Wkono

Hvordan redusere stress før du gir en tale

Komme nervøs før du gir en tale er normal. Selv store personligheter blir nervøse før du gir en tale. Men det betyr ikke at det ikke er noen kur for det. Her er hvordan du kan redusere stress før du gir en tale.

Trinn

Hvordan redusere stress før du gir en tale. Gi opp troen på at du må være perfekt.
Hvordan redusere stress før du gir en tale. Gi opp troen på at du må være perfekt.
 1. 1
  Gi opp troen på at du må være perfekt. De fleste er redd for offentlige taler fordi de frykter forlegenhet for å gjøre feil foran andre. Angst over feil bare gjør feil mer sannsynlig. Å ha angst kan være den største feilen av alle! Selv profesjonelle foredragsholdere og til gjør feil. Forskjellen er at de ikke anser feil store hindringer til suksess. Hemmeligheten er å akseptere at feil kommer til å skje noen ganger, og å utvikle evnen til å komme seg fra dem raskt. Dr. L. Michael Hall, forfatter av Secrets of Personal Mastery, råder, "Gi deg selv tillatelse til å være herlig feilbarlige!"
  • Den måten å gjenopprette fra en feil er å observere det dispassionately, ta hva korrigerende tiltak er hensiktsmessig, gjenvinne fatningen, fokusere på hva jeg skal si neste, og komme videre med det. Bolig på en feil og følelsen dårlig om det bare legger til forvirring ditt. La den feilen bak og gå videre.
  • Du kan ikke gjøre alle i publikum. Sure-noen lyttere tror kanskje du er en idiot for å gjøre en feil. Noen vil ikke engang merke til det. Andre kan beundre måten du gjenopprette så lett. Noen kan bli lettet over å vite at du er et menneske. Noen vil ikke bryr seg en eller annen måte.
  • Feil kan gi gode tilbakemeldinger for forbedring. Feilene ofte fremme single-rettssaken læring, så det er nesten sikker på at du vil aldri gjøre samme feil to ganger. Spør deg selv "Hva er det verste som kan skje hvis jeg gjør en feil i denne talen?" Making en feil ikke bærer en dødsdom.
 2. 2
  Visualisere resultatet du ønsker. Folk som frykter offentlige taler visualisere sine kommende talende muligheter som bunnløs svikt. De ser seg selv famlende klønete med notater, stammende, blir stum, snu røde, muligens gråter, gruoppvekkende publikum med deres dumhet, og slinking bort for å leve ut resten av sitt miserable liv i eksil, reviled som en sosial avvise. Psykologer kaller denne metoden for forberedelse "negative forventning."
  • STOP IT! Hver gang du deltar i denne mentale pisking, riste deg ut av det. Si "STOP" høyt til deg selv. Gjøre noe for å få tankene ut av svikt felle. Sing, fløyte, resitere poesi, gå rundt blokken, eller snakke med en venn. Du kan selv gjøre de skumle bildene virke dum og latterlig, ved å forestille seg publikum i klovn kostymer, eller se din ytelse i rask bevegelse.
  • I The Seven Habits of Highly Effektiv People, forteller forfatteren Steven Covey sine lesere til å "begynne med slutten i tankene." Visualiser deg selv å gi den talen slik du vil. Hvis du forventer suksess, er det mer sannsynlig å få det. Mentalt at du snakker selvsikkert med en jevn leveranse til et takknemlig publikum. Høre ordene som kommer ut av munnen din i en strømmende tråkkfrekvens. Se deg selv med en oppreist holdning, puste fritt og lett. Ved å visualisere på denne måten, er du programmerer hjernen og kroppen for de resultatene du ønsker.
 3. 3
  Forbered positivt. Slutt å bekymre deg om deg selv og bli begeistret motivet! Du har noe viktig å si, og andre ønsker å høre om det. Hvis du kan, plukke et emne du liker. Snakk om emner du kjenner godt. Selv om du leverer dyster statistikk om fjorårets avlingssvikt, sette noe av deg selv i talen din. Inkluder en anekdote eller et tilbud. Bring i den menneskelige interesse perspektiv. Trening og forberedelser er lettere hvis temaet er viktig og / eller hyggelig til deg. Hvis du tror at materialet er interessant og meningsfylt, vil publikum få din entusiasme og setter pris på din oppriktighet.
 4. 4
  Elsk deres lyttere. Once, like før jeg skulle til å snakke med klasserom på 70 studenter, en kollega spurte meg: "Hvordan kan du være så sikker på vil alle disse menneskene dømmer deg og finne feil med deg?" Nå er det en defeatist forutsetning, hvis jeg noen gang hørt en! Det hadde aldri falt meg inn å tenke på elevene mine på den måten! "Jeg er sikker,» svarte jeg, "fordi jeg tror ikke på den måten. Jeg antar er mine målgrupper vennlig. Antar jeg de er her fordi de er interessert i hva jeg har å si. Jeg elsker mine tilhørere, og jeg antar at de elsker meg. " Du får tilbake hva du legger ut --- og ingen steder er dette ordtaket mer sant enn i offentlige taler. Hvis du vil at publikum skal like deg, har du til å like dem først.
 5. 5
  Legge fortiden bak deg, i hvert fall de stygge delene. Noen mennesker har sett angst på grunn av noen ydmykende hendelse fra fortiden, ofte i barndommen. Slike hendelser kan være svært traumatiserende for barn (og ikke en Joyride for voksne, heller) og kan føre til livslang, lammende frykt. Hvis en slik hendelse er grunnlaget for frykten din, kan du besøke en terapeut eller rådgiver som spesialiserer seg fobier. Fobier er ingenting å skamme seg over. Forskere anslår at 80 prosent av befolkningen har minst én i livet. I motsetning til det mange tror, ​​kan mange fobier bli kurert, vanligvis i tre eller fire terapitimer.
  • Kanskje din frykt er ikke en ekte fobi, men fortsatt er knyttet til fortiden flops og embarrassments. Husk: Alle gode høyttalere startet som ikke-så-gode høyttalere. De forbedret fordi de besluttet å gjøre det bedre neste gang.
 6. 6
  Få litt hvile og unngå problemer. Planlegge og få en god natts søvn før presentasjonen. Hvis du har problemer med å sovne, drikke litt varm melk (ja, det gjør det arbeid), og tror noen hyggelige og avslappende tanker. Det kan hjelpe å lytte til en avslapping tape eller myk musikk, eller gjøre noe lys lesing før du sovner. Hvis du kan, tømme kalenderen av stressende hendelser som kan forstyrre din evne til å konsentrere seg og snakke selvsikkert og oppriktig. Med andre ord, ikke planlegge et jobbintervju, en tannlege besøk, eller et møte med din ex-ektefelle advokat på samme dag du skal levere den viktige tale!
 7. 7
  Unngå humørendrende stoffer. Noen mennesker feilaktig tror at å drikke mye kaffe eller alkohol, røyke sigaretter eller spratt en beroligende før du snakker vil forbedre deres leveranse. De gjør det for å pep opp eller roe ned. Humørendrende stoffene er en følelsesmessig krykke du ikke trenger. Problemet er at du ikke kan regulere dosen. Du vet ikke hvor mye er for mye. Når det er i blodet, er det lite du kan gjøre med det. Din avslapping kan slå til treghet. Din pep kan slå til jitters. Det er best å unngå disse stoffene helt.
  • I tillegg spiser lett, eller ikke i det hele tatt, en time før du snakker. En full mage kan redusere din energi nivå og konsentrasjon, fordi kroppen er opptatt fordøye mat. Noe nervøsitet kan gjøre fordøyelsen vanskelig. Du ønsker ikke en rap eller en gurgling magen avbryte talen!
 8. 8
  Se ditt beste. Ta litt tid med utseendet ditt. Pusse skoene dine og gre håret. Bruk attraktiv, smigrende, profesjonelt utseende klær. Når du ser bra ut, føle deg trygg. Hvis du er usikker på hva ser bra ut handler om, gjøre hva profesjonelle høyttalere gjør. Har et par økter med et bilde konsulent for å lære om farger og stiler som ser best på deg. Kvinner kan få personlige råd om hår og make-up. Et godt bilde konsulent kan fortelle deg hvordan du ser fantastisk uten å bruke en formue.
 9. 9
  Husk å puste. Angst strammer musklene i brystet og halsen. Med en begrenset luftveier og uten nok oksygen, kan stemmen din kommer ut som et pip! Dyp pusting, på den annen side minutt oksygen til lungene og hjernen og utvider halsen og brystet, fremme avslapping. Når du nærmer plattformen, ta et dypt pust og slappe av.
 10. 10
  Fokus på vennlige ansikter. Mens taler, holde øyekontakt med lytterne. Finn vennlige ansikter og fokusere på dem. Smiler og godkjenne nikker vil gi deg ekstra oppmuntring.
 11. 11
  Det er ironisk at noen mennesker er mer redd for offentlige taler enn å kjøre på motorveiene. Men langt flere omkomne og dødsfall resultat fra trafikkulykker enn fra offentlige taler. Frykt er en naturlig overlevelse mekanisme. Det kan motivere oss, eller stoppe oss i vårt spor. I situasjoner som utgjør en trussel for liv og helse, motiverer frykten oss å være forsiktig. På den annen side, er frykt et problem når det bryter med våre mål og prestasjoner. Disse ti tipsene vil hjelpe deg å utvikle seg mot tillit på plattformen. Til syvende og sist vi lykkes når vi oppfører oss i henhold til de belønningene vi ønsker, i stedet for de tingene vi frykter.

