Wkono

Hvordan du sender inn en lekkasje til Wikileaks

Wikileaks.org er et nettsted som tar sikte på å avdekke regjeringen, corporate, og annen relevant informasjon som det offentlige har rett til å vite om, men har blitt holdt under wraps. En multi-rettslige offentlig tjeneste som tar sikte på å beskytte varslere, journalister og aktivister som har sensitivt materiale for å gjøre offentlig, publiserer Wikileaks og forsvarer slik informasjon over hele verden.

Wikileaks søker å sette rekord rett, ved å sikre integriteten til vårt felles historisk rekord og rettighetene til alle folkeslag for å skape ny historie. Området beskytter hver person som sender konfidensiell informasjon og bruker svenske og belgiske lover å beskytte konfidensialitet. Så langt Wikileaks har over 100.000 dokumenter og hver kilde har blitt beskyttet, ingen dokumenter er blitt sensurert, og alle juridiske angrep mot Wikileaks har blitt beseiret.

Hvis du har informasjon å lekke til Wikileaks, her er hvordan du gjør det.

Trinn

Hvordan du sender inn en lekkasje til Wikileaks. Vurdere lekkasje-verdighet av informasjonen din før du går videre.
Hvordan du sender inn en lekkasje til Wikileaks. Vurdere lekkasje-verdighet av informasjonen din før du går videre.
 1. 1
  Vurdere lekkasje-verdighet av informasjonen din før du går videre. Wikileaks vil bare akseptere informasjon som er:
  • Klassifisert, sensurert, eller på annen måte begrenset materiale av politiske, diplomatiske, historiske eller etisk betydning.
  • WikiLeaks godtar ikke rykter, meninger, eller andre typer første hånd rapportering eller materiale som allerede er offentlig tilgjengelig.
  • Områder i dokumenter lekket så langt har dekket regjering, handel, corporate, krig, drap, tortur, frihetsberøvelse, undertrykkelse av ytringsfrihet og fri presse, diplomati, spionasje, kontraspionasje, økologi, klima, natur, vitenskap, økonomi, finans, skatt, handel og internett filtrering,, religiøse organisasjoner, overgrep, vold, brudd.
 2. 2
  Få råd. Hvis du ikke er sikker på nøyaktigheten av informasjonen din eller hvordan du skal fortsette med det, har Wikileaks en anonym og sikker chat på https://chat.wikileaks.org/ at du kan bli med å diskutere ting, ha svar på spørsmålene dine og problemer knyttet potensialet informasjon besvart.
  • Denne praten har anti-logging funksjoner på plass for å hindre utilsiktet offentliggjøring av navn, IP eller identitet. All kommunikasjon er sikret med SSL-kryptering.
  • Alternativt kan du ta kontakt med Wikileaks via http://wikileaks.org/wiki/Contact_us, følge anvisningene.
 3. 3
  Forbered dokumentene på forhånd. Wikileaks anbefaler at du prøver å, slik som å unngå å forlate ditt navn sti på dokumentet. Hvis du ikke kan gjøre dette, vil Wikileaks personalet gjøre det for deg (men du kan ønske å be om dette gjøres som en påminnelse).
 4. 4
  Gå til Wikileaks. Det er funnet på http://wikileaks.org/.
 5. 5
  Klikk på linken "Send dokumenter". Denne knappen er funnet i sentrum, top-boks på siden (se bilde).
 6. 6
  Velg din metode for innsending. Det er en rekke metoder, hver med sikte på å gi deg en måte som er tryggest for deg i dine spesielle omstendigheter og kontekst. Du kan velge å bruke enten en online eller postbrev innsending metode. Merk at Wikileaks hevder at postvesenet innsending har de høyeste sikkerhetsnivåene, forutsatt at du følger trinnene nedenfor.

Den elektroniske innsending prosessen

 1. 1
  Send inn din lekker informasjon på nettet. En sikker innlevering kan gjøres online. Opplasting av en fil er foretatt via en bank grade kryptert innsending. Ingen loggene blir holdt og informasjonen er beskyttet i henhold svenske og belgiske trykk hemmelighold lover. Velg enten direkte innlevering metoden, eller TOR-nettverket, som følger.
 2. 2
  Gjøre en direkte innlevering. Klikk på den aktiverte linjen der det står "Klikk her for å sikkert sende en fil på nettet." Kontroller at den har en hengelås i enden av den. Denne linken tar deg til en annen side.
  • Velg filen som skal lastes opp ved hjelp av "Browse"-knappen. Dobbeltsjekk at du har valgt riktig dokument. Trykk på "Last opp" for å sende.
 3. 3
  Gjør en innlevering via det sikre TOR-nettverket. Dette er sikrere og mer anonyme. Som et distribuert nettverk, Wikileaks sier at dette nettverket gir maksimal sikkerhet for en online innsending.
 4. 4
  Gå til chatterommet hvis usikker på noe (se ovenfor).

