Wkono

Hvordan forhindre skrivevegring

Skrivevegring kan sette en reell demper på opplysningene dine, så her er noen tips for å hindre det. Noen av disse trinnene kan tas mens du planlegger din skriver, mens andre er mer hensiktsmessig mens du er i skriveprosessen.

Trinn

Hvordan forhindre skrivevegring. Få din materialer klar.
Hvordan forhindre skrivevegring. Få din materialer klar.
 1. 1
  Få din materialer klar. Dette vil vanligvis være et papirark, og en penn eller blyant. Alternativt kan du bruke en datamaskin.
 2. 2
  Skriv ned alle dine detaljer for din historie, essay, eller dikt før du setter deg ned for å skrive den faktiske historien. Disse detaljene kan være ditt tegn, eller når historien foregår.
 3. 3
  Skriv ned ord som kan hjelpe deg å huske ideer om historien din, for eksempel gult hus, svart hund, kafé på hjørnet. Når du sitter og skriver historien din, vil du ha disse ideene til å se tilbake på, og det vil holde tankene flyter.
  • Selv om du ikke skal bruke disse ideene i historien din, hvis du holder å skrive disse ordene ned, vil du komme opp med så mange flere enn du trodde var mulig. Du kan selv endre din historie med en ny karakter eller slutter som du vet er verdig til å bli publisert.
  • Mens du er i ferd med å skrive disse ordene ned, kan du selv lage korte avsnitt, og som vil hjelpe deg enda mer til slutt, når du piecing din historie sammen.
 4. 4
  Ikke slutte å skrive når du er ferdig med en del. Alltid ta de ekstra minuttene som trengs for å skrive første ledd i neste avsnitt. Det kan virke naturlig å ta en pause fra å skrive når du har truffet et naturlig sted å ta en pause i fortellingen (f.eks slutten av et kapittel eller scene). Men det er mye lettere å ta seg opp igjen hvis det er noe råstoff der for neste bit, selv om du må helt omskrive det.
 5. 5
  Skriv din første utkast i en notisbok. På den måten når du vil redigere, og du er ikke sikker på hva de skal gjøre, kan du se tilbake på den bærbare datamaskinen for første idé. Hvis du liker det, beholde den. Hvis ikke, justere den slik at den passer deg. Hvis du skriver på datamaskinen, sørg for å beholde en kopi av det første utkastet av din historie.
 6. 6
  Når du virkelig stakk, prøv fri skriving. Sett timeren i tre minutter og bare skrive. Ikke engang skrive om historien. Tenk "restaurant". Skriv om din favoritt restaurant, og så kanskje det du gjorde den dagen før restauranten. Har du ikke bade? Hvem har du bade med? Hvor / når fikk du møte denne personen? Hold å gjøre tilkoblinger, skrive så fort du kan, og uansett hva du gjør, ikke stoppe før tiden er ute! Ikke bekymre deg om staving, grammatikk, lesbarhet, osv. Bruk online verktøy som 420fables å gjøre freewriting en fast del av ditt daglige skriftlig disiplin.

Tips

 • Aldri prøve for hardt å forhindre skrivevegring. Hvis du prøver for hardt, vil du bare gjøre ting verre.
 • Sørg for at rommet som du skriver inn er fri for støy, slik at du kan konsentrere deg, med mindre du tenker bedre med støy. Det er helt opp til deg. Se Google artikkel om Finding Your Own "Writing reir."