Wkono

Hvordan lovlig endre navn

Det kan være lurt å lovlig endre navn fordi du nylig giftet eller skilt, eller bare fordi du ønsker å endre fornavn. Så lenge du ikke har skjulte motiver for å endre navn, for eksempel ønsker å omgå loven, bør du være i stand til å endre navnet ditt etter bare noen få enkle trinn. Når du finner ut statens regler for lovlig endre navnet ditt, du må bare følge instruksjonene og du vil ha din nye navnet på kort tid. Hvis du vil vite hvordan du lovlig endre navn, bare følg disse enkle trinnene.

Trinn

Hvordan lovlig endre navn. Velg et passende nytt navn.
Hvordan lovlig endre navn. Velg et passende nytt navn.

Kom i gang

 1. 1
  Velg et passende nytt navn. Hvis du bare endre etternavnet ditt for å matche din manns etternavn, eller hvis du ble nylig skilt, og ønsker å gå tilbake til den gamle etternavn, så dette trinnet er enkelt. Men hvis du kommer opp med et helt nytt navn for deg selv, så må du sørge for at din nye navnet oppfyller noen grunnleggende retningslinjer. Her er noen ting du bør unngå når du velger nytt navn:
  • Ikke velge et navn som er en rase Nedsmelting, egger vold, eller er bare generelt støtende.
  • Ikke velge et navn som er forsettlig forvirrende eller som innebærer tall, tegnsetting eller er utrolig lenge for å få til å være forvirrende.
  • Ikke velg navnet på en kjendis eller populær figur, for eksempel Kobe Bryant eller George Bush.
  • Ikke velg et navn for uredelig grunner, som for eksempel ønsker å unndra seg gjeld samlere eller loven.

Forstå din fylkeskommunale og statlige krav

 1. 1
  Samle de nødvendige dokumenter som kreves av staten. Se inn i landet og statens krav å sørge for at du har alle dokumenter at statlige forespørsler om å endre navnet ditt lovlig. De fleste stater krever at du presentere et personnummer kort, samt din fødselsattest. Du vil også trenge en form for legitimasjon, enten det er din førerkort, pass eller offentlig utstedt ID.
  • Hvis du endrer din juridiske navn til din ektefelle, så vil du mest sannsynlig trenger en kopi av ditt ekteskap lisensen.
 2. 2
  Forstå noen ekstra statlige krav for å endre navnet ditt. Hver statens krav til lovlig endre navnet ditt er annerledes. Selv om stater vil kreve at du fyller ut en underskriftskampanje for å endre navn, har hver stat sine egne ekstra standarder, så det er viktig å forstå statens krav for lovlig endre navnet ditt før du beveger deg fremover (se Beslektede Googles nederst i artikkelen for mer spesifikk hjelp). Her er noen andre ting som du kanskje trenger å gjøre:
  • Plasser en Notice of Name Change i avisen. Noen stater, som California og New Jersey, krever at du plassere en Notice of Name Change i avisen for fire eller flere uker på rad, slik at du har offentlig kunngjort din beslutning om å endre navn.
  • Få fingeravtrykk. Noen stater krever at du får fingeravtrykk når du begynner navnet skiftende prosessen.
 3. 3
  Forstå din fylkets krav til din grunn for å endre navnet ditt. Hvis du endrer navn på grunn av ekteskap eller skilsmisse, kan det hende du ikke trenger å ha et rettsmøte for å endre navnet ditt. Gå til din lokale DMV eller trygdekontoret og spør om du kan endre navnet på din lisens og sosial trygghet kort uten en rettskjennelse.
 4. 4
  Bestem hvilken domstol i fylket ditt håndterer navneendringen forespørsler. Før du går videre, må du bestemme hvilken domstol i fylket ditt håndterer navneendringen forespørsler fordi du skal sende inn ditt navneendringen underskriftskampanje på din Fylke Clerk kontor. Det er vanligvis skifteretten eller familien domstol, men det varierer fra stat og fylke.
  • Logg deg inn på ditt fylke nettside og finne ut hvilken domstol har ansvaret for håndtering av navneendringen forespørsler.

