Wkono

Hvordan finne ut om det er en boligboble i nabolaget ditt

Mens den buldrende eiendomsmegling markedet ser ut til å kjøle ned, er boligprisene fortsatt skyhøyt i mange områder. Midt i kaoset, noen advarer om at mye av landet opplever et boligmarked boble: en periode med bærekraftig prisvekst drevet av spekulasjon og treghet. Vil hjem priser i ditt område fortsette gjennom taket, eller vil de treffer et tak, eller enda verre, faller gjennom gulvet? Ingen vet sikkert, men litt forskning kan hjelpe deg å identifisere en potensiell boble - før det brister.

Trinn

Hvordan finne ut om det er en boligboble i nabolaget ditt. Finn en god eiendomsmegler og spørre om han eller hun mener det er en boble.
Hvordan finne ut om det er en boligboble i nabolaget ditt. Finn en god eiendomsmegler og spørre om han eller hun mener det er en boble.
 1. 1
  Sammenligne kostnadene for leie til kostnadene ved å kjøpe i din kommune. Hvis den totale skatte-justert kostnadene ved å eie - det vil si den månedlige boliglån betaling, pluss skatter og forsikring minus skattefradrag for ditt hjem utbetalinger - er mye høyere enn å leie, kan det lokale markedet opplever en boble.
 2. 2
  Finn en god eiendomsmegler og spørre om han eller hun mener det er en boble. Sørg også for å spørre andre mennesker. Din regnskapsfører, økonomisk planlegger, og venner kan være i stand til å gi verdifull innsikt i markedsforholdene, og - i motsetning til en eiendomsmegler - de har ingen interesse i å overtale deg til å kjøpe et hus.
 3. 3
  Se tilbake i tid og se hvor raskt prisene har steget. Enten du kjøper en bolig for en kortsiktig investering eller langvarig opphold, vil du verdien å sette pris på. For mye takknemlighet for fort, men kan signalisere at prisene er klar til å ta en dukkert. Nasjonalt har median hjem salgspris økt med 50% de siste fem årene (Kilde: The Weekly Standard, 3. april 2006). Den slags rask vekst har mange analytikere bekymret.
 4. 4
  Sjekk prisen til inntekt ratio i det lokale boligmarkedet. Dette forholdet sammenligner median hjem prisen til median gjennomsnittlig lønn i ditt område. Historisk sett har prisen til inntekt ratio ligget rundt 4 til 1, men nylig det nasjonale tallet har vokst til 8-1, og forholdet er enda høyere i enkelte områder (The Weekly Standard). Når boliger er ikke lenger rimelig, er det sannsynlig at markedet vil justere. Med andre ord kan et boble være klar til å briste.
 5. 5
  Forskning din boligmarkedet grundig. Din lokalavis er et godt sted å starte, men du bør også sjekke gode kilder på internett. Et søk på søkemotoren for "boligmarkedet", "home sales", eller "boligboble" kan slå opp nyttige resultater, inkludert de siste nyhetene og analyse for større byområder.

Tips

 • Spør deg selv hvorfor du ønsker å eie et hjem, og utforske alternativer. Hjem eierskap er en integrert del av "European Dream", men det bare ikke fornuftig å betale for mye for et hus. Det betyr ikke at du trenger å gi opp drømmen din, men det kan være lurt å utsette det hvis du ser tegn til en boble i ditt område.
 • Hvis du ønsker å investere i fast eiendom, er det lett å bli fanget opp i vanvidd av et blomstrende marked, spesielt hvis du kjenner folk som har nylig gjort en killing kjøp og salg av boliger. Husk imidlertid at kloke investorer kjøpe lavt og selge høyt. Hvis hjem priser er allerede høy, kan de fortsette å stige, men det er en reell fare de vil raser nedover. Du ønsker ikke å bli sittende fast med en overpriset hus når boblen sprekker.
 • Det finnes en rekke kalkulatorer tilgjengelig på internett for å hjelpe deg å avgjøre kostnadene ved å leie kontra kostnadene for kjøper. Se Eksterne lenker seksjon for ett gitt av Center for Economic and Policy Research.

Advarsler

 • Beware selgere peiling råd. Eiendomsmeglere gjør en levende selge hus, så de har et kraftig incitament for å få deg til å kjøpe en. Uansett hva din agent forteller deg om boligmarkedet, må du gjøre din egen forskning, også. Hvis du bruker internett til å sjekke ut markedet, sørg for at nettstedene du besøker er anerkjente og som objektiv som mulig.
 • Se opp for ukonvensjonelle lån. Som boliger vokse mer og mer uoverkommelig, er kjøpere stadig oftere til innovative finansieringsordninger, inkludert å kjøpe et hjem uten forskuddsbetaling eller betale bare renter for de første årene. Mens disse lånene kan se attraktive, de kan være risikabelt, og du kan finne deg selv uten egenkapital - eller til og med negativ egenkapital - Hvis du trenger å selge ditt hjem.