Wkono

Hvordan å slutte å kjøre sent

Alle er sent for noe på ett eller annet tidspunkt. Biler bryte ned eller bli sittende fast i trafikken, skjer oversleeping uventet, kaster et barn opp og trenger legehjelp eller du får holdt opp med å samle din renseri. Men for noen mennesker kjører sent er ikke en sporadisk forekomst påskyndet av en hendelse for det meste eller helt ut av deres kontroll.
For noen mennesker, blir sent er en måte å definere seg selv og en livsstil. Problemet er at denne måten å leve og være blir sett på med stor mistenksomhet i et samfunn der punktlighet avslører ditt nivå av engasjement og entusiasme til relasjoner, arbeid, studier og mer.

Ved kronisk tardiness har tatt herredømme over livet ditt og har forvandlet seg til et definerende egenskap av hvem du er, er det sannsynlig at du mister ut på jobbtilbud, store muligheter, vennskap, og mer, alt fordi du tillater tardiness å herske livet ditt. Ja, er du la det skje, og det er på tide å gjøre noe med det før du mister noen flere muligheter og til og med venner.

Denne artikkelen er for folk som er kronisk sent. Det løser de dypere psykologiske aspektene ved å være sent som en evig vane. For tips om hvordan du kan være på gang når det er en sporadisk snarere enn en gjennomgripende problemet, se Hvordan være punktlig.