Posten innsending prosessen

 1. 1
  Innlegg innlevering. Hvis du ikke kan bruke den elektroniske prosessen, eller du trenger mest anonymitet mulig, eller finner du det er rett og slett uhåndterlig og vanskelig gitt type eller mesteparten av dokumentasjon på at du har, gjør Wikileaks du å legge ut dokumenter og relatert informasjon.
 2. 2
  Sett sammen din informasjon. Opplysningene kan gis i alle formater som du er i stand til å få tilgang til og bruke effektivt.
  • Du kan sende,, USB-minnepinner (minnebrikker), mikrofilm, håndskrevet bevis, bilder, osv.
  • Lag to kopier av alt overført på en, for eksempel disketter kan være upålitelige.
  • Wikileaks vil skanne papirdokumenter hvis de er av betydelig politisk eller medieinteresse - du kan kontakte Wikileaks på http://wikileaks.org/wiki/Contact_us første hvis du er usikker på betydningen av dokumentene dine.
 3. 3
  Adresse på konvolutten. Hvis du skriver "Wikileaks" på adressen etiketten kommer til å føre til mistanke og problemer, så gjør ikke det. I stedet bruke noe navn eller en forkortelse (f.eks "WL") du ønsker, forutsatt at du bruker riktig postadresse. Kontakt Wikileaks direkte på http://wikileaks.org/wiki/Contact_us for relevante unoterte postadresser.
 4. 4
  Plasser informasjon i posten.
  • Du kan legge til noe land i Wikileaks-nettverket. Post til hvilken land du føler er mest egnet. Gå av innholdet i materialet og postgangen pålitelighet / evne.
  • Der landet har en upålitelig postvesenet, lage flere kopier og bruk, eller en annen postal budtjeneste.
  • En annen metode er å sende materialet til flere adresser, for å sikre at de materialer som kommer i det minste en av dem.
  • Utdeling av en returadresse er opp til deg. Hvis du gjør bruk en, gjøre det klart slik at konvolutten kan bli returnert til deg.
 5. 5
  Forvent Wikileaks sannheten tilretteleggere for å laste opp din lagt ut materialet til wikileaks nettsted, ved hjelp av sine rask internettforbindelse. Wikileaks vil ødelegge usendte pakken.

Høy risiko postvesenet innleveringer

 1. 1
  Wikileaks råder ta ekstra omsorg hvor innleggene kommer med høy risiko. Følg disse trinnene for å holde deg så trygg som mulig.
 2. 2
  Innlegg fra din vanlige, lokale postkontor. Hvis du må reise et stykke, vurdere å gjøre det der det er mulig.
 3. 3
  Sjekk at det ikke er noen video kameraer overvåking eller personer som kan bli å se på postkontoret du skal.
 4. 4
  Hvis du blir overvåket (tilsyn), gi postsendingen til noen andre som du kan stole på, og du vet ikke vil bli fulgt eller fanget, for eksempel en slektning eller venn. Be dem om å legge det fra et trygt sted.
  • Noen ganger post er beslaglagt i hemmelighet når en person er under oppsyn. Wikileaks forteller at der dette er en mulighet, at du håndterer dokumentene med stor forsiktighet hvis du har spørsmål om mulig avlytting og sporing tilbake til deg. Bruk hansker for å hindre forlate fingeravtrykk. Støv av alle hår og annet biologisk materiale. Ikke forsegle konvolutt med spytt.

Tips

 • Wikileaks vil aldri samarbeide med alle som søker å identifisere deg.
 • Sende konfidensielt materiale til WikiLeaks er trygt, enkelt og beskyttet av loven hvis du bor i et land som anerkjenner disse lovene. Gjester fra Kina, Cuba, Nord-Korea, Iran og Venezuela bør ta forsiktig i lekker dokumenter.
 • Porto til Australia:
 • "WL" (eller hvilket som helst navn sannsynlig å unngå postvesenet sensur i ditt land)

 • BOX 4080

 • University of Melbourne

 • Victoria 3052

 • Australia

Advarsler

 • CD-og DVD-medier har også en ikke-unik produksjon "batch nummer" for hver gruppe på rundt 10.000 CD / DVD-plater laget. Anti-piratkopiering aktiviteter har brukt denne tilnærmingen til å spore opp falske lovbrytere.
 • Noen dokumenter, særlig knyttet til regjeringen og militæret er klassifisert for en grunn. Ulovlig overføring av disse dokumentene kan resultere i alvorlige anklager som spionasje, straffes med døden i krigstid. Selv om du har lykkes med å få noe på dette området, kan du bli fanget.
 • CD-og DVD forfattere vanligvis omfatte serienummeret på en DVD eller CD-brenner på CD / DVDer de skriver. Teoretisk sett, hvis fanget opp, kunne hele forsyningskjeden spores ned til spore kjøpet av CD / DVD-brenner til deg. Hvis du tror det er finansielle poster sporbare til deg, og din motstander har vilje / evne til å være denne grundige, unngå denne metoden hvis avskjæring er en høy sannsynlighet. Slik avskjæring og oppsporing er veldig dyrt, så ha det i bakhodet når veiing sjansene dine.

Ting du trenger

 • Online metoder: Datamaskin med Internett-tilgang
 • Postbrev:
  • Papirdokument (s) eller magnetiske eller optiske media
  • Hensiktsmessig emballasje med tilstrekkelig porto