Wkono

Hvordan huske en liste med tall og rime ord

Du kan huske noe ved å knytte de ting som skal huskes med tall og bilder i tankene dine. Denne metoden kalles en Pegword system.

1 bolle Knytte første elementet med en bun
2 sko Knytte andre element med sko
3 tre Knytte tredje elementet med et tre
4 dør Knytte fjerde elementet med en dør
5 hive Knytte femte element med bier
6 murstein
7 himmelen
8 tallerken
9 vin
10 penn

Trinn

Hvordan huske en liste med tall og rime ord. Siden tallene og gjenstander rim, kan du lage dine egne antall objekter for tall elleve og oppover.
Hvordan huske en liste med tall og rime ord. Siden tallene og gjenstander rim, kan du lage dine egne antall objekter for tall elleve og oppover.
 1. 1
  Pugg listen ovenfor.
 2. 2
  Siden tallene og gjenstander rim, kan du lage dine egne antall objekter for tall elleve og oppover. Jo mer uvanlig og merkelig gjenstandene er, jo bedre er det for deg å huske det.
 3. 3
  Ta liste over ting du må huske og se for hvert element i tankene dine med nummertastene stedene. For eksempel late som om du prøver å huske følgende ting: kopp, ris, kalkun, gress, blyant, trist, datamaskin, gitar, nål, kanin. Nå tar hvert element, og knytte dem til hvert nummer element slik at du bilde i tankene dine: den ene er en bun - en cup mellom to boller, to er en sko - en sko fylt med korn av ris, tre er et tre - en kalkun sitter på et tre, fire er en dør - en dør dekket med gress, og fem er en bikube - en blyant som stikker ut av en bikube, seks klosser - en haug med triste-faced murstein, syv er himmelen - en datamaskin som sitter på en masse av skyer foran den gylne himmelens port, åtte er en plate - en gitar sitter på toppen av en plate; ni et glass vin - nåler i et glass vin (AU!), ti er en penn - en kanin skriving noe med en penn i hånden.
 4. 4
  Prøv å huske disse tingene femten minutter senere ved å tenke på et tall, dette nummeret om objektet, og deretter den tingen du prøver å huske (som er forbundet med så mange objekt). For eksempel, (hvis du følger eksempelet i dette så langt) tenker på nummer tre: tre er et tre. Hva sitter på det treet? Sjekk tilbake for å se om du fikk det riktig. Virker det? Jeg håper det, det sikkert fungerer for meg!

Tips

 • Øvelse gjør mester! Jo mer du prøver å huske ting, jo lettere vil det bli.
 • Tenk på antall gjenstander som levende i tankene dine som mulig. Og sette ting du prøver å huske på den mest uvanlig sted / måte, slik at du kan huske det bedre.
 • Hvis du vil ha lengre lister er enn mulig med rim (21 rimer med 31 rimer med 41, og så videre begrense antall plugger), se artikkelen Pugg tallene. Du kan generere knagger med dette systemet. Det tar lengre tid å lære imidlertid, og rhymes kan læres umiddelbart.