Trinn

Hvordan å slutte å kjøre sent. Akseptere at det å være sent er sjelden hensiktsmessig.
Hvordan å slutte å kjøre sent. Akseptere at det å være sent er sjelden hensiktsmessig.
 1. 1
  Akseptere at det å være sent er sjelden hensiktsmessig. Mens det er noen kulturer der forsinkelse regnes normen og selv en ønskelig egenskap, hvis du lever i en kultur som verdsetter aktualitet og oppmerksomhet til klokken, så du er nødt til å gi punktlighet noen troverdighet, i hvert fall i de delene av livet ditt der blir sent kan påvirke sjansene for å lede et mer oppfylle og vellykket interaktiv liv.
  Med mindre du er selvstendig rike eller live på en kreativ, kunstnerisk miljø som tåler lateness, er du stuck med å akseptere å være på gang som norm, så hold den trege livsstil for din ferie tider eller når forsinkelse er ikke en stor avtale.
  • Bare vær oppmerksom på at selv om du kan grave opp så mange eksempler på kulturer som verdi tardiness som du ønsker (noe noen sene folk prøver å gjøre til), er eksemplene ikke kommer til å vaske med sjefen din, jobben intervjueren, barnets lærer eller noen andre som forventer at du skal være på gang.
 2. 2
  Pinpoint hvorfor du er en evig sent person. Og spør deg selv hvorfor du ikke har gjort noe med det. Lateness kan være et tegn på ulike psykologiske problemer, og Keith Ablow MD, har destillert flere av de viktigste mulighetene for alltid sent person som: 1) en måte å unngå angst, 2) en måte å kommandere respekt fra andre rundt deg; og 3) en måte å teste andre til å bevise sin kjærlighet til deg.
  Det er også noen andre grunner, for eksempel å være uorganisert eller å være for optimistisk. I hvert tilfelle, er det ofte et psykologisk behov eller understøttelsen som får deg til å vise lateness som en løsning på plass for å håndtere de reelle underliggende problem.
  • Angst unngåelse: understreke du intenst om ting du føler du ikke kan gjøre, ikke ønsker å gjøre, eller ikke finner ressurser til å gjøre, men i stedet for å finne løsninger, slår du opp sent til hendelser eller for å møte folk som en måte å prøve å slå av angst?
  • Skipssjef ærbødighet: Har du "bruk" lateness som en måte å sikre at andre mennesker venter på deg, på dine ord, på klarsignal? Føler du at andre må vente?
  • Prøve en annen persons kjærlighet til deg: å gjøre folk vente på deg tjene som en måte å bekrefte at de er villige til å ofre sin tid og tilstedeværelse for din skyld? Betyr bekrefte det for deg at de virkelig elsker deg på tross av hva du putter dem gjennom?
  • Chaos er et tegn på evne eller dedikasjon: Har du alltid finne deg selv kjører sent oppnå tidsfrister, etc. alt fordi du har jobbet deg opp så mye og endte opp på en slik rotet som du er mindre effektiv på å arbeide gjennom ting enn hvis du bare hadde holdt seg rolig og fokusert?
   Tror du at å se ekstremt opptatt og rushed tilsvarer med å bli verdsatt?
  • vil ha oss dit i tide: Har du alltid undervurderer reisetid, arbeidstid, frist tid, etc.? Er du alltid sikker på at uansett hva som skjer, vil du klare det uten å planlegge eller sette buffere på plass?
 3. 3
  Lage planer for å avlive angst. Dersom årsaken bak ditt vesen sent skyldes angst om pris, ytelse, evne til å komme til et sted, eller av andre grunner, kan planlegging fremover bidra til å fjerne din angst og få deg et sted i tide. For eksempel, hvis du ikke liker å snu opp å utøve klassen på tid fordi du er redd for å bli sett på som en kløne av de andre personene i øvelsen gruppen, kan du planlegger å jobbe ut dette problemet i stedet for å unngå det.
  Andre måter å planlegge å minimere angst som forårsaker forsinkelse inkluderer:
  • Ha alle dine notater, materialer og andre behov organisert i god tid før arrangementet, slik at alt du trenger å gjøre er å hente dem og gå når det er selve dagen. Hvis morgener er en kamp for deg, gjør så mye du kan for å klare deg selv kvelden før.
  • Snakk med noen som gjør at du føler deg ukomfortabel å være rundt om problemet som plager deg. Snarere enn å unngå dem ved å snu opp sent, har tenkt å be dem for en liten prat og høflig diskutere bestemt atferd de har utstilt mot deg som har vært oppskakende deg.
   Selvsagt, være diplomatisk, men det er bedre å forholde seg til saken enn å unngå det.
  • Hvis prisen er en grunn for å slå opp sent, fortell vennene dine at du er på et stramt budsjett, og at du ikke har råd til de samme måltidene, utflukter eller hendelser som de kan på dette tidspunkt.
   Enten sortere ut billigere utflukter eller møte-ups eller gjør det klart at du bare skru opp for den delen du har råd til - på den måten, er det klart du ikke er sent, men at du gjør et valg som dine venner (eller andre) er helt klar over.
 4. 4
  Slutt å bruke blir sent som en form for makt over andre. Hvis dette er årsaken til din bli sent, er det på tide å stoppe før du har få venner og betrodde kolleger. I dette tilfellet, kan alle se hva du gjør, men det er mest sannsynlig at de tolerer forsinkelse av behov for å utsette for en eller annen grunn, ikke ut av eller vilje.
  Tenk hvordan det bør gjøre at du føler når du kjenner den virkelige årsaken bak dem går sammen med forsinkelse din, det er absolutt ikke tjent makt. Innse at det ikke vil være lenge før en selvsikker person ringer deg ut på denne taktikken, og bringer deg ned til størrelse, sannsynligvis foran alle. Og det vil ikke se bra ut.
  • Keith Ablow MD sier at du ikke trenger å holde bevise at du er en leder gjennom lateness. Lederskap er bevist gjennom mye mer konstruktive og effektive måter enn å manipulere lydighet gjennom forventer at andre skal vente på deg. I stedet for å holde folk venter, utfordre sine tankeprosesser ved å være og gjøre det du ønsker dem til å bli og gjøre.
