Wkono

Hvordan bygge et minne palass

På World Memory Championships, topp konkurrenter huske rekkefølgen av 20 stokket kortstokker i en time og mer enn 500 tilfeldige siffer i 15 minutter, blant andre arrangementer. Tror du har det som trengs? Tro det eller ei, har nesten alle evnen til å utføre slike fantastiske bragder. Konkurransedyktige folk som memorere ikke nødvendigvis har "bedre minner" enn resten av oss, i stedet, de lærer og perfeksjonere en rekke mnemoniske (minne hjelpemidler) for å forbedre sin evne til raskt å lære og huske omtrent alt. En av de mest nyttige og mye brukt forkortelser er minnet palasset, et sted eller en rekke steder i tankene dine der du kan lagre informasjon som du trenger å huske. Med tid og praksis, kan hvem som helst bygge et minne palass, og de er nyttige for langt mer enn bare minne konkurranser og trivia. Her er hvordan du kan bygge din egen:

Trinn

Hvordan bygge et minne palass. Bestem deg for en blåkopi for ditt palass.
Hvordan bygge et minne palass. Bestem deg for en blåkopi for ditt palass.

Lage din egen hukommelse palass

 1. 1
  Bestem deg for en blåkopi for ditt palass. Mens et minne palass kan være et rent forestilt sted, er det lettere å basere det på et sted som eksisterer i den virkelige verden, og at du er kjent med. En grunnleggende palass kan være på soverommet, for eksempel. Større minne palasser kan være basert på ditt hus, en katedral, en tur til butikken på hjørnet, eller hele byen. Jo større eller mer detaljert det virkelige stedet, jo mer informasjon du kan lagre i tilsvarende mentale rom.
 2. 2
  Definere en rute. Hvis du trenger å huske ting i en bestemt rekkefølge, er det viktig at du følger en bestemt rute gjennom slottet ditt, både i den virkelige verden og i tankene dine. Dermed, når du har bestemt deg for hva hukommelsen palass er, bestemmer hvordan du vil reise gjennom det. Hvis du ikke virkelig trenger å huske ting i orden, er dette trinnet unødvendig, men likevel nyttig, fordi det gjør å huske ditt palass enklere.
 3. 3
  Identifisere spesifikke lagringsplasser i ditt hus eller langs ruten din. Når du bruker din hukommelse palass du vil sette individuelle ting å bli husket (et tall, et navn, eller en del av en tale som du skal gi, for eksempel), på bestemte steder. Dermed må du identifisere så mange steder som du tror du trenger. Gå gjennom strukturen din eller langs ruten og virkelig observere det. Hvis palasset er faktisk en rute, som din kjøre til jobb, kan de lagringsplasser være landemerker på veien: din nestes hus, et veiskille, en statue eller en skyskraper, for eksempel. Hvis palasset er en struktur, kan du sette ting i de forskjellige rommene. Innenfor rom, kan du identifisere mindre steder, som for eksempel malerier, møbler og så videre. Nøkkelen er å sørge for at de stedene du velger er forskjellig fra hverandre slik at ingen plassering kan forveksles med en annen.
 4. 4
  Pugg hukommelsen palass. For hukommelsen palass for å være effektive, må du forplikte den til minne perfekt. Den beste måten å gjøre dette på er å faktisk trekke ut en blåkopi (eller et kart, hvis palasset er en rute) som viser landemerker eller lagerlokaler du har valgt. Prøve å visualisere palasset når du ikke er der, og deretter sjekke din mentale bilde mot kartet for å sørge for at du har husket hvert sted og sette dem i riktig rekkefølge. Forestill landemerkene i så mange detaljer som mulig: Sørg for at din mentale bildet inneholder sine farger, størrelser, lukter og andre definerende kjennetegn.
 5. 5
  Plasser ting å bli husket i ditt hus. Når du har bygget din palass, og har det godt implantert i hjernen din, er du klar til å bruke den. Sett en håndterlig mengde informasjon på hvert sted. For eksempel, hvis palasset er huset ditt, og du prøver å huske en tale, kan du plassere de første par setninger på din dørmatte og neste par i nøkkelhullet på døren din. Ikke legg for mye informasjon på ett sted, og hvis visse ting må holdes atskilt fra andre, legg dem på forskjellige steder. Pass på at du plasserer ting langs ruten i den rekkefølgen du trenger å huske dem, hvis det er aktuelt.
 6. 6
  Bruke symboler. Du trenger ikke nødvendigvis å sette en hel rekke ord eller tall i et gitt sted for å være i stand til å huske det, og prøver å gjøre det kan være vanskelig å manøvrere og mot sin hensikt. Generelt, er alt du trenger å lagre på hvert sted noe som vil jogge hukommelsen, noe som vil lede deg til selve ideen du prøver å huske. Dermed, hvis du prøver å huske et skip, bilde et anker på sofaen. Blir skipet USS Wisconsin, bilde ankeret laget av ost. Symboler er kortform og lage minner mer håndterlig, men de kan også være mer effektivt enn avbildet selve tingen du prøver å huske.
 7. 7
  Vær kreativ. Bildene du putter i ditt hus bør åpenbart bli så minneverdig som mulig. Vanligvis vil bildene være mer minneverdig hvis de er absurd (utenom det vanlige) [se advarsler], eller om de er festet til noen sterke følelser eller personlig erfaring. Tallet 124 er ikke spesielt minneverdig, men et bilde av et spyd formet som nummer 1, går gjennom en svane (som ser ut som nummer to), og splitte svanen i 4 biter er. Ja, det er urovekkende, men det er en del av det som gjør det holde i tankene dine.
 8. 8
  Lager din palass med andre huskeregler. Det er mange enklere forkortelser som du kan bruke i kombinasjon med minnet palasset. Som et eksempel, anta at du trenger å huske mye om komposisjon. Når du kommer inn på kjøkkenet, kan du se en liten gutt å spise et stykke sjokolade fudge, noe som ville fremkalle first-letter mnemonic "Every Good Boy fortjener Fudge," som i sin tur gjør det mulig å huske rekkefølgen av notater på linjene i treble clef (EGBDF).
 9. 9
  Utforsk ditt palass. Når du har fylt din palass med stemningsfulle bilder, må du gå gjennom den og se på dem. Jo mer du utforsker din palass, jo lettere vil du huske innholdet på etterspørselen. I tankene dine vil at du skal se James Joyce, for eksempel, sitter på toalettet som om han hørte det og var virkelig en integrert del av ditt bad innredning.
 10. 10
  Bruk palass. Når du har lagret innholdet i palasset ditt kan du hente dem bare ved å mentalt gå gjennom den eller lete rundt det. Hvis du trenger å holde en tale, bare følg ruten din for når du gjør det. Hvis du trenger å huske på at kjæresten din bursdag er 16. mars bare gå inn på soverommet og se soldatene "marsjerer" på sengen til melodi av 80-tallet kultklassiker "Sixteen Candles". Med praksis vil du være i stand til å starte hvor som helst i ditt hus eller langs ruten å huske en bestemt opplysning.
 11. 11
  Bygge nye palasser. Et minne palass kan gjenbrukes om og om igjen hvis du trenger bare forplikte ting å minne for en kort tid. Bare erstatte det eksisterende innholdet med nye, og du vil snart husker bare de nye. Hvis du trenger å huske innholdet i palasset i lang tid, kan du holde det palasset som det er og skape nye der du kan lagre annen informasjon etter behov. Hvis huset inneholder telefonnumrene til alle du kjenner, kan du gå til din arbeidsplass hvis du trenger å huske rekkefølgen på en kortstokk.

