Wkono

Hvordan finne arbeid mens du arbeider med en langsiktig medisinsk tilstand

Mens du arbeider med en langsiktig medisinsk sykdom er vanskelig nok, for de fleste er det fortsatt behov for å forsørge seg selv og / eller ens familie, samt å være i stand til å fortsatt nyte et minstemål av livsstil. Selv om type og alvorlighetsgraden av sykdommen spille en viktig rolle i å bestemme hvordan dette kan oppnås, er det en rekke måter å få arbeid til tross for langvarig sykdom.

Trinn

Hvordan finne arbeid mens du arbeider med en langsiktig medisinsk tilstand. Fylle eventuelle hull i arbeidet historie med aktiviteter du kan håndtere.
Hvordan finne arbeid mens du arbeider med en langsiktig medisinsk tilstand. Fylle eventuelle hull i arbeidet historie med aktiviteter du kan håndtere.
 1. 1
  Kjenn din sykdom. Hvis du fortsatt komme til enighet med eller lære om sykdommen din, ta kontakt med en relevant utøveren om hva de tror vil være hensiktsmessig å gjennomføre. I de aller fleste tilfeller en MD, terapeut, eller åndelig konsul ville være helt støttende for din beslutning om å finne arbeid, som å holde nede en jobb, til tross for påkjenningene og rutinemessige involvert, vanligvis har en sterk positiv innvirkning på utsiktene for noen lidelse fra sykdom og ofte bistår i banen til utvinning, eller i det minste effektiv forvaltning av sykdom. Familie, venner og troverdige peers kan også være av enorm verdi i å tilby råd om hva som er der ute, eller som en utenforstående perspektiv på hva de tror du kan oppnå. Som noen, meningene til de vi lytter å spille en viktig rolle i våre beslutninger og ideelt vil også være en kilde til oppmuntring og støtte.
 2. 2
  Finn den rette typen arbeid for din tilstand. En kronisk astmatisk skal mest sannsynlig ikke være en fotballtrener, men det er ingenting å hindre dem fra å være en vanlig lærer, kontorarbeider, eller datatekniker. Det er viktig å forstå arten av sykdommen og hva det kan begrense deg fra å gjøre, og dette er ofte lettere definert for personer med en fysisk sykdom eller uførhet enn noen opplever langvarig psykisk sykdom. En person med en tilbakevendende rygg skade ville vite ikke å jobbe i menial arbeidskraft eller andre fysisk krevende roller, men det er ikke så opplagt for noen som lider av bipolar lidelse om hva de bør eller ikke bør gjøre, i disse tilfellene er det viktig å forstå mer om begrensningene din tilstand pålegger.
 3. 3
  Fylle eventuelle hull i arbeidet historie med aktiviteter du kan håndtere. Deltidsarbeid og er begge gode måter å unngå å måtte svare på et spørsmål om arbeidet historie med svaret "jeg var syk."
 4. 4
  Fokuser på hva du kan gjøre. Det er ingen vits dag drømmer om å være en jet pilot hvis du er blind på det ene øyet. Så sløv som det er, jo raskere du fjerner urealistiske ambisjoner og nonproductive holdninger om hva du vil gjøre og ikke kan, jo raskere kan du begynne å gjøre det du kan. Hvis en bivirkning av sykdom eller behandling av disse gir deg tretthet, vurdere deltids-eller hjemme-baserte sysselsetting. Hvis høytrykk roller ha en negativ innvirkning på din mentale tilstand, forfølge en lav belastning okkupasjon. Med riktig mengde omtanke og utholdenhet eksisterer arbeid for nesten enhver sykdom du måtte ha.
 5. 5
  I oss, ser for ansettelse i selskap som beskyttende lover gjelder. The Family Medical Leave Act (FMLA) krever arbeidsgivere med 50 eller flere arbeidstakere, for eksempel, å gi deg opp til totalt 12 arbeidsdager uker ulønnet permisjon i løpet av en 12-måneders periode for din egen alvorlig helsetilstand uten å miste jobben eller helseforsikring. Europeerne med Disability Act (ADA) pålegger arbeidsgivere med 15 eller flere ansatte til å gjøre rimelige overnattingssteder (f.eks endret fremdriftsplan, rullestolrampe) rundt funksjonshemming (for eksempel epilepsi, lammelser, HIV-infeksjon, AIDS, kreft) så lenge du kan bære ut viktige oppgaver i jobben. Merk at mindre selskaper kan fortsatt være i stand til å imøtekomme din tilstand uten å bli pålagt ved lov, sjekk den ansatte manualen.