   Med andre ord, viser effektivt lederskap i aksjon ikke gjennom dominans. Hvis du sliter med dette, søke hjelp gjennom veiledning eller delta på lederkurs.
  • Vær mer respektfull og hensynsfull av andre. Thomas Szasz sa en gang at "å holde en annen person venter er en grunnleggende taktikk for å definere ham som mindreverdig og seg selv som overlegen".
   Alles tid er viktig, ikke bare din, og ved å være sent effektivt du holde opp andre mennesker. Selv om det ikke kan virke mye hvis du er i en posisjon av autoritet, er det en form for misbruk av en annen persons tid, så lær deg å se det på denne måten, og slutte å gjøre det.
  • Innse at folk legger merke til forsinkelse, og at de ikke liker det, punktum. Hvis folk dekker opp for forsinkelse din, de gjør det av nødvendighet, ikke av respekt. Og husk det gamle ordtaket at folk telle opp de feil av dem som holder dem venter.
   Tross alt, det er ikke mye annet å fokusere på mens twiddling tommelen venter på deg...
 5. 5
  Finn din kilde til innenfor. Hvis du føler behov for å bruke lateness som en form for å teste dine kjære lojalitet og vilje til å feste med deg, det er noe som mangler inne, nemlig egenkjærlighet. Minn deg selv at du ikke trenger andre til å stadig bevise at de bryr seg om deg ved å gi opp sin tid på å vente på deg. Til slutt ventet dette bærer tynn, selv om det er år senere, og du vil motta frekk sjokk når folk begynner å fortelle deg at de er ikke lenger vente.
  Unn være på gang som et spørsmål om å uttrykke kjærlighet i seg selv, som en invitasjon til å være en del av et team, og ikke som et spørsmål om trang og usikkerhet. Og hvis din selvtillit trenger et løft, ikke nøl med å gi den den sjansen - økt selvtillit vil forbedre alle aspekter av livet ditt.
 6. 6
  Slapp helt av. Hvis det å være sent er ideen om et uttrykk av å være viktig, opptatt og lynchpin av operasjonene, så du risikere en tidlig grav forårsaket av! Den person som føler at de bare må lage en oppstyr alt mens de kjører bak planen og klager over ikke å kunne få alt ferdig i tide og likevel oppfører uunnværlig tross for tardiness, blir det som kunne ha vært et potensielt glatt, rolig og rettidig aktivitet inn i en frenetisk, vannvittig tempo og ofte tilfeldig en som bringer om sin egen lateness.
  Ved instilling mer ro i livet ditt, vil lateness i å oppnå ting og møte tidsfrister reduseres betraktelig. Valget er ditt og det er ingen brownie poeng for å ta den harde og panisk banen. Minn deg selv om at det vil bli gjort i tide, og at roligere du er, jo mer effektiv og fokusert du er, og derfor er mye mer sannsynlig å være på gang.
  • For eksempel, tenk på saken der noen forbereder seg på en festlig middag for familien. At personen er i en posisjon til å gjøre et valg mellom å tilberede i en avslappet og rolig måte eller ta en frenetisk og uorganisert tilnærming. Kanskje hvis denne personen har bare noen gang vært vitne til kaos blir den vanlige metoden for å få festlig måltid sammen, så det er hvordan de nærmer seg all forberedelse til festmiddager og dessverre, det blir en dårlig vane.
   I virkeligheten er det ikke behov for å få jobbet opp om forberedelsene - det beviser ikke dedikasjon eller kompetanse, og det er alt så mye lettere å roe ned, gå med strømmen og være avslappet.
 7. 7
  Vær realistisk optimistisk. Alle elsker optimisme, men selv dette god vibe kan gå for langt når den kommer inn i riket av magisk tenkning og på bekostning av realistiske resultater. Som med engstelig person, en altfor optimistisk vurdering av din evne til å komme fra A til B i peak time trafikk eller å sluttføre en tidsfrist uten ressurser kommer som et resultat av mangel på planlegging.
  Hold optimisme intakt, men dempe det med solide planer som inkluderer for ting som kan holde deg opp og føre til forsinkelse, som trafikkflyt, blekket renner ut eller en vital element ikke å slå opp i tide. Har planer A, B og C på plass for å gjøre opp for de åpenbare potensielle omveier.
  Dette handler ikke om å forestille seg det verst tenkelige scenario hver gang, men det handler om å være følsom for mulige hindringer på forhånd. Et lite framtidsrettet kan gå en lang vei å forebygge denne typen forsinkelse.
 8. 8
  Organisere livet for bedre flyt og passform. Hvis du er den typen person som er egnet til å stappe for mange avtaler i dag eller som finner det vanskelig å si nei, kan dette problemet være en kilde til forsinkelse rett og slett fordi du sjonglerer for mye og ballene holde slippe til tross dine beste intensjoner.
  Dessverre beste intensjoner er ikke en unnskyldning for forsinkelse, spesielt når den andre personen ikke har blitt holdt orientert om manglende evne til å være på gang. Det er langt enklere å omorganisere din daglige timeplan for å minimere sannsynligheten for tiden kjører inn i hverandre, slik at du slutte å spre seg selv for tynn og har pauser mellom møtene.
  Husk viktigheten av behovet for å forynge og refokusere selv, du skylder det til både deg selv og dem du gir din oppmerksomhet til.
  • Se på dagboken din. Er det for fullt av at du er rushing om å beholde? Begynne å tenke på hvordan du kan omorganisere eksisterende avtaler og satt på plass en plan for å ta imot færre avtaler i fremtiden på måter som vil gi dine kontakter mer kvalitetstid med deg når du fange opp.
  • Delegere noen av ærend og husarbeid. Det er høyst sannsynlig at det er andre mennesker i livet ditt like egnet til å kjøre noen av dine ærend og gjøre noen av dine oppgaver, fra familiemedlemmer til ansatte. Bare gjøre de tingene som ikke tar deg rett ut i veien og som er ting du er i stand til å gjøre på en riktig måte.
   Over stretching skader deg selv din helse og din samhandling med andre. Les Hvordan slutte å være et folk pleaser for mer informasjon om ikke å gi etter når du føler du ikke kan si nei!
