Wkono

Hvordan lære ordforråd på et fremmed språk

Læring vokabular trenger ikke å være smertefullt! Sus gjennom fremmedspråk vokabular tester og vet ord for livet. Denne leksjonen inneholder en metode for å memorere som bruker regneark, et alternativ til tunge flashcards. Sentrale strategier er gjentatt self-testing, noe som gjør meningsfulle forbindelser, og bruke ord i sammenheng.

Trinn

Hvordan lære ordforråd på et fremmed språk. Finne en interessant bok eller et blad i målspråket.
Hvordan lære ordforråd på et fremmed språk. Finne en interessant bok eller et blad i målspråket.

Finne nytt vokabular

 1. 1
  Finne en interessant bok eller et blad i målspråket. Hvis det er mulig, kjøpe bladet eller bok i stedet for låne. På denne måten vil du være i stand til å skrive i boka som du leser.
  • Har også en pålitelig ordbok og synonymordbok tilgjengelig på målspråket.
  • Hvis du vil, kan du gjøre dette med en avisartikkel, TV-show, eller en film i stedet.
 2. 2
  Begynne å lese. Noen ord som du ikke kjenner skal være uthevet. Hvis du låner boken eller bladet og kan ikke fremheve, kan du prøve å sirkle eller understreke ord med blyant, slik at du kan slette senere.
 3. 3
  Legg merke til nye ord. Etter hvert kapittel eller artikkel, skrive ord du ikke forstår på et stykke papir. Ordene vil være lett å finne fordi du har dem uthevet eller understreket.
 4. 4
  Slå opp betydninger. Før du starter neste kapittel eller artikkel, slå opp hvert ord i varelager med ordlisten. Merk ordet i ordlisten. Deretter skrive ned definisjonen ved siden av ordet.
 5. 5
  Finne synonymer. Etter at du har definert og markert hvert ord fra ordboken, få ut synonymordbok eller synonym bok. Slå opp hvert ord og merke dens synonymer og antonymer. Dette vil berike ordforrådet ditt, slik at du kan uttrykke ett ord på mange måter. Skriv de mest relevante synonymer ved siden av oppføringen i notatblokken.
 6. 6
  Gjenta med hvert kapittel i boken din. Hvis det er et magasin, gjør dette med hver enkelt artikkel. Hvis det er en kort bok, prøve å skille det inn hver 10 sider eller så.
 7. 7
  Studer indeksen i den bærbare hverdagen. Hold gjør dette til du har mestrer vokabular. Du vil bli overrasket over hvor mange nye ord blir uthevet i ordboken din innen utgangen av bare én bok!

Memorere et ordforråd liste med flash-kort

 1. 1
  Få ut din liste over vokabular og definisjoner. Nøye kopiere ned hvert ord på en side av en spørrekort.
 2. 2
  Skriv definisjonene. På de blanke sidene av kortene, skriver definisjoner og / eller engelske oversettelser av vokabularet ditt.
 3. 3
  Quiz deg selv! Se på ordet på hver spørrekort og prøve å huske definisjonen og / eller oversettelse. Når du kan gjøre det komfortabelt, se på de engelske oversettelsene / definisjoner og prøve å huske ordet!
 4. 4
  Fortsett til du er komfortabel med alle ordene. Deretter kan du prøve og jobbe dem inn i dine daglige samtaler så mye som mulig for å sikre at du ikke glemmer dem.

Memorere En ordliste med excel

 1. 1
  Opprett et nytt regneark i excel. Du kan også bruke et annet regnearkprogram hvis ønskelig. Du skal bruke tre kolonner. Merke dem "Foreign Word", "engelsk oversettelse," og "Test"
 2. 2
  Skriv inn de fremmedord. Skriv inn din liste over utenlandske ord inn i første kolonne, med ett ord per celle.
 3. 3
  Skriv inn de engelske ordene. Skriver den engelske oversettelsen av ordet i den andre kolonnen.
 4. 4
  Test deg selv som du skriver i den engelske ord. Lage forbindelser mellom det engelske ordet og den utenlandske ord. Tilkoblingene du gjør kan være:
  • av lyd f.eks. forestille seg en rot på MESA ("table" på spansk) eller
  • ved å si f.eks. Innenriks ting har å gjøre med ens hjem ("DOMUS" på latin, дом på russisk)
 5. 5
  Gjør det utenlandske ordet usynlig. Velg teksten i første kolonne som inneholder fremmedord og konvertere teksten til hvitt, slik at du ikke lenger kan se listen.
 6. 6
  Test deg selv. Se på hvert ord i den andre kolonnen. I tredje kolonne, skriv ned det utenlandske ordet uten å henvise til notatene.
 7. 7
  Sjekk svarene dine. Reconvert fargen på første (utenlandske) kolonnen til svart. Sjekke svarene i tredje kolonne mot den opprinnelige listen i første kolonne.
  • Hvis det er feil, merker du den tilsvarende engelske oversettelsen av ordet i rødt.
 8. 8
  Gjenta trinn 5 til 9 igjen, gå gjennom hele listen igjen.
 9. 9
  Opphev fremheving som du går. Hvis du begynner å alltid klare å få et ord riktig, Opphev fremheving det.
 10. 10
  Gjenta til det ikke er rødt venstre. Du kan stoppe quiz selv på de ordene du vet du kan få rett og bare fokusere på den harde seg.
 11. 11
  Test deg selv enda en gang når du vet alle ordene. Denne gangen, tenk ordet i et fremmed setning og forestille scenen. f.eks. "Le chat est sur la chaise" ("katten er på stolen" på fransk)
 12. 12
  Skriv ut ordliste og innlemme de nye ordene inn i skrive og snakke oppgaver.
 13. 13
  Si det utenlandske ordet i tankene dine eller høyt når du ser objektet eller lese om det i engelsk.
 14. 14
  Revidere listene regelmessig.

Tips

 • Gruppere ordforrådet ditt i kategorier.
 • Ikke bare lære vokabular i sett lister, men også identifisere ord ukjent for deg i å lese og lytte oppgaver.
 • Hvis relevant, inkluderer preposisjonen som går med verb.
 • Bruk Mnemonics (minne hjelpemidler) for å hjelpe deg å lære ordforråd, som ellers kan være vanskelig å huske. Læring av foreningen gjør vokabular oppbevaring betydelig enklere. For eksempel, på spansk, er ordet for "dyrt" "caro". Å huske dette ordet, kan du administrere et stort dyr bil parkert i midten av gaten din stappet full av penger.
 • Bruke ordene i muntlig samtale er den beste praksis som den er aktiv og spontan.
 • Bruk de vanskeligste ordene oftest.
 • For kjønnede substantiver, tenk objektet i blått, rosa eller grå for maskuline, feminine og intetkjønn. f.eks. "Le chien" (fransk) - Hunden.
 • Lær setninger og idiomer som helhet, legg dem i en enkelt celle. f.eks. "J'en ai marre" ("Jeg har fått nok" på fransk)

Advarsler

 • Når du foretar tilkoblinger, pass opp for falske venner. Dette er ord som høres lik engelske ord, men betyr forskjellige ting. f.eks. "Actuel" på fransk er ikke "virkelig", men "dagens".