Wkono

Hvordan du kan forbedre leseforståelse

Er du prøver å lese en bok og har ingen anelse om når ett tegn dukket opp og ble det viktigste tegnet i boken? Prøver å følge Charlottes tryllevev og føler seg fanget i et nett selv? Les dette for å bidra til å forbedre leseforståelse.

Trinn

Hvordan du kan forbedre leseforståelse. Eliminere distraksjoner.
Hvordan du kan forbedre leseforståelse. Eliminere distraksjoner.

Holde notater

 1. 1
  Eliminere distraksjoner. Slå av musikk og TV. Flykte til biblioteket eller på badet, hvis det er der du kan ha fred og ro til å lese.
 2. 2
  Finne alle typer papir for å holde notater på. Ta notater, mens ikke umiddelbart spennende, er en god måte å øke leseforståelse. Hvis du leser for en klasse, kan du prøve en notebook. Men hvis du leser for moro skyld, få så mange biter av papir som du tror du trenger for historien og, selvfølgelig, ta en penn eller blyant.
  • Noter ned det du husker om hvert kapittel, seksjon, eller avsnitt. Hvis din leseforståelse er allerede anstendig, trenger du kanskje bare å ta sporadiske notater.
  • Ikke omskrive romanen. På den annen side, ikke skriv så få notater som du ikke kan følge hva som skjer kronologisk i historien på et gitt tidspunkt.
  • Når en stor hendelse skjer, eller en ny karakter blir introdusert, eller annen merkelig detalj stikker ut, skriv det ned i notatene.
  • Prøv å skrive ned karakterer og deres relasjoner på den ene side og en grunnleggende tidslinje for historien på en annen side. Tegne et familietre, hvis det hjelper.
 3. 3
  Les tilbake gjennom notatene til, og pass på at de gir mening. Vent en dag, så les notatene igjen. Hvis notatene gjør absolutt ingen mening, vet du at du enten må ta flere notater, eller ta bedre notater.
 4. 4
  Still spørsmål om temaet eller forfatterens intensjoner. Komme i vane med å stille spørsmål vil hjelpe deg å forbedre din forståelse ved å få deg virkelig involvert i historien. Du prøver å finne ut hva som skjer, og for å gjøre det, må du spørre noen spørsmål og posere mulige svar. Skriv ned dine spørsmål i notatene, samt dine svar.
  • Noen hypotetiske spørsmål som du kan spørre deg selv mens du leser en bok og ta notater:
   • Hadde hovedpersonen la katten ut bakdøren for en grunn, eller ble forfatteren prøver bare å fylle plassen?
   • Hvorfor starter forfatteren boken på en kirkegård? Sier innstillingen av boken noe om hovedpersonen rett utenfor balltre?
   • Hva er den virkelige forholdet mellom disse to tegn? På forsiden av det, synes de som fiender, men kan det være at de faktisk liker hverandre?
  • Pose disse slags spørsmål etter at du er ferdig med en del eller et kapittel, og prøver å gjøre følelse av historien. Forutsi hva svaret kommer til å være. Når svaret er avslørt, spør deg selv hva som støtter detaljer i boken gjør at forklaringen den beste for historien.
 5. 5
  Hold notater sammen slik at du kan referere til dem senere. Hvis du noterte ned notater på løse blad papir, legg papiret i en perm, atskilt med faner for hver annen historie. Hvis du brukte en enkelt bærbar PC for dine notater, lage kapitteloverskrifter som beskriver hvor notene for en historie start og slutt.

Letting informasjon veilede deg

 1. 1
  Hvis du leser faktainformasjon, for eksempel en lærebok eller en avis, bruke organisasjonen av stykket for å veilede deg. I tillegg til innholdsfortegnelsen, avsnittsoverskrifter og titler, se på:
  • Sammendrag, introduksjoner, og konklusjonene. Disse vil ha hint om hvilke deler er spesielt viktig.
  • Hovedideen i hver seksjon du leser. Ofte vil det komme først eller tidlig i seksjonen. Døyt ned disse viktigste ideene når du tar notater.
 2. 2
  Hvis du leser for en klasse, lede deg selv ved hjelp av et annet sett av ledetråder tilgjengelig for deg. Ta hensyn til følgende og bruke dem til å hjelpe ditt fokus når du leser:
  • Pensum eller klasse disposisjon.
  • Hjemmelekse (s). Hvis du vet at det er et spørsmål som kommer om en bestemt karakter, for eksempel, vil du vite for å ta hensyn til det tegnet.
  • Hva instruktøren understreker i klassen.
  • Alle tilgjengelige stikkprøver eller quizer på dette materialet. Du kan være i stand til å få disse fra studentgrupper, fra instruktøren din, eller fra teksten eller leseren.
 3. 3
  Bruk digital informasjon til din fordel. Velg viktige ord eller setninger og bruke disse til å søke i bøkene elektronisk, om mulig, med noe som Amazon.com eller Google Reader. Dette er spesielt nyttig for å se opp anførselstegn fordi sidetallet vil ofte være oppført.

