Wkono

Hvordan lese gode bøker

"En klassiker er noe som alle ønsker å ha lest, og ingen ønsker å lese." Mark Twain (1835 - 1910), Tale i New York, 20 november 1900

Kan du dømme en bok etter omslaget? I så fall kan du bli med utsikt over en "god leser". Uansett hvor kjedelig et bokomslag eller hvor gammel, hva som virkelig teller er hva som er inni. Her er noen forslag til graver noen gode bøker for deg.

Trinn

Hvordan lese gode bøker. Bestem deg for hva som gjør en bok bra for deg.
Hvordan lese gode bøker. Bestem deg for hva som gjør en bok bra for deg.
 1. 1
  Bestem deg for hva som gjør en bok bra for deg. Liker du skjønnlitteratur, sakprosa, biografier, romantikk, mysterier, horror, eventyr, eller fiksing og triksing bøker som how-to er eller håndverket manualer?
 2. 2
  Besøk det lokale biblioteket eller annenhånds bokhandel. Bla gjennom områder som interesserer deg. Plukk opp bøker som du kanskje ikke normalt velge fordi dekselet vises appellerende eller gamle.
 3. 3
  Stopp i på en stor bokhandel. Hvis du vanligvis søke etter en bok under overskriften «fiksjon» eller «non fiction ', prøve å sjekke ut andre overskrifter. Du kan bare finne en bok gjemt der, som ser interessant når du plukker den opp.
 4. 4
  Se etter bokanmeldelser på nettet, i aviser eller i blader. Det er ofte sesongmessige hotellene, restaurantene og ferie ganger og det er alltid regelmessige vurderinger av nye bøker. For eldre bøker, mange online bokhandlere har kommentarer fra andre lesere for deg å bla gjennom.
 5. 5
  Spør familiemedlemmer og venner hva deres favoritt bøker er. Dette er en fin måte å bygge din kunnskap om interessante bøker. Ofte grunnene gitt av en person som er å forklare hvorfor en bok som betyr noe for dem vil inspirere deg til å ønske å lese den også.
 6. 6
  Tror. Før du umiddelbart ta boken ut, lese blurb på baksiden eller noen få sider. Ikke la deg rive med, fordi noen ganger bøker kan virke bra, men når du tar dem ut de slår seg å ikke være så bra.
 7. 7
  Når du har funnet din bok, starte den. Den beste måten å starte en ny bok, er å være fullt konsentrert inn i den. Dette betyr at ingen distraksjoner, ingen avbrudd og fulle oppmerksomhet. Grunnen til det er starten på en bok er alltid den beste. Det introduserer vanligvis karakterene og nøkkelen storyline / handlingen i boken. Dette er den mest vitale informasjonen du trenger å vite om historien. Les den! Prøv å ikke lese det i lange perioder, prøv å lese boken ofte. Kanskje du blir skremt av tanken på å lese hver kveld. Kanskje du ønsker å lese hver kveld. Når du leser, er den beste måten å være på egen hånd, slik at du kan betale full oppmerksomhet til hendelsene i historien. Les i et rolig sted. Andre lyder som musikk, TV eller mennesker kan være en distraksjon.
 8. 8
  Alle er forskjellige. Noen ganger folk har konkurranser om hvem som kan lese en bok raskere. Dette er en dårlig idé. Folk kan bli for konkurransedyktig. Noen mennesker sliter med å lese så mye i en viss tidsperiode.
 9. 9
  Etterbehandling. Når du er ferdig med boken, send den tilbake til biblioteket. Hvis det er forsinket, kan du få en bot. Vanligvis skjønt, skolebibliotek bare betalt en krone per dag.

Tips

 • Hvis boken blir kjedelig, har du sannsynligvis ikke liker det. Plukk en ny.

Advarsler

 • Vær forsiktig, kan lesing være vanedannende!