Wkono

Hvordan få din kollega til å slutte å fortelle deg hvordan du gjør jobben din

Skulle en sjefete person råder grunnen på arbeidsplassen? Mens noen mennesker vil foreslå at bossiness er i øyet som ser, kan en virkelig bossy kollega gjør arbeidsliv ubehagelig og enda vanskeligere hvis de insisterer på å ta tømmene av alt du er ansvarlig for. Selv en tilfeldig kommentar om å omorganisere skrivebordet eller arkivsystem kan være en sjefete sveip på dine egne metoder dersom medarbeideren har en vane insinuerer seg inn i arbeidsområdet på denne måten.

Når bossiness går utover hva du kan tåle, er målet å sette sjefete kollega på vakt at du ikke er en sittende and for hans eller hennes mistillit og kritikk. Faktisk søker å opprettholde vennskapelige relasjoner på arbeidsplassen mens du holder samarbeid profesjonell og gjensidig respekt. En sjefete person som er vist dine grenser med klarhet vil raskt lære å respektere de linjene du har tegnet.

Trinn

Hvordan få din kollega til å slutte å fortelle deg hvordan du gjør jobben din. Identifisere et mønster av bossiness.
Hvordan få din kollega til å slutte å fortelle deg hvordan du gjør jobben din. Identifisere et mønster av bossiness.
 1. 1
  Identifisere et mønster av bossiness. Det er en god idé å være sikker på at du arbeider med bossiness fra kollega heller enn sporadiske feilplasserte gode intensjoner eller noen som er genuint en god (og nødvendig) arrangør eller motivator. Bossiness på arbeidsplassen innebærer generelt en pågående, vedvarende problem for feilaktig antar makt over en annen, og å være i ladningen over andres arbeid uten et mandat. En sjefete kollega mest sannsynlig mangler tillit til at andre på arbeidsplassen vet hva de gjør og ønsker å ta over ved å gjøre beslutninger, dominerende, forteller deg hva du skal gjøre hele tiden, insistere på at du gjør ting på sin måte og kritisere uten å være konstruktive. Spør deg selv følgende spørsmål når man vurderer bossiness av kollega ditt:
  • Synes min kollega til å mistro meg?
  • Forsøker min kollega til å legge ord i munnen min og fortelle meg hvordan jeg skal gjøre jobben min?
  • Har min kollega insisterer på at jeg gjør endringer i arbeidet mitt hele tiden, selv før flere eldre mennesker har hatt en sjanse til å se det?
  • Har min kollega ofte forteller meg jeg gjør ting på feil måte?
  • Minner min kollega meg ofte om hvordan "ting skal gjøres rundt her"?
  • Føler jeg som et barn rundt denne personen, et barn mangler i kunnskap og ferdigheter av mine egne?
  • Gjorde min kollega brukes til å utføre min rolle og likevel synes ute av stand til å gi slipp nå?
 2. 2
  Identifisere hvilken type bossiness. Bossing teknikker variere litt, og det er nyttig å forstå hvilken du står overfor, slik at du kan få klarhet i hva som kan skjer:
  • Officious bossiness: Denne personen ser alt i svart og hvitt og liv av "brev" av loven snarere enn dens "ånd". Sannsynlig å tenke i absolutter, kan dette sjefete naturen ikke tåle tanken på å bøye de vanlige regler når fleksibilitet krever det fordi "være rett" er en form for makt og kontroll over andre. Ofte bossiness av denne typen er en måte å angripe mer intelligente, kreative typer rundt dem som kan virke ukonvensjonell eller uorganisert, men som, i særdeleshet, ikke er oppstyr om regelen bøye for å sikre de beste resultater. Når det handler om å følge "administrivia reglets" på arbeidsplassen, er den sjefete medarbeider Stickler tilnærming til regler egentlig om power play, så hvis skiltet sier "vi stengt på 16:00", vil denne personen automatisk stoppe, selv om noen få minutter ville se den siste transaksjonen gjennomført, alt fordi det viser at de utøver makt.
  • Nyttig bossiness: Denne personen oppfatter seg selv som å være snill og hjelpsom, når det i realiteten de bruker denne tilnærmingen som en kappe for bossiness, slik at de kan sette inn de valgene de oppfatter som bedre enn din. De kan selv ta til moraliserende, rettferdiggjøre deres innblanding av "gjøre det rette". Det kan være vanskeligere å få øye på denne sjefete naturen fordi de er på slike smerter skal vises snill og hjelpsom, men dine egne følelser bør være en guide til manipulerende karakter av denne type konflikt eller overstyrer "hjelp". Til syvende og sist, de tror ikke du er kompetent nok til å takle, så de legger seg, mase og inveigle veien inn i arbeidet alt under påskudd av guiding eller hjelpe ut, som en forelder med et barn. Et talende tegn er hyppig andre å gjette av dine valg og selv griner.