  • Lær å forlate tid i mellom oppgaver og møter. Det blir snart uutholdelig å stikken mellom ett møte og en annen uten mellomrom. Mens politikere og filmstjerner kan ha en overfylt timeplan som dette, de har også handlere,, gofers og rådgivere som gjør alt for dem - gjør du? Nei, så ikke prøv å være super person eller det vil bare kollapse rundt deg snart nok.
   Samt gi deg plass, fungerer denne gangen også som en buffer mellom hendelser som kan "lånt" fra bør du bli holdt opp i et tidligere møte, slik at du kan fortsatt komme til den neste i tide.
 9. 9
  Honor tid. Ved å respektere verdien av din tid, vil du begynne å sette begrensninger å gjøre ting som tygger opp din tid, for eksempel lese e-post i stedet for å gå til sengs i tide, osv. Din tid er verdifull, og du skylder deg selv å lære å avtale i det med større presisjon, slik at du får mest mulig ut av din tid i stedet for bare la det flyte i det uendelige uten planer, rammer eller selv merker.
  Når du har større respekt for din tid, vil du få større respekt for andre folks tid også, når du begynner å se hvordan å gjøre andre folk vente er et misbruk av sin verdifulle tid.
  • Komme i kontakt med tiden krever fokus på det direkte. Folk som kommer for sent ofte mangler en bevissthet om tid som et konsept som må utnyttes for å få mest mulig ut av ens liv. Meditasjon kan være en god måte å åpne opp kanaler til en bedre forståelse av tid, som holder et avtaler dagbok, lage planer for dagen hver morgen og lese om begrepet tid.
   Overrask deg selv ved å lære om nettopp det du har vært å unngå å tenke på!
  • Se for tiden feller. Teknologi kan lett føre oss til å føle behovet for å alltid være online eller på vakt. Likevel, i å gjøre deg selv så tilgjengelig og så super tilkoblet, risikerer du å erstatte sysler du pleide å gjøre eller bruke opp tiden du kan gjøre noe mer produktiv og morsommere.
   Holde kontakten hele tiden kan virke effektivt og clued i, men det kan altfor lett bety at du ikke legger merke til tiden som går forbi. Hvis du finner ut at teknologien suger tid borte, minn deg selv at teknologien er ditt verktøy og ikke din mester.
   Hvis sjekke e-post eller spiller spill får deg til å komme for sent til møter eller avtaler, eller det er slik at det går tidsfrister eller andre ting som må gjøre i livet, er det på tide å omstille din.
  • Besøk død klokke DeathClock.com for en påminnelse om hvor mye tid du egentlig har. Dine personlige resultater kan være nok til å få deg motivert til å gjøre bedre bruk av din gjenværende tid!
 10. 10
  Bruk positiv selvsnakk å snakke deg ut av å tro at du er "en alltid sent person". Hver gang noen antyder at "du ville bli sent til din egen begravelse", dette summering av din personlighet risikerer å bli en intern merke av ære.
  Ved å akseptere slike kommentarer ("Ah ja, jeg er en perennially sent person og det er hvordan folk ser meg»), er den interne meldingen du gi deg selv en bekreftelse på at å være sent definerer deg.
  Slutte å definere deg selv som en sen person. Internt bruker selvfølelsen å slutte å støtte din indre helligdom til lateness og begynne å erstatte den med "positiv punktlighet".
  • "Jeg er alltid på tid til møter."
  • "Jeg er en punktlig person. "
  • "Jeg respekterer tid og få mest mulig ut av ved å være på gang."
  • "Jeg gjør det meste ut av livet mitt ved å forsinke ingenting."
  • "Jeg er viktig nettopp fordi jeg er punktlig."
  • "Jeg er en hensynsfull leder fordi jeg er alltid på tid, frigjøre mine medarbeidere / kolleger / lagkamerater for å komme videre med sine kreative, produktive og interessante oppgaver."
  • "Jeg er i rute, og jeg er rolig. Alt er alltid klar i tide når jeg jobber på den."
 11. 11
  Se å være punktlig som et spørsmål om god. Å være sent er hensynsløs, er samtidig å være på gang en opplagt uttrykk for respekt overfor andre. Du mangler makt til å gjenopprette tid andre mennesker har mistet venter på deg, så det er respektløst å anta at du har rett til å ta det fra dem uten god sak.
  Mens etikette av å være på varierer i henhold til anledningen, trenger du sjelden har mye spillerom i form av forsinkelse. Ifølge Peggy Post, følgende situasjoner alle krever god punktlighet:
  • En jobbintervju: Å være sent av enda et halvt minutt er for sent. Alltid være på tide for et jobbintervju hvis du vil ha jobben.
  • En forretningsmøte: Vær rett tid om ikke tidligere å sette opp for presentasjoner, bør osv. Ingen trenger å sitte gjennom deg sette opp datamaskinen for eller omorganisere sitteplasser som kunne vært gjort før alle kom.
  • Spise anledninger: Alltid være rask for et måltid - kokken fortjener respekt og maten vokser kald som den venter. Som for en dato i en restaurant, som mål å være på gang, det er uakseptabelt å være mer enn fem minutter for sent. Som for et middagsselskap, tiden det godt slik at du ikke er tidlig (verten vil fortsatt være å forberede og gjøre last minute fikser), og slik at du er senest ti til femten minutter etter inviterte tid.
   Hvis du er i et land hvor tiden renner annerledes, spør verter for råd. Og hvis du innser at du ikke kommer til å gjøre et middagsselskap på tid, ring verten og informere dem slik at de ikke holder varmer måltidet til ødeleggelse bare når man venter på deg.
  • En film eller teater date med venner eller andre: Hvis du må kjøpe billetter, være der i god tid for å stille opp i hva som kan være lange køer. Hvis du allerede har billettene, kommer rundt 10 minutter før forestillingen eller filmen begynner.
  • Avtaler med fagfolk (lege,, frisør, etc.): Vær på tid, deres tid er penger som en virksomhet og ved å være sent, påvirke deg sine resultater og de neste kunder.
   Hvis du kommer for sent, ring og gi dem råd.

