Wkono

Hvordan skrive en effektiv stillingsbeskrivelse

For en arbeidsgiver, skrive en stillingsbeskrivelse er like viktig som å skape en er for en arbeidssøker. Å hente den søkende oppmerksomhet og til slutt være overbevisende nok til at din jobb er den ene, må du være kortfattet, funksjonelle, praktiske og aktuelle. Lær hvordan du kan sørge for at din beskrivelse inneholder grunnleggende informasjon og inneholder nok teft for å være attraktive for arbeidssøkere.

Trinn

Hvordan skrive en effektiv stillingsbeskrivelse. Liste de nødvendige ferdigheter og kvalifikasjoner.
Hvordan skrive en effektiv stillingsbeskrivelse. Liste de nødvendige ferdigheter og kvalifikasjoner.

Presentere grunnleggende informasjon

 1. 1
  Definer stillingen. Start stillingsbeskrivelse ved angivelse av tittel og viktige ansvarsområder for stillingen du ønsker å fylle. På den måten potensielle ansatte vil vite med en gang om de er kvalifisert for jobben, og folk som ikke er kvalifisert vil bli luket ut før de må lese hele beskrivelse.
  • Det hjelper hvis jobben tittelen er gjenkjennelig. En utrolig vag tittel, som "Associate Customer Officer" eller lignende kan ikke få arbeidssøkere begeistret rollen. Hvis du har kontroll over tittelen, gjør det enkelt og interessant nok til at folk faktisk vil ha en jobb med denne tittelen.
  • List mellom fem og ti viktigste ansvarsområdene, feilende på siden av å være konsis. Arbeidsoppgavene skal være klare og har en åpenbar hensikt. For eksempel skriver "Forskning konkurrent trender og presentere rapporter om dine funn," heller enn "Bo på toppen av våre konkurrenter."
  • Inkluder informasjon om hvor ofte visse forpliktelser vil bli utført og hvor stor prosentandel av hele jobben de omfatter.
 2. 2
  Liste de nødvendige ferdigheter og kvalifikasjoner. Å være opp foran om nøyaktig hvilke ferdigheter, bør utdanningsbakgrunn, opplæring, utstyr ferdigheter og andre kvalifikasjoner jobbsøkere har er ekstremt viktig i en stillingsbeskrivelse. Kandidaten skal kunne skumme gjennom listen og umiddelbart vite om han eller hun bør gjelde.
  • Tenk gjennom posisjon, og deretter skrive ned alle de ferdigheter og kvalifikasjoner du mener kandidaten bør ha. Visste du inkluderer alt som er nødvendig? Pass på at listen er inkluderende, eller du kan være i for noen vanskelige samtaler under intervjuet fase.
  • På den annen side, ikke gå over med ferdigheter og kvalifikasjoner. Du kan liste opp noen som er "foretrukket, men ikke nødvendig", men dette kan avskrekke potensielt gode kandidater fra å søke. Husk at en persons arbeidsmoral og personlighet kan være som en integrert del av deres suksess som hans eller hennes ferdigheter og kvalifikasjoner.
 3. 3
  Inkludere kontaktinformasjon. Sørg for at din beskrivelse har en e-postadresse eller telefonnummer for søkeren å ta kontakt hvis han eller hun bestemmer seg for å søke. Vurder å bruke kontaktinformasjonen for den personen som blir ny vedkommendes overordnede, og om hans eller hennes tittel og stilling i selskapet.

Beskriver din bedrift

 1. 1
  Kapsle selskapets misjon. Ansatte ønsker å jobbe for et selskap som er interessant og spennende på noen måte. Selv om stillingsbeskrivelsen virker som en perfekt passform, kan potensielle søkere passere jobben over hvis selskapet ikke synes å ha en sterk oppdrag eller mål. For å beskrive bedriftens effektivt, tenk på følgende spørsmål:
  • Hva gjør din bedrift? Hva gjør den spesiell og skiller det fra konkurrentene?
  • Hva er målet for selskapet? Virker det mot sosial rettferdighet, og prøver å være på toppen av feltet, eller tar sikte på å gi en god service av noe slag?
  • Hvorfor liker du å jobbe i bedriften din? Prøv å tenke gjennom dine grunner for å være en del av det som du skriver opp din beskrivelse.
 2. 2
  Formidle en følelse av selskapets personlighet. Hvert selskap har en annen følelse, og potensielle ansatte vil følge nøye med på jobben din beskrivelse tone og stil for å finne ut hva de kan forvente fra din bedrift. Bedriftens personlighet bør være tydelig i språket du bruker til å skrive beskrivelsen, enten det er formell eller uformell.
  • Dersom selskapet og jobben åpningen er både på den seriøse, prestisjetunge side, formidle at ved å skrive i godt smidd, fullstendige setninger og bruker formelt språk.
  • Hvis du ønsker å vise at din bedrift har en morsom kultur og personlighet, gjerne bruke slang, utropstegn, og selskapets vitser å appellere til jobbsøkere 'lysere side.
 3. 3
  Inkluder viktige bedriftsinformasjon. Din stillingsbeskrivelse bør liste plasseringen av selskapet og om fjernarbeid er et alternativ for jobben søkeren. Du kan også være lurt å inkludere størrelsen på kontoret, og hvor mange mennesker er en del av selskapet.

Inkludert valgfrie detaljer

 1. 1
  Liste over lønn og goder. I mange tilfeller kan det være lurt å lagre denne informasjonen for intervjuet scenen, men hvis lønn og goder er satt i stein, kan du gå videre og føre dem. Vær oppmerksom på at dersom lønn og ytelser synes utilstrekkelige til potensielle jobbsøkere kan de passere over jobben uten å gi den posisjonen en nærmere titt.
 2. 2
  Inkludere instruksjoner for og formatering. Hvis du forventer å få hundrevis av følgebrev og fortsetter, kan det være lurt å angi hvordan du vil at dokumenter formatert slik du vil ha en enklere tid å holde styr på alt. Noen arbeidsgivere ber programmer for å inkludere all informasjon i kroppen av en e-post, mens andre foretrekker en gammeldags brev i posten.
 3. 3
  Gi en søknadsfrist. Notering en frist kan oppmuntre programmer til å søke raskt, noe som potensielt kan hjelpe deg å finne riktig posisjon for jobben mye raskere. Men hvis folk ser beskrivelsen noen dager etter fristen har gått, kan de ikke gidder å bruke, og du kan gå glipp av noen gode kandidater på denne måten.

Tips

 • Korrekturlese stillingsbeskrivelse og sørge for at skriving er grammatisk korrekt. Jobbsøkere vil ikke se godt på din bedrift hvis stillingsbeskrivelsen ikke er godt skrevet.