Wkono

Hvordan lese en tykk avis i løpet av kort tid

Noen gang kjøpe en New York Times eller en helg papir, bare for å finne deg selv skremt av sin størrelse? Denne artikkelen vil (forhåpentligvis) hjelpe deg på vei til å lese aviser som en trollmann.

Trinn

Hvordan lese en tykk avis i løpet av kort tid. Husk at avisene er skrevet med en veldig bestemt formel.
Hvordan lese en tykk avis i løpet av kort tid. Husk at avisene er skrevet med en veldig bestemt formel.
 1. 1
  Husk at avisene er skrevet med en veldig bestemt formel: hvem, hva, når, hvor, hvorfor og hvordan kommer alltid først. Alt annet, bakgrunnsinformasjon, sitater fra vitner, osv., kommer senere. Det er journalistens formelen for suksess.
 2. 2
  Begynn med overskriftene. Dette er den mest konsis måte å finne ut hva som vil være av interesse og hva er bare jåleri.
 3. 3
  Når du har funnet en artikkel du ønsker å lese, lese bare første ledd eller to. Du kan blikk over resten hvis du vil, men de første linjene er alltid hjertet av historien, så lenge du arbeider med en journalist som vet hva han / hun gjør.
 4. 4
  Skumme. Ikke bli for fanget opp i å lese hver artikkel ord for ord. Vanligvis kan du få hovedpunkt av noen del av å skrive bare ved å plukke opp de viktigste ideen og noen stikkord. Bare lese i detalj om stykket er av stor interesse eller betydning.
 5. 5
  Ikke hoppe rundt for mye. Les alle bitene av interesse på den ene siden, deretter snu siden. Mye tid kan være bortkastet går frem og tilbake å prøve å finne den artikkelen som fanget øyet seksten sider siden.
 6. 6
  Fokus. Når du er i et rush, kan små distraksjoner virkelig legge opp. Dette er ikke å si at du bør ignorere din ektefelle eller barn når de prøver å si god morgen, men ikke ser hver bevegelse som de helle sitt glass appelsinjuice. Sjansene er, hvis du har tid til å sitte og lese en avis, kan barna håndtere selv.

Tips

 • De fleste aviser er skrevet på et meget lavt nivå lesning for å skape appell til et meget bredt publikum.
 • Det er best å lese avisen når alt annet er ferdig og på plass. Det er vanskelig å prøve å ta igjen på det kommende valget med skoene fortsatt ubundne. Et godt sted å lese er på toget.
 • Slå sider raskt, og ikke stress hvis de ikke kaste slik du vil ha dem. Lite samarbeidsvillig aviser er irriterende, men de er det minste av dine bekymringer når du er sent på jobben.
 • Hvis du bare må lese funnies, lagre dem for sist. Ofte kan dette være noe å se frem til når du har et par minutter til deg selv!

Advarsler

 • Ikke bli fanget opp i reklame. Lær å kjenne igjen og hoppe over dem. De er vanligvis mindre strukturert, mangler den strenge kolonneformat at artiklene vil ha. Skrifter er større og mer dekorative, og bildene er av produkter og folk som ønsker fornøyd med dem, ikke de mer dystre bilder av artiklene.