Wkono

Hvordan lage en CV

En CV er en selv-reklame som, når det gjøres riktig, viser hvordan dine ferdigheter, erfaring og prestasjoner samsvarer med kravene i den jobben du ønsker. Denne guiden gir tre gratis vareprøver som du kan basere din CV. Det vil også lede deg gjennom trinnene opp og legge ut innholdet for å fremheve dine ferdigheter og fange leserens oppmerksomhet.

Trinn

Hvordan lage en CV. best for dem som har stort sett jobbet i det samme feltet.
Hvordan lage en CV. best for dem som har stort sett jobbet i det samme feltet.

Eksempel på CV

Her er noen godt formaterte prøve igjen du kan kopiere. For informasjon om hvordan du velger et oppsett og å skrive din egen CV, lese emnene nedenfor.


Sett opp CV

 1. 1
  Formater siden. Uansett hvilken CV stil du velger, bør det være formatert på en bestemt måte. Riktig formatering trekker oppmerksomhet til gjennomføring i stedet til skriften. Ved å følge retningslinjene nedenfor, vil du polere din CV slik at det gjør et sterkt førsteinntrykk. Retningslinjer å følge når du formaterer din cv:
  • Sette margene til en "all around.
  • Bruk en standard skrift som Arial eller Calibri. Times New Roman er akseptabelt, men litt vanskelig for øynene, hvert sekund du kan få en potensiell arbeidsgiver å se på din CV teller, så vurder å bruke en sans serif (dvs. en skrift uten utstikkende funksjoner på slutten av slag).
  • Bruk skriftstørrelse 16 for ditt navn, 14 for kapitteloverskrifter, og 12 for all annen tekst.
  • Bruk fet skrift for ditt navn og kapitteloverskrifter.
  • Bruk rikelig med white space (blanke linjer). Riktig bruk av hvitt plass vil gjøre din CV enkelt å skanne raskt og å lese.
  • Med mindre du søker på en jobb hvor unik formatering er tematisk passende, alltid bruke hvitt papir og svart skrift.
 2. 2
  Lag din kurs. Den bør inneholde navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Ditt navn skal være i 16-punkts fet skrift, og resten av overskriften i vanlig 12-punkts skrift. Du kan enten sentrere informasjon, eller rettferdiggjøre den til venstre eller høyre på siden.
 3. 3
  Velg en layout. Hvordan du legger ut informasjonen avhenger av jobben du ønsker. Her er tre forskjellige typer. Mer informasjon om hver type er tilgjengelig for lengre ned på siden.
  • Kronologisk CV. Fokuset i dette formatet er på erfaring. En kronologisk CV er best for dem som har stort sett jobbet i det samme feltet og kan vise jevn fremgang opp stigen, hver jobb å være en step-up fra sist. For eksempel kan noen som har jobbet som resepsjonist, deretter som en juridisk sekretær, og nå som en paralegal ønsker å bruke en kronologisk CV.
  • Funksjonell CV. Fokus for denne typen CV er kompetanse og erfaring, ikke jobb historie. En funksjonell CV er best for dem som ikke kan vise en jevn karriereutvikling. Denne typen CV er laget for å fremheve spesifikke ferdigheter i stedet for stillingsbetegnelse. For eksempel, er en funksjonell gjenoppta best for folk som har byttet jobb ofte, eller som har hull i arbeidet historie. En mor som tok fri for å heve en familie ville trolig ha nytte av en funksjonell CV. En fotograf som har vunnet priser for fotografier, men som bare har hatt en jobb som fotograf, vil også ha nytte av formatet til en funksjonell CV.
  • Kombinasjon CV. En kombinasjon CV er best for dem som har spesielle ferdigheter og ønsker å synliggjøre hvordan de ble kjøpt. Hvis du har utviklet en spesiell ferdighet sett fra en rekke aktiviteter, og et utviklende arbeid historie der du kjøpte dem, er en kombinasjon CV sannsynligvis den beste stilen for deg.