 6. 6
  Finn ut om din arbeidsgiver har en kort-eller langsiktig uførhet plan. En slik plan kan garantere at du får hele eller en del av lønnen din for en viss periode. Disse forsikringsselskapene er beryktet for å forsinke og ikke betaler krav, så pass på å planlegge for et år eller to for å samle noen fordeler og engasjere en god advokat tidlig. Du kan også være lurt å finne ut hvor mye syke tid eller ubrukt ferietid du har som kan brukes i tilfelle din tilstand krever at du ta fri.
 7. 7
  Vær forsiktig med hva du røpe. Sysselsetting lovene i landet du bor i, vil spille en betydelig rolle i hva du har å avsløre om sykdommen din, og også om dine rettigheter mot potensiell diskriminering. Avgjørelsen om hvor mye du ønsker å avsløre er ditt, informasjon holdt tilbake om en sykdom kan påvirke din arbeidssituasjon på et tidspunkt hvis det har en uønsket innvirkning på din evne til å gjøre jobben din (en kjede av sykedager for eksempel, eller uforklarlig uberegnelig atferd). I USA er en potensiell arbeidsgiver ikke lov til å stille spørsmål som følgende før du trekker et jobbtilbud:
  • Har du et hjerte tilstand? Har du astma eller andre vanskeligheter med å puste?
  • Har du en funksjonshemming som vil påvirke din evne til å utføre jobben?
  • Hvor mange dager var du syk i fjor?
  • Har du noen gang arkivert for arbeidstakere kompensasjon? Har du noen gang blitt skadet på jobb?
  • Har du noen gang blitt behandlet for psykiske problemer?
  • Hva reseptbelagte legemidler er du for tiden tar?
  En arbeidsgiver kan kreve en legeundersøkelse etter tilby deg en jobb, men kan trekke tilbudet tilbake bare hvis de kan vise at du er i stand til å utføre de grunnleggende funksjonene til jobb (med eller uten rimelig overnatting), eller at du utgjøre en betydelig risiko for å forårsake betydelig skade deg selv eller andre.
 8. 8
  Den virkelige hindringen er din holdning, ikke din sykdom. Å ha en sykdom eller uførhet er langt fra å si at du blir forhindret fra å oppnå reelle prestasjoner. Historie og moderne samfunn er rikelig med tall som ikke bare overvinne sine sykdommer for å lykkes, men i mange tilfeller brukt dem som en drivkraft. Helen Keller, som ble blind og døv som et spedbarn, ble uteksaminert fra Radcliffe og ble en internasjonalt kjent forfatter og foredragsholder. Franklin D. Roosevelt ble en anerkjent europeisk president til tross for at laget en lammet fra livet av polio. Mange kunstnere, musikere, offentlige personer og forretningsmenn har opplevd og klarte varierende typer psykiske lidelser under veien til suksess, og det kan du. Til syvende og sist er det opp til din egen besluttsomhet hvordan du får arbeid eller ta en lidenskap. Husk at for mange "friske" mennesker å finne en jobb kan være en stor kamp, ​​og ofte deres eneste grunnene er mangel på motivasjon eller en manglende evne til å akseptere ansvar. På mange måter har utfordringen med sykdom setter vilkårlige saker i perspektiv og blir i seg selv en motivasjon til å oppnå. Det er viktig, men avhengig av din tilstand, for å være klar over din egen helse når du gjør valg om hva slags arbeid du ønsker å gjøre.

Tips

 • Non-profit og samfunnet organisasjoner, spesielt de som kan være direkte relatert til din tilstand, er gode steder å enten få fører eller finne arbeid.

Advarsler

 • Du ønsker kanskje å ta kontakt med dine referanser om hvor mye de vil avsløre om din tilstand.
 • Vær forsiktig med hvordan du diskutere tilstanden din på Internett via blogger, sosiale medier profiler, og alt forbundet med ditt navn. Hvis en Internett-søk på navnet ditt avslører detaljer som du ikke ønsker en potensiell arbeidsgiver å oppdage, se.
 • Ingenting av dette skal tolkes som noen form for juridisk rådgivning. Hvis du trenger slike råd, ta kontakt med en kompetent jurist.