Wkono

Hvordan lage et kartesisk dykker

Kartesiske dykkere er morsomme små enheter, utrolig underholdende og utfordrende. Kartesisk dykker er oppkalt etter Rene Descartes, en berømt fransk vitenskapsmann, matematiker og filosof. Viser noen din dykker og se dem glaner som du synes å være i stand til å kontrollere det er alltid gøy. Lær hvordan du gjør en dykker og hvorfor det fungerer.

Trinn

Hvordan lage et kartesisk dykker. Skaff en 2 liters brusflaske.
Hvordan lage et kartesisk dykker. Skaff en 2 liters brusflaske.
 1. 1
  Skaff en 2 liters brusflaske. Dette vil være den "hav" dine dykker dykk i. Alternativt kan du tilsette noen dråper konditorfarge og swish den rundt for effekt. Du kan dekorere utsiden av flasken samt - dette vil ikke påvirke dykker eller forsøket.
 2. 2
  Finn et plastrør, binders, og noen modelleire. (Eller du kan bruke en medisin dropper stedet for å opprette din dykker.)
 3. 3
  Skjær plast halm om lag 2/3 av veien ned, eller lenger hvis du ønsker en mindre dykker. Deretter bøye strå i to.
 4. 4
  Holder halm, bøye bindersen så sine to u-figurer blir separert. Skyv ett i hver ende av halm å sikre det.
 5. 5
  Nå tar litt modelleire og forme det rundt slutten av bindersen. Sørg for at du teste en liten mengde for å sørge for at det er et merke som kan flyte og vil ikke oppløses i vann.
 6. 6
  Fyll 2-liters flaske med vann (hvis du velger å ha en farget havet, tilsett noen dråper nå) og plassere nesten-ferdig dykker i den. Dette er den vanskelige trinn. Nøkkelen er å gjøre dykkeren bare knapt flyter på toppen av flasken. Juster mengden av leire på bunnen. Noen ganger vil det helt synke eller snu, ikke bekymre deg, betyr det at mengden av leire bør justeres.
 7. 7
  Forsegle flasken godt.
 8. 8
  Holder flasken i begge hendene, presse hardt. Dykkeren skal stige. Slipp den og den vil komme tilbake til toppen. Noen mennesker vil bli overrasket over hvor du kan liksom "styre" dykkeren!
 9. 9
  Great job! Du er ferdig. Nyt dykker.

Advarsler

 • Binders er laget av tråd og er skarpe. Vær forsiktig så du ikke rote deg selv eller noen. Du ønsker kanskje å bruke vernebriller hvis du er utsatt for poking øyet.
 • Når du arbeider med vann, er det mulig du vil få litt våt. Den eneste måten du vil få gjennomvåt er hvis du dumpe vann over deg selv, som du forhåpentligvis ikke vil gjøre.

Ting du trenger

 • 2 liter brus flaske / brus flaske
 • Vann
 • Plastrør
 • Binders
 • Modelleire
 • Noen få dråper blå konditorfarge