Wkono

Hvordan man skal håndtere en arbeidskollega som har stinkende lunsjer

Akkurat når du trodde du hadde din kollega snakker mindre høylytt over telefon, nå han åpner stinky lunsj som har deg vakler i avsky. Er det en høflig måte å fortelle ham om å ikke spise på kontoret rundt deg? Det er ikke lett, men det finnes noen måter å la dem vite at de ikke er hensynsfull om de rundt dem.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en arbeidskollega som har stinkende lunsjer. Ta med en vifte til skrivebordet.
Hvordan man skal håndtere en arbeidskollega som har stinkende lunsjer. Ta med en vifte til skrivebordet.
 1. 1
  Vær høflig, men grei. Fortell dem at du setter pris på deres ønske om å spise ved pulten sin, men at lukten av sin lunsj er urovekkende deg. La dem vite at de er perfekt rett til å si det samme om noen av maten som forstyrrer dem. Du kan også prøve å si at du er på en diett (muligens av helsemessige årsaker), og lukten av maten gjør det vanskelig for deg å konsentrere deg - men ikke si dette hvis du kommer til å bli sett å spise en næringsrik lunsj!
 2. 2
  Send dem en anonym e-post. Utgjør en e-postadresse eller bruke en tjeneste som vil sende en anonym melding på dine vegne, forteller kollegaen noe sånt som "Duften av lunsjen er veldig overveldende i dag." Prøv det, hvis det ikke blir smertelig være klart at du er kilden. For eksempel vil det ikke fungere hvis det er bare to av dere på kontoret!
 3. 3
  Spill allergi eller vegetarisk kort. Hvis lukten er fra noe som du har en allergi, har du all rett til å kreve umiddelbar motstand fra det blir konsumert i ditt nærvær. Bruk din leder for å bistå i å håndheve dette. Ellers kan du ikke har en allergi, men du kan si at du har en og at du ikke kan være i nærvær av den typen mat uten å ha en dårlig reaksjon og ber om at din kollega ber konsumere det andre steder. Eller, hvis du er vegetarianer, forklare dem hvordan lukten av kjøtt eller fisk er veldig ubehagelig for deg, og gjør at du føler deg uvel.
 4. 4
  Ta med en vifte til skrivebordet. Når personen bringer sin lunsj, peker viften slik at den blåser luft i deres retning (selv om ikke direkte i ansiktet). Dette bør være nok til å holde lukten av mat fra reiser i din retning, men i et lite kontor eller når lunsjen er spesielt potent, kan dette bare være en midlertidig løsning.
 5. 5
  Tenn et sterkt duftende stearinlys ved skrivebordet. Alternativt kan du bruke en sterk luftrenser. Ikke bare vil det gi kollegaen din hintet (spesielt hvis du bare bruker det når de spiser en stinkende lunsj ved pulten sin), men den sterke aroma kan forstyrre smaken av maten. Hvis de ikke får hint og ender opp med å spørre deg til å stoppe stinkende opp kontoret, fortell dem at ubehagelig lukt må komme fra blanding av kunstig duft og mat, og foreslår at du prøver å holde både ut av kontoret.
 6. 6
  Sett eteriske oljer på håndleddene. Sterke dufter og lavendel kan overmanne lukten av mat. Noen dufter vil berolige magen eller lette en hodepine. Hold en flaske med olje i pulten din og bruke etter behov. Du kan lene seg på albuen din for å bringe håndleddet nær nesen uten å virke som om du snuse håndleddet hele dagen.
 7. 7
  Være litt fastere og fortell din kollega om farene ved å spise over tastaturet og skrivebord materialer. Informere dem hvor skittent det er, hvordan kolonier av dyrene trives på smuler under tastene og inne i driften av datamaskinen. For ikke å nevne hvor forferdelig det er å oppdage klemt mat på papirer og inne bøker... Dette trinnet er for den personen som vet at å heve dette med en kollega vil ikke føre til problemer selv, og noen kolleger kan oppføre seg defensivt! Og igjen, dette er ikke noe du bør si hvis du er skyldig i å spise lunsj på ditt eget skrivebord.
 8. 8
  Snakk med sjefen din. Hvis du ikke er i stand til å si noe selv, eller du har prøvd til ingen nytte, ta det opp med de over deg og be dem om å si noe på dine vegne. Det handler om å ødelegge gode team relasjoner, så de vil vanligvis kommer for å hjelpe. Husk at noen ledere kan, i et forsøk på å være rettferdig, forby alle lunsj-spising-på-bord, eller til og med parfyme og parfymer.
 9. 9
  Finn en telecommuting jobb. Folk har spist ved pulten sin i mange år og vil fortsette å spise på sitt skrivebord så lenge det er kontorer og 16 timers dager. Hvis det plager deg så mye, bør du vurdere å finne en jobb hvor du kan jobbe borte fra et kontormiljø. Likevel betyr det ikke at å spise ved skrivebordet er passende for en sunn, godt avrundet menneskelig erfaring.
 10. 10
  Husk at det kan være et tilfelle av en pott ringe kettle svart. I et stadig mer flerkulturelt land, mens du kan finne noen etnisk mat stappfulle av lukt, kan du ikke innse at blåmuggost salat eller varmes i mikrobølgeovn cheddar popcorn er like offensive. Snarere enn å sutre til sjefen din, er den beste måten åpne opp diskusjoner om forfedrenes og regional mat. En god måte å håndtere denne situasjonen er å organisere kontoret "karakteristiske mat" spleisefest piknik - oppmuntre folk til å ta med sin mest karakteristiske regionale eller anen mat. Dette vil bidra til å starte diskusjoner og tverrkulturell blir kjent med hverandres regional mat. Bruk av begrepene "barndoms" eller "regionale" mat heller enn "etniske" mat er flinkere til å unngå å stigmatisere noen del av befolkningen.

Tips

 • Hvis det er fortsatt problemer med en kollega forbruker stinkende lunsjer på sitt skrivebord, spør ledelsen om å innføre en politikk om å forebygge dette. Forutsatt at det er en kantine eller andre alternative område for å spise, kan dette fungere godt, og kan være en hyggelig måte for kolleger å slappe av og møte hverandre gjennom valg.

Advarsler

 • Husk at bare fordi en mat lukter uvant betyr ikke at det lukter ille. Hvis du møter en etnisk mat som er fremmed for deg, prøv å la nesen å bli vant til lukten. Hvis mulig, prøv mat på spørsmål-kan du oppleve at du liker den, og lukten av det vil ikke bry deg lenger (det kan gjøre deg sulten, faktisk).