Tips

 • Være vedvarende. Minnet palasset er et svært kraftig verktøy, men det er ikke nødvendigvis lett å mestre. Hvis du leter etter en rask løsning for å hjelpe deg å holde styr på ting, får en penn og papir, men hvis du virkelig ønsker å forbedre din evne til å huske ting, ta deg tid til å lære og praktisere denne metoden.
 • Det finnes en rekke bøker og minne-ekstrautstyr produkter tilgjengelig for å hjelpe deg å lære hvordan du kan bygge et minne palass. De kan være kostbart, men, og ikke alle er effektive for alle mennesker. Øve på trinnene ovenfor, og du kan spare penger.
 • Du må forberede hvert nytt minne palass som du gjorde den første, så det kan være lurt å utvikle nye før du trenger dem.
 • Det finnes mange varianter av minnet palasset, som det romerske Room og Journey. De er alle basert på Method of Loci, som sprang ut fra erkjennelsen av at folk er veldig flinke til å huske steder, og hvis du kan knytte abstrakte eller ukjente ideer med et velkjent sted, kan du lettere huske de tingene du ønsker å.
 • Også huske på at den moderne alder av datamaskiner bringer mange enkle måter å bygge din egen virtuelle palasser eller rett og slett velge mellom mange av de andre kreasjoner allerede på nettet og ta en virtuell tur av dem når du vil. Virkningen er noe sterkere enn en tegning som gjør forlaget i hodet ditt ganske uanstrengt.
 • Se Sherlock. Han kan huske informasjon umiddelbart ved hjelp av hans "Mind Palace '.
 • Watch The Mentalist på CBS for å lære å bygge en Memory Palace fra master, Patrick Jane.