Bytt navn

 1. 1
  Sende en skriftlig søknad til å begjære ditt fylke domstol for en navneendring. Når du vet hvor du skal sende begjæringen og har funnet skriftlig søknad, må du fylle ut grunnleggende informasjon om deg selv til å fortsette. Dette inkluderer din nåværende navn, fødested, nåværende bolig, det nye navnet du ønsker å ta på, samt grunnene til at du ønsker å lovlig endre navn. Du må signere og datere dette oppropet og sende det med kontorist av domstolen. Når begjæringen er innlevert, vil ekspeditøren tildele deg et rettsmøte dato for lovlig endre navnet ditt.
  • De fleste stater krever at du har din skriftlige søknad attestert før du sender den, så sørg for å registrere den foran en notarius.
  • Mange land krever at du sender inn to eksemplarer av begjæringen.
  • Du betaler søknadsavgiften sammen med søknaden.
 2. 2
  Betal søknadsavgiften. Hver stat vil kreve at du betaler en annen avgift for endring av navn, men i noen tilfeller kan du være i stand til å få et gebyr waiver i tilfeller der du ikke har råd til navneendringen gebyr. Filing avgifter vanligvis varierer fra 75€ -150€ men noen statenes avgifter er høyere eller lavere.
 3. 3
  Delta på høringen. Under rettsmøtet, vil dommeren vurdere begjæringen til lovlig endre navn og vil bestemme seg for å gi eller nekte deg et pålegg om å endre navn. Høringen vil være en kort og rutinemessig prosedyre, det eneste problemet som kan oppstå er hvis ditt navn bryter et navn skiftende standard, eller hvis dommeren har et problem med grunnen til at du ga for endring av navn.
  • Vær forberedt på å bekrefte all informasjon i din navneendringen underskriftskampanje under ed.
 4. 4
  Lage kopier av dekretet endre navn. Dette er rettskjennelse som godkjenner endringen. Når navneendringen er godkjent, sørg for å holde på rettskjennelse godkjenne endringen og å lage mange kopier av det. Du trenger det for å informere alle offentlige og finansielle institusjoner av den nye navnet.

Overgangen til å bruke det nye navnet

 1. 1
  Informere alle kreditorer og kontoholdere av det nye navnet. Når du har fått din nye navn, må du informere alle statlige, økonomiske og forretningsmessige institusjoner av den nye navnet. Hvis du slutter å betale regninger eller skatter som du hadde betalt med ditt gamle navn, vil du være i store juridiske problemer for å begå svindel.
  • For å informere alle relevante institusjoner, for eksempel banken din, arbeidsplassen eller på skolen av ditt nye navn, bare sende dem et kort brev sammen med en kopi av rettskjennelse.
 2. 2
  Bytt navn på noen dokumentasjon. Du må endre navnet ditt på førerkort, personnummer kort, og pass, hvis du har en. Sjekk inn med institusjonene som har ansvaret for disse dokumentene for å se hvor raskt du trenger å gjøre endringen. Her er noen andre identifikasjonspapirer som vil kreve en navneendring:
  • Velgerregistrering
  • Bil tittel
  • Hjem lease eller boliglån
  • Postbokser
 3. 3
  Begynn alltid med din nye navn. For å unngå forvirring, bør du begynne å bruke ditt nye navnet umiddelbart. For å komme inn i vanen med å bruke det, fortelle noen du møter din nye navn og bli vant til å bruke det, selv om du bare bruker den til å bestille pizza eller å sende en rask e-post.
  • Bruk ditt nye navn hjemme og på jobb, slik at alle blir vant til det nye navnet.

Tips

 • Hvis du var bare skilt, sørg for å få skilsmisse resolusjon ved innlevering navneendringen underskriftskampanje.
 • Pass på hvis du var bare gift, for å ha den opprinnelige vigselsattest når innlevering din navneendringen underskriftskampanje.

Advarsler

 • Ikke endre navnet hvis: du skal bytte navn for å unnslippe gjeld, endre navnet ditt for å matche en kjendis, eller ikke har vært bosatt i det fylket du er filing for minst seks måneder.