Wkono

Hvordan lese en thomas Pynchon roman

Med romaner som noen kritikere har kalt "uleselige", paranoiacs og konspirasjonsteoretikere lauding hans teknikker, en tilbaketrukket natur og mangel på felles grensesnitt, har Thomas Pynchon en mytisk men skremmende kultstatus. Noen mennesker leser Gravity er Rainbow som en test av deres leseferdighet og utholdenhet, andre faktisk liker det. Her er hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan lese en thomas Pynchon roman. Velg hvilke romanen du ønsker å lese.
Hvordan lese en thomas Pynchon roman. Velg hvilke romanen du ønsker å lese.
 1. 1
  Velg hvilke romanen du ønsker å lese. Thomas Pynchon har skrevet V., The Crying of Lot 49, Gravity er Rainbow, Vineland, Mason & Dixon, og Against the Day, med en samling av korte historier kalt Slow Learner og en bok som kommer ut august 2009 kalt Iboende Vice.
  • Begynn med V., The Crying of Lot 49, eller Against the Day.
  • Deretter fortsetter å Gravity er Rainbow.
  • Against the Day er hans siste bok og reflekterer mange av de temaene som han har utviklet over flere tiår lang karriere, pluss det er ganske tilgjengelig.
  • The Crying of Lot 49 anses av mange for å være hans beste verk, men Pynchon selv har vært svært kritisk til det, likevel leser det enkelt og hans korteste bok, så det er et godt springbrett for nybegynnere.
  • V. er den første romanen han publiserte, så det er fornuftig å lese hvis du vil starte fra begynnelsen.
  • Mason & Dixon og Slow Learner bør kun leses av die-hard fans.
  • Iboende Vice, hans nyeste, har en relativt frisk og ny tilnærming, men til slutt vil lede deg ned den samme stien. Det er sannsynligvis et godt valg fordi det er allment tilgjengelig nå, bare å ha kommet ut, og mye kortere og lettere å lese, samtidig engasjerende med mye av hans vidd og temaer.
 2. 2
  Slapp helt av. Hvis du leser en Thomas Pynchon roman, sjansene er du liker å lese. Pynchon berømmelse kan gjøre ideen om å lese en Pynchon roman stressende. Ingenting kommer til å bli morsommere hvis du går inn i det forutsatt at det kommer til å bli stressende. Begynne å lese det som du ville lese noen annen bok, og deretter justere til formen hans.
 3. 3
  Sett deg ned å lese den. Vær komfortabel, fordi hvis du ikke er komfortabel du ikke kommer til å nyte det. Ikke les det på sparket fordi da vil du ikke være i stand til å følge den, men ikke lese det som besatt fordi da vil du ikke være i stand til å nyte det.
 4. 4
  Les på en rask, men ikke manisk, tempo. Mange planlegge for en stor del av tiden til å lese Pynchon, og mange mennesker mens du leser Pynchon prøver å ta det veldig sakte for å sørge for at de forstår alt. Mesteparten av det tidligere aldri få den avsatte tiden (livet tar over), og mange av de sistnevnte mister oversikten over hva som skjer etter en stund. En bok av Thomas Pynchon er fortsatt en bok, og bør nytes som sådan. Les det fort nok at historien fortsetter og du kan holde styr på og huske hva som skjer, men ikke så fort at du hopper passasjer.
 5. 5
  Vær tålmodig. Hold lesing, selv om du føler at du ikke får det. Thomas Pynchon er en postmoderne forfatter, noe som betyr at hans historier kan tendens til å fjerne seg mot selvrefleksiv, fragmentert og skiftende former og identitet. Hvis du ikke forstår hva som skjer nå, vil noe helt annet skje senere som vil få deg tilbake på sporet. Hvis han kommer på det som synes å være en lang tangent, kan tangenten har tatt over fortellingen. Uansett hva, men om det er en sex scene, et musikalsk nummer, en spiller på vitenskapelige ideer, eller noe annet, vil det ikke være så lang ventetid før noe annet skjer som vil re-vekke din interesse (hvis din interesse er tapt i første omgang)
 6. 6
  Ikke bli fanget opp på alle tegnene, referanser og temaer. Thomas Pynchon er kjent for sjonglering innstillinger, historiske hendelser, ideer og mennesker i både analoge og anakronistisk måter. Noen prøver å ta notater og diagrammer og prøve å avgrense hver enkelt tråd Pynchon vever inn i større fortelling. Slikt forsøk er bare nyttig for de virkelig obsessive. I forbindelse med oppdagelsen, men det er mye bedre å lese Pynchon og konsentrere seg mer om ting du allerede vet, og liker å høre hva han har å si om resten. En kvinne som forsøkte diagram alle tegnene og deres relasjoner i Gravity sin Rainbow å forstå hva som foregikk fortsatt ikke ferdig med boken.
