Wkono

Hvordan man skal håndtere zombie gjeld

Samle gammel gjeld - selv gjeld som du ikke er juridisk ansvarlig - er blitt en svært lønnsom venture. Bedrifter kan kjøpe disse gjeld (noen ganger referert til som "junk gjeld") for pennies til dollar, og deretter gå etter folk som de tror er mest sannsynlig å betale. En telefonsamtale kan slå inn plage, trakassering, trusler om å saksøke, og andre upassende (og noen ganger ulovlig) handlinger. Hvis du noen gang får en samler ber deg om å betale opp på en gjeld som er "komme tilbake til livet", her er hvordan å sikre at dine rettigheter ikke krenkes.

Trinn

Hvordan man skal håndtere zombie gjeld. Ikke erkjenner gjelden.
Hvordan man skal håndtere zombie gjeld. Ikke erkjenner gjelden.
 1. 1
  Ikke erkjenner gjelden. Hvis du ikke er sikker på om du faktisk skylder gjelden, ikke si noe som kunne tyde på at gjelden er ditt, og absolutt ikke er enige om å gjøre noen form for betaling. Å gjøre dette kan gi selskapet den juridiske rett til å samle inn gjelden, noe de kanskje ikke har hatt hvis du ikke erkjenner gjelden.
 2. 2
  Ikke fall for noen feller.
  • ulovlig "re-aldring" gjeld (rapportere gammel gjeld til kreditt-byråer som om det er nytt)
  • lover å tørke av et rødt merke på en kreditt rapport
  • agn og bytte kredittkort tilbud (de tack på balansen av zombie gjeld)
 3. 3
  Få det skriftlig. Be om bevis på at du skylder gjelden, som kredittkort avtale du opprinnelig registrerte, sammen med en konto historie. Hvis de ikke har det bevis da de ikke har rett til å iverksette tiltak mot deg. Igjen, sørg for at du ikke erkjenner gjelden. Terpe: ".. Jeg ønsker å se bevis på denne gjelden skriftlig vet jeg ikke erkjenne dette gjeld"
 4. 4
  Sjekk Foreldelsesloven å sørge for at du ikke er ansvarlig for gjelden lenger. Foreldelsesloven definerer egentlig hvor mye tid du kan gå uten å betale en gjeld før et samleobjekt rett til å samle gjennom rettssystemet utløper. Hver stat i USA har forskjellige regler og unntak om når tidsperioden offisielt begynner, hvor lenge det varer, og hva kan "gjenopplive" den lovfestede perioden, slik at du virkelig trenger å sjekke lover eller ta kontakt med en advokat i din egen stat. Inntil du kan gjøre det, men så ha følgende i bakhodet:
  • Selv om vedtekter om begrensning utløpt, kan etatene likevel prøve å samle inn gjelden, de kan bare ikke gjøre det gjennom rettssystemet. (Hvis gjelden ble sluppet gjennom konkurs, kan de ikke forsøke å samle det i det hele tatt.)
  • Flytte til en annen stat, selv midlertidig, kan påvirke lengden på din lovfestede perioden.
  • Ikke la solfangeren å overbevise deg til å foreta en betaling å "vise dine gode intensjoner" (for eksempel hvis du er på vei til retten). Dette kan "nullstille" den lovfestede perioden og i hovedsak bringe gjelden tilbake fra de døde.
  • Hvis Foreldelsesloven har utløpt, og du ikke oppfyller kriteriene i staten for å utvide den, sende et brev til samlere som sier disse fakta.
 5. 5
  Skriv et brev som forklarer at du ikke er ansvarlig for gjelden, trenger du ikke erkjenner det, og du krever de slutte å plage deg eller du vil ta rettslige skritt. Hvis du har gjort leksene dine og du vet at du ikke er ansvarlig for gjelden (for eksempel hvis Foreldelsesloven utløpt og du ikke oppfyller kriteriene i staten for å utvide den, eller du erklært konkurs), send dem et brev via sertifisert post og få en kvittering. Hvis du har arkivert for konkurs, sende dem din utflod rekkefølge med brevet. Hvis de insisterer på å ta deg til retten, være forberedt på å fortelle dommeren at du varslet solfangeren skriftlig at loven hadde utløpt.
 6. 6
  Sjekk din kreditt rapporten nøye. De kan prøve å rapportere gjeld eller forderve kreditt-historie. Som nevnt tidligere, kan samlere poste en gammel gjeld som om det er nytt, eller lyve om datoen for lovovertredelse (i et forsøk på å starte en ny lovfestede perioden). Bestride noen tvilsomme oppføringer med kreditt byrå og etaten. Igjen, kan be om bevis på gjelden som rådet tidligere gjøre sine påstander ugyldig.

Tips

 • Verne om din integritet og moral, men ikke tillate deg selv å bli manipulert inn i en strategisk feil. Junk-gjeld virksomhet (og det finansielle systemet som helhet) er bygget rundt profitt, og gir ingen tanke til integritet eller moral. Faktisk, betaling av gjeld fornyer de dårlige karakterer på kreditt-rapporter! Dette er en utilsiktet feil i kreditt rapporteringssystem. Samlere vet dette, ikke bryr seg, og tar sikte på å ødelegge din Fico score for et par dollar. Du er bedre å betale penger til en kirke eller veldedighet, og henge opp på samleren.
 • Hvis du er ansvarlig for gjelden, det vil si hvis Foreldelsesloven ikke har kjørt ut, forhandle nøye.
 • Forstå dine rettigheter under Fair Debt Collection Practices Act. Vet at det er forbudt for inkassoforetak å trakassere deg, å ringe deg tidlig på morgenen eller sent på kvelden, eller å fortsette å kontakte deg så snart du har uttrykt skriftlig at du ikke ønsker dem til å kontakte deg (bortsett fra å indikere en intensjon å søke rettsmidler eller at de vil slutte kontakt med deg).
 • Aldri gi et inkassobyrå din bankinformasjon. Hvis de har denne informasjonen, kan de ta ut det beløpet du skylder fra bankkontoen din, og du vil ikke ha regress mot dem.

Advarsler

 • Ikke overse en domstol innkalling, selv om du tror Foreldelsesloven har utløpt. Få en advokat. Hvis du ikke møter opp i retten dommeren er sannsynlig å akseptere alle påstandene mot deg som fakta og gi dine kreditorer eller inkassobyrå hva de ber om. Det kalles standard dom og kan håndheves om gjelden var lovlig eller ikke.
 • Å gjøre en betaling, kan selv en liten "god tro" betaling starte Foreldelsesloven på gjelden din, eller starte samlingene prosessen hvis loven har allerede utløpt.
 • Alltid konsultere en advokat hvis du har spørsmål eller er usikker på om lover angående gjeld.
 • Settling for mindre enn det totale beløpet er ikke mye av en avtale. Den delen tilgitt er rapportert til skattemyndighetene, på en Form 1099. Du vil skylder skatt på dette beløpet, med mindre du kan vise (under IRS regler) du var insolvent.