Tips

 • Sette alarmer på telefonen som påminnelser for å være et sted i tide. Endre lyden hvis du begynner å ignorere det.
 • Har du på deg en klokke eller bære en telefon med tid på det? Ikke kjenner tiden kan bli en unnskyldning for å være sent. Omorganisere din følelse av tid ved å ha den tiden lett tilgjengelig for deg.
 • Alltid ha lommepenger på deg for de små tingene i livet som parkometre, buss fares og en rask ta ut kaffe. På den måten vil du ikke bli holdt opp ved ikke å ha penger eller å måtte lete etter en minibank først.
 • Naturligvis, som med alt annet i livet, det finnes unntak. Noen ganger blir sent fordi du har holdt opp, ble sittende fast i uventet trafikk, hadde en ulykke, måtte forholde seg til et barns sykdom, etc. er alle forgivable unnskyldninger. Bruker selv disse situasjonene som vanlige unnskyldninger er dog ikke akseptabelt. Og i denne epoken av mobiltelefoner, en rask samtale for å forklare det som skjer er høflig og lindrende for personen i den andre enden venter.
 • Andre medlemmer av din familie eller venner som er punktlig kan hjelpe deg ved å fortelle deg når du risikerer å kjøre sent og oppfordrer deg til å være på gang. Også forvente at de skal forlate uten deg hvis du holder dem opp eller be dem om å bare slutte å vente på deg. Som fjerner deres skyld og får deg til å skynde seg noe opp.
 • Kanskje sette klokken fem minutter senere, slik at du tror tiden er senere så du gjør alt fem minutter tidligere.
 • Endre måten du tenker og revurdere dine prioriteringer.

Advarsler

 • Den impoliteness for å bli sent er forsterket av å ikke vite hva som har forårsaket forsinkelse. For mange mennesker kan ikke vite være ensbetydende med å muligheten for at noe galt har hendt deg. I det minste, hvis du ikke klarer å begrense ditt lateness, minst være høflig nok til å informere andre om at du kjører sent sammen med en gyldig unnskyldning.
 • Hvis du har blitt advart om forsinkelse på jobb, behandle klagen på alvor. Det er mest sannsynlig at punktligheten blir veldig tett vurderes fra det øyeblikket av advarselen, og du vil ha svært lite spillerom til møkk opp på denne kontoen.

Ting du trenger

 • Dagbok, påminnelser på telefonen, kalendere osv.