  • Attention seeker bossiness: Denne personen liker å være i sentrum av oppmerksomheten og bossing er hvordan de kommer dit. Trekke deg opp offentlig for ting du har oversett, savnet, gjorde feil gjør eller (fornuftig) bøyd reglene om kan føle seg overlegne mot deg og gir dem en unnskyldning for å "sette deg rett" på hvordan ting "bør gjøres "rundt her, og foran alle også! Deres holdning forutsetter at de vet best og bør ha ansvaret. I å lage en scene, de liker å sørge for at alle er klar over deres betydning, uansett hvor uberettiget eller uhøflig deres oppmerksomhet søker egentlig er. Denne personen kan også være litt av en bølle.
 3. 3
  Være medfølende, men ikke bli tatt i. Bossy folk kan gjøre et genuint hardtarbeidende og dedikert person skjelve i sine støvler, ofte fordi mye av bossiness handler om bløff, bløffing at de vet mer eller vil gjøre en bedre jobb og dermed vise deg opp. Det første du må huske er at selv om denne personen ikke vet mer, ble de ikke valgt for rollen - du var - og at dine egne kvaliteter bringer noe annerledes til rollen som din arbeidsgiver ønsker fra deg, ikke fra kollega ditt. Din kollega er respektløst grenser fastsatt av arbeidsgiver og søker å undergrave begrunnelsen bak å ha varierte personligheter og ferdigheter på arbeidsplassen, viser en markert mangel på klarsyn og etterretninger om inter-relasjonelle aspektet ved arbeidet. Den andre ting å huske er at ved å identifisere den sjefete kollega, returnerer makt til retten din, forutsatt at du takle det på riktig måte og kaller deres bløff. Og ved å være medfølende, kan en liten forståelse for sjefete personens følelser av angst og utrygghet gå langt i å hjelpe deg å unngå følelsen sint og frustrert. Bossy mennesker er ofte redde for at de ikke vil bli respektert, vil at andre la dem ned, og derfor har behov for å anta styre, for å prøve og redusere deres angst nivåer. Noen bossy mennesker er også dårlig på empathizing og egentlig ikke ser deres nød bossiness fører til andre, eller, der de gjør fornemme det, kan de mener seg så overlegen at man ikke ser hvordan du føler deg like viktig.
  • Kan du leve med bossiness? Hvis din kollega er sjefete bare på noen ganger, for eksempel en bestemt oppgave de pleide å gjøre før du tok over, men etterlater deg alene mesteparten av tiden, er det kanskje best å bare la det være og avsette bossiness de gangene de gjøre gripe inn. Men dette vil bare fungere hvis de ikke gripe inn i alle aspekter av ditt arbeid, hele tiden. Og til slutt, bør de la ut, tillitsfulle du vet hva du gjør, så ikke tolerere dette i lang tid.
  • Medfølelse innebærer å merke seg når en annen person du om med er sliten, eller føler som om situasjonen på hånden er ikke under sin egen kontroll. Kjenne den underliggende motivasjonen ikke unnskylde sin bossiness men det gir deg et innblikk i hvorfor de oppfører bossily og bare sier direkte til dem at du har sympati for sin tretthet eller følelse presset kan hjelpe dem til å innse at de er manglende evne å takle er transparent for andre rundt dem.
 4. 4
  Vær på vakt. Den sjefete person er sjelden et åpent angripe slags person, slik at de sjelden eller aldri si noe ubehagelig om deg som person. Vanligvis de slør direkte angrepene i sjefete kritikk og plager eller detaljstyre deg. Gjort hele tiden, kan den direkte innblanding slite deg ned og kan lett viske ut grensene mellom din rolle og deres. Hvis de så inveigle seg fra sin rolle inn i ditt, er det en og annen risiko for at en senior person kan se endringen i retning positivt og se mindre behov for deg, så hold egen rolle klart! Videre kan ganske enkelt å få up-to-date avklaring av din rolle gagne deg både som en form for forsikring om at du personlig på vei i riktig retning, og som dokumenterte bevis for at oppgavene er som angitt. Hvis du ønsker å søke rolleavklaring, er det foreslått at du gjør følgende:
  • Skriv ned alle aspekter, dyktighet og forventning om rollen din som du forstår den skal være.
  • Konsultere kollegaer (bortsett fra den sjefete en) for å sikre at listen er både relevant og omfattende.
  • Prioritere listen, slik at det er tydelig og lett å forstå.
  • Skrive den ut, slik at det er ryddig og presentabelt.
  • Presentere det til din nærmeste overordnede eller direkte sjefen, og be ham eller henne om sitt syn på det som en guide for alle ansatte som ønsker å gjøre jobben din. Dette kan imponere din linjeleder og til din fordel, kan det bli vedtatt som en ny stillingsinstruks dersom endringer har skjedd siden du tok på seg rollen. Når avtalt, er det nå noe som du kan vise dine sjefete kollega som har blitt godkjent på hva som menes din rolle. Å gjøre dette vil sende et klart budskap til din sjefete kollega at du ikke er i behov av deres "veiledning".
