Wkono

Hvordan forstå positiv forsterkning

Så du ønsker å lære om positiv forsterkning. Bra for deg! Positiv forsterkning er et nøkkelbegrep innen atferdsanalyse i faget psykologi. Først beskrevet av BF Skinner, oppnådde metoden ytterligere oppmerksomhet når dyr trener Karen Pryor skrev den bestselgende boken Ikke Shoot the Dog! The New Art of Undervisning og opplæring. Pryor definerer positiv forsterkning som "noe som oppstår i forbindelse med en handling, har en tendens til å øke sannsynligheten for at handlingen vil skje igjen."

Mens på sitt mest generelle, positiv forsterkning kan sies å være en metode for trening med en belønning-basert system, den tekniske av å definere atferd og resultatet har ført til betydningen av positiv forsterkning blir ganske forvirret. For å lindre noe av denne forvirringen, setter denne artikkelen frem forklaringer for å hjelpe deg å få en bedre forståelse av hva positiv forsterkning er ca.

Trinn

Hvordan forstå positiv forsterkning. positiv forsterkning.
Hvordan forstå positiv forsterkning. positiv forsterkning.
 1. 1
  Forstå det grunnleggende om å etablere positiv forsterkning. I likhet med en belønning (selv mer nøyaktig enn en belønning), en positiv forsterkning noe et menneske eller et dyr vil sette i forsøk på å motta. Du kan identifisere en positiv forsterkning når tre vilkår er oppfylt:
  • En konsekvens er presentert avhengig av atferd.
  • Oppførselen blir mer sannsynlig.
  • Virkemåten blir mer sannsynlig å oppstå fordi, og bare fordi den konsekvens er presentert avhengig av virkemåten.
 2. 2
  Vær oppmerksom på at positiv forsterkning skjer i det daglige livet til mennesker og dyr. Positiv forsterkning er ikke bare for dyr trening - du trene deg selv og andre hver dag i metoder for positiv forsterkning, selv uten bevisst innspill. For eksempel, når du gir et barn et stykke candy for god oppførsel eller skjelle din ektefelle for å glemme å kjøpe melk på butikken, er du trening (eller forsøker å trene) en atferd. Positiv forsterkning kan være mer behagelig og effektivt enn andre treningsmetoder.
  • Hvis du prøver å forbedre din evne til å spille tennis, kan du bruke positiv forsterkning. Prøv å gi deg selv et klapp på ryggen når du spiller godt, og fortelle deg selv "Ah vel, jeg skal prøve igjen" når du ikke gjør det.
  • Hvis du prøver å gjøre din datter ringe oftere, slutte å klage om det og gjøre de tider at din datter ikke kalle hyggelig. Snakk om din datters interesser, og planlegger noe morsomt ut hvis du kan.
 3. 3
  Gjenkjenne appetitive stimulans. Dette er et positivt utfall, for eksempel, å bli takket etter å ha gitt en person en gave. Det motsatte av appetitive stimulus er aversive stimulus, som er et negativt utfall, for eksempel en tenåring å være etter ulydig hennes foreldre. Skinner sier at appetitive stimulus er kraftigere enn motvilje stimulans, med andre ord, er det mer sannsynlig å få dyre gaver hvis du belønne giver for å gi deg presenterer, i stedet for å irettesette ham for ikke å kjøpe deg en dyrere en.
 4. 4
  Skille når appetitive stimulus er gitt. Dette er positiv forsterkning: når en hund får en godbit etter å ha utført en, er godbiten en appetitive stimulans og hunden blir trent ved hjelp av positiv forsterkning. Du kan definere positiv forsterkning som Pryor gjorde, som "noe som oppstår i forbindelse med en handling, har en tendens til å øke sannsynligheten for at handlingen vil skje igjen", eller rett og slett som en positiv reaksjon på en atferd.
 5. 5
  Gjenkjenne negativ forsterkning. Negativ forsterkning er et komplisert emne, men generelt dette aspektet er anerkjent som aversive stimulus blir gitt og deretter trekkes tilbake når ønsket atferd som skjedde. A, for eksempel, er opplært til å bevege seg fremover ved hjelp av negativ forsterkning: det er dyttet, sparket, ansporet, osv. til hesten beveger seg fremover, noe som medførte at aversive stimulus umiddelbart opphører. Hesten fremover er oppførselen, negativ forsterkning, i dette scenariet, har vært brukt med suksess.
 6. 6
  Forstå rollen til straff. Det er to grunnleggende former for straff: positiv straff og negativ straff:
  • Positiv straff er å legge en motvilje stimulans for å avslutte eller redusere en atferd. Et eksempel på dette ville være roping på Karen Pryor fordi du ikke liker hennes bok. Roping er aversive stimulus, som du bruker til å avslutte oppførselen til å selge sin bok: du bruker positiv straff for å forsøke å trene Pryor.