Kronologisk CV

 1. 1
  Liste din arbeidssituasjon historie. Jobbene bør være oppført i rekkefølge med det nyeste først.
  • Inneholde navnet på selskapet, byen hvor selskapet er lokalisert, din tittel, dine plikter og ansvar, og datoene for sysselsetting for hver arbeidsgiver.
  • Under hver stillingsbeskrivelse inkluderer en fet overskrift, som lyder "stor prestasjon" eller "prestasjoner", og listen to eller tre prestasjoner eller en stor prestasjon for den posisjonen. For eksempel kan du vise hvordan du lagret selskapet penger, gjort på kontoret kjøre mer effektivt, eller hentet inn nye kunder eller kunder. For eksempel kan du inkludere informasjon om hvordan du "implementert et nytt arkivsystem som reddet 5€ 0,50 per klient i tilbud og lønnskostnader."
 2. 2
  Gi informasjon om utdanningen din.
  • Hvis du deltok mer enn én høyskole, universitet eller treningsprogram, liste opp det nyeste først.
  • For hver institusjon, inneholde navn, by og stat, og graden eller sertifikat du har mottatt.
  • Hvis du hadde en kumulativ karakter punkt gjennomsnitt ("GPA") på 3,5 eller bedre, liste det også.
  • Hvis du ikke gå på college eller handel skolen, ikke ta med videregående utdanning, blant annet videregående skole informasjon på din CV ser ikke profesjonelt.
 3. 3
  Legge til flere områder etter behov. Fordi en CV er unik for hver person, kan det være lurt å legge til flere områder for å markere noe som gjør at du skiller seg ut som den rette kandidaten for den aktuelle jobben. For eksempel:
  • Hvis du har jobb spesifikke ferdigheter, føre dem opp i et avsnitt med tittelen 'spesielle ferdigheter.
  • Hvis du er tospråklig og jobben favoriserer de som snakker mer enn ett språk, liste hvilke språk du behersker under "Andre språk".
  • Hvis det å være datakyndige er viktig å utføre jobben godt, skape en "dataferdigheter 'delen og liste opp alle programmene, applikasjoner og programmeringsspråk du vet hvordan du skal bruke.

Funksjonell CV

 1. 1
  Avgjøre om å liste din "utdanning" eller "ferdigheter, utmerkelser og prestasjoner 'først. Velge hvilken beste selger deg som den beste kandidaten til jobben.
  • Hvis du har en bachelor eller høyere grad, har du sannsynligvis ønsker å sette din utdanning først.
  • Hvis du har jobb spesifikke ferdigheter, eller et stort antall utmerkelser, kan det være lurt å liste dem først.
  • For eksempel, hvis du ikke har noen betalt jobb erfaring, men du nettopp uteksaminert fra college, oppføringen din utdanning først vil fremheve dine mest imponerende innsats først.
  • Dersom, på den annen side, det gjorde du ikke har fullført lavere grads studier ennå, men du har jobbet i to frivillige jobber og to praksisplasser, listing disse prestasjonene først vil presentere hvordan flittig du er.
 2. 2
  Gi opplysninger om din utdannelse. Uansett om du listen din utdanning første eller andre, er det viktig å gi rekrutterere detaljer om hva du studerte.
  • Hvis du deltok mer enn én høyskole, universitet eller treningsprogram, liste dem med det nyeste først.
  • For hver institusjon, inneholde navn, by og stat, og graden eller sertifikat du har mottatt.
  • Hvis du hadde en kumulativ karakter punkt gjennomsnitt ("GPA") på 3,5 eller bedre, liste det også.
  • Hvis du ikke gå på college eller handel skolen, ikke ta med videregående utdanning, blant annet videregående skole informasjon på din CV ser ikke profesjonelt.
 3. 3
  Bestemme hvordan du vil presentere din kompetanse, priser, og prestasjoner. Du kan dele disse inn i tre individuelle inndelinger i funksjonelle CV, eller du kan konsolidere inn informasjonen i en seksjon.
  • Merke hver seksjon noe som "spesielle ferdigheter," "Priser og prestasjoner," eller "Store prestasjoner."
  • Denne delen, eller disse delene, kan bli presentert som en liste over de ferdighetene du har som er relatert til den aktuelle jobben, et punkt liste over tildelinger, en kronologisk beskrivelse av dine prestasjoner, eller en kombinasjon av de tre.
 4. 4
  Liste din arbeidssituasjon historie. Siden dette ikke er den sterkeste delen av din CV, vil du ønsker å liste det på slutten, slik at rekrutterer leser gjennom dine mer imponerende prestasjoner først.
  • Du bør ta med sub-overskrifter for den type erfaring hver jobb gitt deg, for eksempel "ledererfaring," "Legal Experience", eller "Financial Experience."
  • For hver jobb, sørg for å inkludere navnet på selskapet, byen hvor selskapet er lokalisert, din tittel, dine plikter og ansvar, og datoene for sysselsetting for hver arbeidsgiver.
  • Eventuelt under hver stillingsbeskrivelse kan du inkludere en fet overskrift, som lyder "stor prestasjon" eller "prestasjoner", og listen to eller tre prestasjoner eller en stor prestasjon for den posisjonen.
  • Det kan være lurt å skissere hvordan du tok initiativ til å gjøre kontoret kjøre mer effektivt ved, "etablere kontor prosedyrer for å forbedre arbeidsflyten og redusere papir kostnader."