 5. 5
  Hevde deg selv. Velg et privat øyeblikk å snakke med din sjefete kollega om bossiness deres. La dem vite at du har lagt merke til deres bossiness og fant det opprørende eller forvirrende, og forklare hvordan det har fått deg til å føle at dine egne ferdigheter og evner ikke blir respektert. Forklar hvordan det påvirker din arbeidsinnsats og berolige din kollega at du er i stand til å utføre de oppgaver som er tillagt deg, akkurat som du innser at de er i stand til å håndtere sine egne oppgaver.
  • Hold deg til "I"-meldinger, slik at din kollega vite hvordan deres bossiness gjør at du føler.
  • Prøv noe langs linjene av: "Når du snakker til meg på en måte som tyder på at jeg ikke er kompetent, og insisterer jeg forandre ting fra den opprinnelige måten jeg presenterte dem, føler jeg at jeg ikke blir klarert for å produsere jobbe Jeg er ansatt for å gjøre her. jeg føler meg ikke respektert. Siden jeg tror meg selv i stand til og har erfaring og kunnskap til å gjøre det jeg har fått i oppgave å gjøre, jeg bare spør om at du erkjenner dette og snakke til meg med respektere. "
 6. 6
  Ikke hopp når din kollega ber deg. Som ikke svarer til kravene som blir stilt til deg fra en sjefete kollega kan være nok for dem å gi opp på bestilling deg rundt. De kan rulle med øynene og handle fornærmet, men det er bedre at de vet tidlig at du ikke vil være nyttig tilbake med mindre de har vært høflig og respektfull først.
  • Bruk "men" når du adresserer sine ønsker. Dette knep en flott måte å få poenget uten å være uhøflig. Begynn i en behagelig tone, men så gjør det klart at du ikke er interessert i å følge med på sine bossy krav. For eksempel: "Ja Henry, det er nok en måte å gjøre det på, men måten jeg gjør har vært vellykket så langt, og har tjent dette firmaet mye ros."
 7. 7
  Minne dem om sitt eget ansvar som en måte å fremheve den doble standarden de insistere på. Hold svar munter og humørfylt. Snarere enn knipser tilbake "Gjør det selv" eller "Gå bort", er noe som sannsynligvis din naturlige første reaksjoner, prøv en munter "Vel, Rachel, jeg tror det er en god idé og jeg skal love å få artikkelen ferdig hvis du lover å få det til skriveren i tide. " På denne måten kan du forsiktig påpeke at de ikke alltid klarer å få ting gjort perfekt, noe som gjør dem oppmerksomme på at deres egne feil har blitt behørig bemerket. Vakkert forandret retning!
 8. 8
  Vurdere om du har "rene hender". Noen ganger kan vi bidra til en annen persons bossiness fordi vi ikke lever opp til hva som forventes av oss. Hvis en eller annen grunn, har din kollega grunn til å mistro deg eller ikke har i troen på deg, vil det må takles åpenlyst. For eksempel kan du ha jobbet sammen på et prosjekt, men ikke møtt din del av avtalen, som ikke gjør en frist, ikke produsere arbeid av riktig kvalitet eller rett og slett ikke å lytte til deres innspill. Hvis du kan tenke på noe du har gjort som kan være medvirkende til deres mangel på tillit til deg og deres følelse av at de må ta kontroll, og deretter vurdere å være direkte om det. Hev før saken og berolige dem om hvorfor de tingene du ikke oppfyller i det siste er ikke lenger et problem, og hvorfor du fortjener deres tillit tilbake. Vær tålmodig, du sannsynligvis nødt til å bevise deg selv et par ganger først.
 9. 9
  Hvis sjefete kollega ikke er bedre til tross for å implementere forslagene ovenfor, må du kanskje snakke med din overordnede. Dette krever delikatesse, men ved først å fokusere på hvordan du får sammen med denne personen og setter pris på alle sine positive egenskaper, kan du fortsette å påpeke at det er en bekymring og det er bossiness involvert i visse oppgaver dere to jobber på sammen (har noen faktiske eksempler klar til å hjelpe deg forklare). Gjør det klart at du ikke er voicing en klage, men søker råd om den beste måten å nærme seg bossiness slik at du både kan nappe den i knopp og finne den støtten som trengs for å få arbeidet gjort produktivt. Ved å være ekte om ditt behov for veiledning i denne situasjonen, og ved å anerkjenne det gode i medarbeider, vil det hjelpe din overordnede til å innse at du ikke klager, men at du leter etter konstruktive råd. Forhåpentligvis vil du få råd og det er mulig din overordnede vil ha en rolig ord til sjefete kollega også.