  • Negativ straff er å ta bort en appetitive stimulans til å endre, opprette eller avslutte en atferd, for eksempel, jording et barn. Tilbringe tid med venner ut av skolen er en appetitive stimulans at foreldrene er å fjerne via jording barnet - mor bruker negativ straff.
 7. 7
  Erkjenne fordelene av positiv forsterkning. Positiv forsterkning trening er basert på en opplevelse - motta appetitive stimulans, eller med andre ord, belønninger. Enten du prøver å lære hunden din eller deg selv for å starte, er positiv forsterkning en kraftig - og hyggelig - verktøyet. Trening med positiv forsterkning er mer moro, og ofte mer effektivt enn trening med en mer tradisjonell straff-basert system.
  • Men innser at straff har sine egne fordeler. Positiv straff er nødvendig i situasjoner som et barn som leker med en skarp gjenstand, eller en hund knurrer på en forbipasserende: atferden må stoppes nå, og positiv straff vil være svært effektive. Negativ straff er også mer hensiktsmessig i visse situasjoner, som er negativ forsterkning.
 8. 8
  Forstå hvordan å ansette positiv forsterkning. Som beskrevet ovenfor, er positiv forsterkning svært nyttig for å oppnå en rekke mål, men det er noen grunnleggende regler for bruk av det:
  • Riktig timing: Positiv forsterkning er bare effektive når de brukes nøyaktig når problemet oppstår - en hund blir trent til å sitte må være i sitte stilling når godbiten er gitt. Hvis godbit gis når hunden står opp, han blir belønnet for å stå opp, hvis du fortelle din ektefelle (r) han så nydelig i går kveld, er belønningen like sent og ineffektiv. Belønning for tidlig er ineffektiv også: for eksempel, hvis du er kasse trening en hund, forsøker å lokke hunden inn med en godbit og la ham spise det før han går inn i buret bestikke hunden, ikke trene hunden.
  • Riktige belønninger: Belønninger skal være så liten som mulig: gi et barn en M & M, ikke en iskrem sundae. De bør være uforutsigbare small> - lotteri-maskiner, for eksempel lage avhengighet ved hjelp av en uforutsigbar tidsplan av armering: selv om alle de vinne er kvartalene, dimes, og ti-dollarsedler, har mange mennesker blitt effektivt trent av lotteri maskinen til å fortsette å spille for spenningen av en seier. Å gi en belønning for ingenting kan også være effektive i minimum beløp, som gir en "jackpot", eller spesielt store, belønning.
  • Høy entusiasme: Positiv forsterkning avhenger trainee gjenværende entusiastiske og glade. Uansett om du lærer et barn å lese eller en hund til, husk å holde treningsøktene hyppige og korte, holde mål lett oppnåelig slik belønning er ofte gitt, stoppe og ta en pause hvis du får eller frustrert, og slutten på en høy tone.
  • Konsistens: Hvis du belønne en hund for å sitte, og så ikke neste gang den sitter, er du ikke å være nok. Men hvis du gir en Milk Bone gang og en bit av en varm hund neste gang, du blir konsekvent nok - å være konsekvent nok, vil du bare nødt til å velge dine kriterier og stokk med det, før atferden er god nok å øke innsatsen. Et eksempel kan være hvis du skulle trene en papegøye til:
   • De opprinnelige kriteriene ville være å ha fuglen opphold rolig mens fingeren er i buret. Du belønne papegøye med en godbit hver gang det fortsatt rolig.
   • Nå kan du opp ante ved å lage dine kriterier for å ha papegøye holde deg rolig mens fingeren er nær ham. Du belønne papegøye med en godbit hver gang det fortsatt rolig. Du gjør kriteriene hardere, men fortsatt bor konsekvent ved å belønne papegøyen, du fortsette treningen på denne måten.

Tips

 • Positiv forsterkning er ikke en bestikkelse. Først er en bestikkelse noe uakseptabelt eller ulovlig. Sekund, positiv forsterkning er i ferd med å søke å få til ønsket atferd og i tilfelle av mennesker, er dette gjort ved å lære ansvar for oppførselen.
 • Se etter et godt universitet online tutorial i positiv forsterkning hvis du er interessert i å teste din forståelse.
 • For en forsterkning skal fungere, må det være noe verdsatt av person eller dyr. Dette kan bety at du må tilpasse den i henhold til den enkelte. Selv om dette betyr mer innsats i første omgang hvis trene en gruppe, er resultatet verdt det.

Advarsler

 • Armeringen må være alder og arter passende.
 • Armeringen skal ikke være tvetydig eller uekte.