Mastering andre strategier

 1. 1
  Opplest. Høytlesing er en fin måte å bremse ned mens du leser. Tregere lesing betyr vanligvis mer forståelse, fordi du har mer tid til å bearbeide det du leser. En ekstra fordel med langsom lesing er at du får se ordene på siden (visuell læring) og høre de samme ordene som snakkes høyt (lyd læring).
  • Hvis du bestemmer deg for at det å høre ordene hjelper deg å forbedre din forståelse, ikke vær redd for å få fortalt bøker. Selvfølgelig vil du ønsker å lese bøker i tillegg til å høre dem omtalt, men dette kan i stor grad forbedre forståelse.
 2. 2
  Begynn med bøker på eller under nivået ditt, ikke med bøker over ditt nivå. Det er som å bli kastet i en sjakk kamp med en master når du har bare nettopp begynt å spille. Selvfølgelig ikke du kommer til å gjøre det bra når det er matchup. Begynn med bøker på ditt nivå, du bør ikke anstrenge seg for å finne ut hva ordene betyr, eller lese setninger om og om igjen.
  • Hvis du leser for en klasse og boken du tildelt er over nivået, må du lese det som best du kan, men fortsetter å lese andre bøker på ditt nivå. Lese disse bøkene vil hjelpe deg å forstå vanskeligere seg.
 3. 3
  Les bøker om igjen for å få flyt. Reading lærerne snakker om dette konseptet kalles flyt. Flyt er evnen til å lese ord i en viss hastighet. Å være flytende, vil du være i stand til å lese 90 ord i minuttet. Det virker som mye, men med bare en liten bit av praksis, bør du være i stand til å komme dit. Hva slags praksis? Re-reading! Les bøker om igjen, to ganger eller tre ganger. Etter den første gangen, vil ordene lese lettere og flyt vil forbedre.
 4. 4
  Bli flinkere til å identifisere ord (vokabular). Hvis du ikke vet hva et ord betyr, det kommer til å bli hardt for å forbedre forståelse. Har en viss idé om hva vokabular nivå du bør være på gitt din alder. Hvis du er under nivå, kan du prøve å starte med bøker som du fullt ut forstår og deretter jobbe deg oppover.
  • Det finnes en rekke måter å forbedre lesing forståelse:
   • Ha en ordbok eller datamaskin med deg mens du leser. Når du kommer over et ord du ikke vet, slå det opp og skrive definisjonen ned i notatene.
   • Leser mye bøker. Noen ganger definisjonen av et ord vil være klart gitt konteksten av setningen. Jo mer du leser, jo bedre du får til å gjette definisjonen av et ord gitt sin sammenheng.
   • Les bøker over ditt nivå. Bøker over ditt nivå vil inneholde mange vanskelige vokabular ord. Komme gjennom disse bøkene vil bli vanskeligere, men vil du komme unna med stor kunnskap.
 5. 5
  Les sammen med en hjelper. Om det hjelper er en lærer, en venn eller en forelder, lese med noen over ditt nivå som du er komfortabel med å snakke med og stille spørsmål. Når du leser med en hjelper, følg denne strukturen:
  • Pre-lesing: definere vokabular ord forut for sin tid; preview viktige forståelse spørsmål slik at du kan se etter dem mens du leser.
  • Reading: se opp for forståelse spørsmålene du gikk over før lesing, stille spørsmål, lese høyt om nødvendig, ta notater, lytte til noen andre å lese.
  • Post-lesing: oppsummere hva du nettopp har lest, stille spørsmål du hadde; forutsi hva som kommer til å skje videre basert på hva du nettopp har lest.

Tips

 • Skriv ned ord du ikke kjenner, eller interessante setninger på sine egne sider. Du vil sannsynligvis ønske å sjekke betydningen av ordene senere, og du vet aldri om du kunne bruke disse uttrykkene.
 • Stille spørsmål. Hvis dette er tildelt lesing og du ikke forstår noe du har lest, diskutere det med klassekamerater eller en lærer eller forelder. Hvis det ikke er tilordnet, vurdere å finne en diskusjonsgruppe, ekte eller online, eller en
 • Lære hva som fungerer best for deg, enten det er å låse deg selv i rommet ditt, høytlesing. Prøv mange ulike tilnærminger.
 • En god idé ville være å lage en side for hver karakter, slik at hver karakter kan ha hans / hennes egne detaljer, slik at du kan se tegnet dypere gjennom hele historien heller enn å huske bare ham / henne på visse deler.
 • Alltid gå til biblioteket så mye som mulig, enten det er etter skolen, eller til lunsj prøve å gå til biblioteket mye!
 • Få Cliffs Notes. Mange kjente klassikere har notater eller guider tilgjengelig. Bruk disse notatene som et supplement for å hjelpe hjelpe din forståelse av en vanskelige å lese arbeid.
 • Prøv å lese mange forskjellige ting. Øv på morsomme ting, selv om det er grafiske romaner eller din favoritt magasin.
 • Hvis du kjører bak i lesing for en klasse, kan det være mer verdifullt å ta et høyt nivå tur i et kapittel, leser kanskje overskrifter og innledende setninger og avsnitt, enn å gre gjennom hvert eneste ord.

Advarsler

 • Ekte lesevansker ofte gå udiagnostisert eller upåaktet. Dersom praksis, notatskriving og studere vaner du har blitt diagnostisert
 • IKKE bruk Cliff Merknader eller lignende supplerende materiale som en erstatning for å gjøre pensum.
 • Hvis du bruker ideer fra publiserte notater eller kritikk i noen oppgaveskriving du gjør, kjenner reglene om henvisninger og plagiat. Du vil ikke lure din instruktør ved parroting noe som allerede er skrevet.