Tips

 • I tillegg til ovennevnte, hvorfor ikke samtidig be din linjeleder for deres veiledning i å søke opprykk? Dette vil ikke unnlate å imponere, og igjen sender et klart, men indirekte meldingen til din sjefete kollega.
 • Du bør vurdere at din sjefete kollega ikke kan være klar over virkningen av deres atferd, og de kan ha vært skyldig i det samme oppførsel med andre før deg. Så, er direkte og ærlig tilnærming noen ganger det beste alternativet.

Advarsler

 • Noen situasjoner er ikke bossiness men klartenkt reaksjonsevne. Ikke forveksle den personen som tar ansvar i et nødstilfelle eller en stor rot opp på arbeidsplassen med bossiness. Noen ganger må det være en person bjeffer ordre om å sikre alles sikkerhet, tilregnelighet eller samhørighet, men slik bossing skjer i svært konkrete, kortsiktige situasjoner, og etterpå den mer normal, respektfull oppførsel er gjenopprettet. Dette er en stor forskjell fra pågående bossing rundt.
 • Hvis du er sjefete og det er to sjefete folk kranglet horn, deretter være ærlig. Å være sjefete er ikke en god eller effektiv måte å komme videre i livet. Vurdere å håndtere din egen bossiness før beskylder andre for det samme.