 7. 7
  Ikke ta ham for alvor. Pynchon er en forfatter av muligheter, og mulighetene er ikke alltid aktualiteter. Ting på en Pynchon roman kan være slående, logisk, og selv meningsfylt for et mysterium du gjenkjenne i den virkelige verden, og fortsatt ikke se noe som faktisk eksisterer i den virkelige verden. Mye av gleden i Pynchon forfatterskap kommer fra hva som kan oppsummeres i sin uttalelse for innsiden klaff på Against the Day: "Kanskje det er ikke verden, men med en mindre justering eller to er det hva verden kan være." Dessuten var fyren på Simpsons et par ganger. Selvfølgelig, Thomas Pynchon ikke ta Thomas Pynchon for alvor.
 8. 8
  For all del, ta ham alvorlig. Det er fiksjon, men det er fiksjon som gleder seg over å trekke paralleller og tangenter til både relatert og urelatert konsepter gjennom lidenskap, humor, og et fantastisk utvalg av kreativitet. Hvis du oppdager noe som ringer en bjelle i hodet ditt, gratulerer: Du har nettopp opplevd Spark of Recognition, og Thomas Pynchon er stor på å tenne den. Hvis han bringer opp et emne du er interessert i, for all del, utforske den. Det er derfor man ikke kan forstå alle de temaene som presenteres, fordi de er alle referanser til de spesifikke interesser Thomas Pynchon selv, som er selvfølgelig ikke interessert i å forklare det hele til sine lesere. Reading Pynchon kan være en intenst personlig erfaring, som faktisk er grunnen til at det er veldig vanskelig å få noen to Thomas Pynchon fans til å snakke om de samme tingene.
 9. 9
  Unlearn hva du har lært. Jeg har lest et par av de vurderinger som kalles "Gravity sin Rainbow" "uleselig". De ble skrevet av mennesker som opererer under en viss teori om hvordan litteraturen iboende bør være. La boka gå hvor det kommer til å gå, fordi det kommer til å dra dit uansett. Motstand er nytteløst.
 10. 10
  Nyt deg selv. Hvis det er noe som trenger å være stresset, er det at Pynchon faktisk er like underholdende som godt som noe annet. For noen grunn, nesten alle av kritisk analyse, vifte anmeldelser, Wikipedia-artikler og andre tilgjengelige skrifter om Pynchon tendens til å nevne at faktisk ganske sjelden. Menneskene som mest synes å "få" Pynchon er de som også ser ut til å nyte Pynchon, mens folk som prøver å "få" Pynchon får ingensteds. Hvis du kan huske at det er din tid du tilbringer, så husk at fritiden er best brukt nyter overexerting. Hvis du faktisk leser en Pynchon romanen fordi det ble tildelt eller anbefalt, være spesielt undergravende og nyte det. Ingen reaksjon er bedre for å verdsette den fulle mesteparten av noe sånt som nyter det, selv om det er for en liten del. Selv om den uttalelsen synes opplagt, for en eller annen grunn folk glemmer det mye.
 11. 11
  Re-lese. Du vil sannsynligvis vil, uansett, men nå som du har en generell følelse av ideen om romanen, kan du gå tilbake og sette pris på de detaljene alles splitter om.

Tips

 • Alle Pynchon bøker er i print og de ​​fleste, spesielt The Crying of Lot 49, Gravity er Rainbow, Against the Day ", og Iboende Vice, er allment tilgjengelig i både bokhandlere og biblioteker. Hvis du har gjort forskning og føler virkelig interessert i å finne ut hva han er om, kan det være lurt å kjøpe boka om å lese. Hvis du er bare nysgjerrig på hva alle andre snakker om, låne fra biblioteket fordi hans bøker er voluminøs og du vil kanskje sokkel-plassen tilbake, men sørge for at biblioteket du låner den av kan du fornye materialer fordi det kan ta deg lenger enn låneperioden å lese den.

Ting du trenger

 • En roman av Thomas Pynchon. Se trinn én for forslag på hvilke romanen å velge og hvor du skal få det fra.
 • Tid, noe som ikke nødvendigvis trenger å være en stor sammenhengende del av tiden, men i hvert fall nok tid hver dag til å sitte ned og lese det, over det meste påfølgende dager.