Tips

 • Få nok søvn natten før talen din. Å være trøtt under talen din kan gjøre deg mer stresset.
 • Fokus på noen i ryggen av rommet. Dette har en beroligende effekt på noen høyttalere. Det føles rart, men det ser ikke rart.
 • Gå opp til din snakker beliggenhet tidlig, for å gi nervene tid til å roe ned.
 • Forbered en god avslutning linje. Unngå en pinlig øyeblikk på slutten. Ikke gi bort, mumler "Vel, jeg antar det er alt."
 • Om morgenen den talen din, spise noe, men ikke drikker brus. Kullsyreholdige drikker vil gi deg tørr munn.
 • Hvis det er en mikrofon, snakke til den. Mange høyttalere konsentrere seg på mikrofonen og late som det er den eneste personen i rommet. Dette fungerer well.Forget at publikum ser på deg.
 • Forbered en "Jeg vet ikke" svar hvis folk skal stille spørsmål. Ikke vær redd for å si at du ikke vet. Du kan si noe sånt som: "Det er et stort spørsmål. Jeg skal se nærmere på det."
 • På en av dagene før talen din, prøv dette: Sett opp et kamera og praksis på kameraet. Spille den tilbake og se på den for å se hva du kan forbedre eller gjøre det bedre. Det er alltid godt å løse problemet før du gjør din tale!
 • Hvis du begynner å snakke og stemmen din er skjelven, ta en pause. Klarne strupen. Ta et glass vann hvis den er tilgjengelig.

Advarsler

 • Øv på talen høyt, helst med en annen person lytting. Gjør det andre natur.
 • Ikke plukk dagen av rapporten til å eksperimentere med en ny stil! Det kan gi deg en ekstra grunn til å føle nervøs foran en folkemengde.
 • Kjenn din emnet godt, hvis ikke du kan bli flau foran publikum.