Wkono

Hvordan være en god matematiker

Å være en matematiker betyr ikke at du trenger å gjøre matte hele dagen lang (men, selvfølgelig, hvis du synes det er moro, du kan). Mange mennesker er gode matematikere fordi de bare elsker å utvikle intuisjoner om de enkleste ting. Vi er alle gode matematikere fra fødselen. Det være seg dating, flørting, matlaging, spille sjakk eller kjører vi alle gjør matematikk på farten!

Trinn

Hvordan være en god matematiker. Du må elske skjønnheten i matematikk.
Hvordan være en god matematiker. Du må elske skjønnheten i matematikk.
 1. 1
  Du må elske skjønnheten i matematikk. Skjønnhet i den forstand at hvor enkelt du kan utvikle matematiske intuisjon med visse verktøy for hånden. For en nybegynner, verdsette skjønnheten i matematikk innebærer å tenke abstrakt om enkle fenomen (dvs. tenkning som en artist). For eksempel, har du noen gang lurt på om et objekt som "ser lokalt" som tre-dimensjonale rommet, og som har den egenskapen at enhver løkke på det kan bli deformert på et punkt, er nødvendigvis en kule i fire-dimensjonale rommet? Dette er faktisk sant, og det er bevis, over 500 sider lang, ble oppdaget først nylig av Grigori Perelman.
 2. 2
  Prøv å finne matematikken overalt. For eksempel, har du noen gang lagt merke til aa trekant innskrevet i en sirkel, en side som er en diameter? Det er nemlig riktig at vinkelen på "toppen av trekanten" er en rett vinkel. Prøv å bevise dette selv!
 3. 3
  Bli venner med folk rundt deg som setter pris på matematikk. Å gjøre dette vil åpne sinnet til enda større grunn av kjærlige matematikk. Dette vil også fortelle deg hvor mye du vet om matematikk i forhold til dem.

Young matematisk talent

 1. 1
  Starte på barneskolen: Å sette pris på skjønnheten i matematikken kan man prøve å løse en masse historie / ord matematiske problemer for å bli kjent med triks og deretter holde den opp i ermet. Mange unge matematikere prøve å løse alle slags problemer ved hjelp av nye ideer til deg om matematikk. Deres er en annen tilnærming eller formel for å beregne alle slags situasjon inkludert forutsi været forandrer matematisk!
 2. 2
  Vær grundig og selv gjøre de tallforståelse konkurranser i skolen. Alltid være i konstant rivalisering med folk rundt deg i klassen. Vis dem hva du har. Vær ydmyk for å godta endringene og gode ideer. Prøv å bli oppdatert med kommende Matematikk olympiader, Math League eller universitet Interscholastic League, og snakke dem opp til dine venner.
 3. 3
  Lær å gjøre matematiske bevis. Delta i så mye av de matematiske konkurranser som mulig, se liste over matematikk konkurranser. Dette kan gi deg en pause i den internasjonale verden av matematikk som student. Gå gjennom spørsmålene og prøvetrykk av tidligere olympiader så mye som mulig. Mange er på vurdere vinnerne i disse olympiader som har talent og hurtighet.

Tips

 • Leser mye bøker på matematiske genier og hvordan de overvant problemer.
 • Les tidsskrifter på hva som er nytt med matematikk.
 • Være up-to-date med matematikk på nettet.
 • Prøv å lage din egen formel ved å tenke bort fra konvensjonelle metoder. Dens bare to poeng og mange måter å komme fra ett punkt til et annet.

Advarsler

 • Ikke bli besatt med matematikk. Den kan kjøre deg gal noen ganger. Når du tror det er for mye, slappe av og chill out. Prøv å få en god natts søvn som det er svært viktig.
 • Bruk matematikk hvor det er nødvendig. Ikke bruk matematisk sjargong foran dine venner som vet litt matte, da de kan forlate deg.