Kombinasjonen CV

 1. 1
  Bestemme i hvilken kombinasjon du vil vise din utdanning, arbeid historie, og andre prestasjoner. Husk at CV en reklame for deg, så bør dine beste kvaliteter bli oppført først. For eksempel, hvis du har en høyere grad, kan det være lurt å liste din utdanning først, eller hvis du har vunnet en fremtredende prisen i feltet ditt, kan du velge å vise dine ferdigheter, priser, og prestasjoner først. På den annen side, hvis den siste rollen er en imponerende prestasjon, må du begynne med det.
 2. 2
  Liste din arbeidssituasjon historie. Dette kan gjøres på to måter:
  • Hvis arbeidet historie inkluderer stillinger i mer enn ett felt, bør du listen din jobber i henhold funksjonelle sub-overskrifter, som kategoriserer de ferdighetene du brukte på hver enkelt ett (for eksempel "Financial Experience", "Customer Service Experience", "Forskning Experience, "etc.). Når oppføringen din arbeidssituasjon historie på denne måten, bør hver sub-overskriften inneholde en liste over de stillingene du har holdt som forholder seg til de funksjonelle områder. Noteringen skal inneholde navn og plassering av arbeidsgiver, en beskrivelse av dine plikter og ansvar, datoene du ble ansatt, og eventuelle prestasjoner eller prestasjoner på den aktuelle jobben.
  • Hvis du kan vise at du utviklende arbeid historie fremhever de viktigste ferdighetene du ønsker å fremme, kan det være lurt å liste arbeidet historie i omvendt kronologisk rekkefølge, uten å ta noen sub-overskrifter. I stedet for de varenumre, kan du strategisk velge hvordan du ordet dine beskrivelser av dine roller og ansvar for å synliggjøre hvordan du finpusset disse ferdighetene.
 3. 3
  Gi informasjon om din utdannelse. Detaljene du inkluderer om utdanningen din vil være den samme som de detaljene du vil inkludere i andre fra CV stiler, forskjellen er i hvor du presentere informasjonen på CVen. For hver høgskole, universitet eller fagskole har du deltatt, oppgi navnet og plasseringen av institusjon, grad eller sertifikat du har mottatt, og de årene du deltok. Hvis din karakter punkt gjennomsnitt ("GPA") var 3,5 eller høyere, kan det være lurt å liste det også.
 4. 4
  Gi informasjon om dine ferdigheter, priser, og prestasjoner. Dette kan bli blokkert i ett kapittel, eller de kan bli distribuert i løpet av de sub-overskrifter av din CV som fremhever spesifikke ferdigheter.

Gjøre innholdet skinne

 1. 1
  Lag titler som vil fange arbeidsgivers øyet. Ta en titt på dine stillingstitler. Er de interessante og beskrivende? Prøv punching dem opp litt. Ta deg god tid med dette, din CV kommer til å bli skannet raskt av noen i 30 sekunder eller mindre, og du trenger for å fange oppmerksomheten deres fort. I stedet for å si at du var en kasserer, si at du var en kundeservice profesjonell, eller snarere enn å si at du er en sekretær, sier du er en administrativ assistent. Ikke bruk en stillingsbetegnelse som er misvisende, imidlertid. Bare tenk på hvor godt jobben tittelen beskriver arbeidet, og hvor interessant tittelen er. For eksempel "leder" beskriver ikke hvem eller hva en person klarer. "Salg Staff Manager" eller "Executive Manager" kan være mer beskrivende og ønskelig stillingstitler på en CV. Besøk Bureau of Labor Statistics 'Occupational Outlook Handbook for en alfabetisk liste over stillingstitler for å få ideer om hvordan du gjør din stillingstitler mer beskrivende.
 2. 2
  Bruk nøkkelord strategisk. Fordi mange arbeidsgivere nå skanne CV med spesielle programmer for å fastslå tilstedeværelse av bestemte søkeord som en måte å filtrere dem før noen få utvalgte får gått sammen til en faktisk menneske, du vil være sikker på at din CV inneholder alle de riktige søkeord for din bransje, og den spesielle jobben som du søker. Se på hva ordene arbeidsgiver bruker i annonsen. Dersom en arbeidsgiver viser forskning som en nødvendig ferdighet, sørg for å inkludere ordet "forskning" eller "forsket" i minst en stillingsbeskrivelse eller ferdighet sett deg ta med på cv-en din. Unngå å bruke hvert søkeord er nevnt i stillingsannonsen, derimot, eller din CV vil se mistenkelig.
 3. 3
  Bruk handlingsverb å beskrive ansvar og prestasjoner. Dette vil fremheve dine ferdigheter og din evne til å gjøre jobben som du søker. Velg verb som beskriver ditt ansvar og sørge for å begynne beskrivelsene av dine plikter med disse verbene. For eksempel, hvis du var en resepsjonist, kan det være lurt å bruke verb som planlagt, assisterte, og forutsatt. Du kan gjøre dette ved å si at du 'planlagte avtaler' 'assistert klienter' og 'gitt administrativ støtte.
 4. 4
  Stavekontroll og korrekturlest søknaden din. Dette trinnet kan ikke understrekes nok. Korrekturlese din CV flere ganger. Har noen andre korrekturlese den. Deretter har en annen person ytterligere fjernet fra du lese den. Staving og grammatikk feil i en CV vil få det kastes uavhengig av din kompetanse og erfaring. Noen ting å se etter når korrekturlesing er:
  • Stavefeil.
  • Grammatiske feil.
  • Feil kontaktinformasjon.
  • Skrivefeil.
  • Misbruk av apostrofer, flertallsformer, og eiendomspronomen.

Tips

 • Selg deg selv. Ikke bare fortelle en potensiell arbeidsgiver at du "svarte telefoner" på en tidligere jobb. I stedet, si at du "klarte en fem telefon system på en riktig og høflig måte. '
 • Vær kreativ. Dette betyr ikke at du bør bruke farget skrift eller spray parfyme på din CV før du legger den i posten, men noen punktlister, kan fet skrift, store bokstaver, og gjennomtenkt organisering av informasjon gå langt i å gjøre deg skiller seg ut fra andre søkere. Husk at arbeidsgivere vise en CV til et gjennomsnitt på syv sekunder før de bestemmer seg for å faktisk lese den, eller kaste det i papirkurven. Du må trekke arbeidsgivers oppmerksomhet til de ferdigheter og prestasjoner som gjør deg det beste valget i at lite vindu av tid.
 • Kjøpe god kvalitet, hvitt papir og matchende konvolutter hvis du bestemmer deg for å sende din CV ut i posten. Sørg for å skrive postadressen og returadresse på konvoluttene, og dette er spesielt viktig når du søker på en jobb som sekretær, administrativ assistent eller advokatassistent, hvor du vil bli forventet å vite hvordan å forberede og skrive ut konvolutter for utsendelse.
 • Skreddersy din CV for hver jobb. Analysere reklame for jobben du søker på vil hjelpe deg å forstå hva arbeidsgiver er ute etter. Hvis en jobb presiserer at potensielle ansatte bør ha 3-5 års erfaring, være sikker på at den versjonen av CV du sender til at arbeidsgiver tydelig gjenspeiler det faktum at du oppfyller sine ønskede kvalifikasjoner. For eksempel kan det være lurt å inkludere frasen "15 års erfaring" i en fremtredende posisjon. Forskning selskapet som du søker. Finn ut hva som ville imponere dem mest, slik at du kan skreddersy din CV til dem.
 • Gjør din CV realistisk og ikke "for-godt-å-være-sant" type skryt.