Wkono

Hvordan være en god leilighet nabo

Bosatt i en leilighet kan være et steg ned fra å eie et hus, men alt kommer med ansvar. En leilighet livsstil kan være mer komplisert når det gjelder etikette problemer på grunn av den begrensede plassen mellom andre mennesker, men litt høflighet kan selvfølgelig gjøre leilighet livet mye enklere. Denne artikkelen gir noen nyttige tips om å opprettholde et imøtekommende forhold med andre leiligheter naboer, slik at det å bo i umiddelbar nærhet med andre, fortsetter også.

Trinn

Hvordan være en god leilighet nabo. Være lavmælte når du går inn og ut.
Hvordan være en god leilighet nabo. Være lavmælte når du går inn og ut.
 1. 1
  Vær vennlig mot andre. Du trenger ikke nødvendigvis trenger å kjenne dem, spesielt hvis du bor i en overfylt høyblokk, men en enkel hei eller hilsen går en lang vei. I mindre komplekser, er det lettere å vite navn, ansikter, og parkeringsområder. Opprette vennlige relasjoner gjør det også enklere å samhandle i fremtiden hvis noen har spørsmål eller bekymringer.
  • Bli kjent med eiendomsforvaltning og ansatte. Pass på å holde en kontaktliste i tilfelle du trenger en vedlikeholdsplan fix eller for nødstilfelle formål.
  • Delta i leilighetens diskusjonsforumet eller leietaker portal. La andre folk vet hvem du er, er det første skrittet mot en mer givende forhold.
 2. 2
  Være lavmælte når du går inn og ut. Det kan være normalt å gå fra parkeringsplassen til inngangsdøren din og vice versa, men du må vurdere hvor høyt en person er. Unngå stamp trapperom, spesielt når du forlater før soloppgang eller kommer tilbake sent på kvelden. Prøv å ikke gå rundt leilighet med tregulv i dine sko (sette dem på rett før du forlater leiligheten og fjerne ved å skrive inn din leilighet) ikke alle leietakere jobbe en "9-5" jobb og prøver kanskje å sove under "vanlige" dagslys timer. Holde støyen på hviske-nivå i gangene. Høyt latter og samtaler mens folk slapper av eller sover er en plage. Lukk dører bak deg med letthet. Hovedbygningen og leiligheten dører skape mye støy. Ikke la dem slam eller slå av seg selv.
 3. 3
  Ta hensyn til støynivået inne i leiligheten. Dette er en av de vanligste klagene rapportert til ledere. Mer støy etikette er nødvendig hvis du bor over en annen person. Soft fottøy gjør mindre støy enn heavy duty elementer som støvler eller høye hæler. Det er ikke nødvendig å dunk føttene rundt på kjøkkenet midt på natten. Hvis en nabo forespørsler for deg å holde støynivået nede, prøv å forhandle om en løsning.
  • Prøv å støvsuge eller bruke treningsapparatene på helgene eller når du vet at folk er på jobb. Støy og vibrasjoner går gjennom gulvplankene og kan være et irritasjonsmoment.
  • Praktisere "stille tid" regler med barn. Tillate dem å hoppe og løpe rundt i løpet av dagen, men gi dem beskjed om at de må slutte å gjøre så når solen går ned. I stedet for å ha dem skape kaos innendørs, tilbringe kvalitetstid ute, for eksempel i en liten lekeplass for samfunnet. Hvis du ikke har teppe, har masse tepper ned på gulvet for å dempe støy fra barn.
  • Skru ned volumet på elektronikk, som radioer og TV. For vegg-til-vegg naboer, kan det være lurt å flytte dem bort fra de konkrete vegger. Angi tidspunkt å slutte å spille videospill på en høyt volum.
 4. 4
  Har på stedet vaskeri etikette. Et on-site tøy kan være et tilbud for noen boligblokker eller komplekser. Alltid respektere eiendommen lederens regler om åpningstider, vet hvor mye hver myntautomat er, og alle vaskemidler beløp regler. En liste bør gis av eiendomsforvaltning og lagt nær maskinene. Det er lurt å tid hver maskin og unngå å forlate klær forlatt i en lengre periode. En typisk vaskemaskin opererer i ca 30 minutter i gjennomsnitt, mens en tørketrommel kan ta mellom 45 til 60 minutter.
  • Stopp aldri en annen persons vaskeri i midten av vask eller tørr å bruke den. Det er ikke bare betraktet som uhøflig, men du vet aldri hva som er inni maskinen, enten det er vanlige klær eller en tung plikt teppe.
  • Aldri sett en annen persons våte klær i en tørketrommel. Hver person har sin egen spesielle måte å tørke klær, enten det er luft tørking eller bruker en bestemt maskin dial / innstilling. Og så er det finvask som ikke bør plasseres i tørketrommelen i det hele tatt!
  • Unngå å bruke parfymert vaskemiddel. Om nødvendig, bruk stoff ark med last ditt.
  • Hvis det er en begrenset mengde skiver og tørketromler tilgjengelig og en annen persons klær har vært der i lang tid, er det hensynsfull å legge sine klær på en ren plast eller søppelpose på et møte eller et sted på gulvet. Hver person er ansvarlig for sine egne eiendeler, men det er også en toveis gate måte å bruke delte fasiliteter.
  • Alltid rent ut og søl før de forlater området. Bare tenk på at du ønsket å gjøre en ukentlig belastning på vaskeri: ønsker du å rydde opp etter en annen person som gjorde en last før deg?
  • Selv om røyking er tillatt i din leilighet kompleks, ikke røyker i vaskerom. Røyken kan sette seg fast i tørketrommelen og gjøre alles klær lukter røyk. Du vil kanskje ikke merke, men folk som er følsomme for røyk vil definitivt.
 5. 5
  Kjenner reglene for ulike typer leilighet parkering. Respekter alle parkeringsplasser og ikke doble park. Det er en hodepine for folk på det lokale supermarkedet eller offentlig parkeringsplass, så sørg for at du er innenfor din egen plass linjer. Avhengig av eiendom, kan en liten gjest parkeringsplass være tilgjengelig. Hvis det er ingen, vennligst foreslå for dine gjester hvor de kan finne noen nærliggende byen gateparkering eller praktiske områder av lokalene.
  • For tildelte parkeringsplasser, er hver leietaker tillatt en bestemt mengde boder, vanligvis en eller to. Eiendomsforvalter kan kreve deg til å forlate en parkeringsplass merke eller klistremerke på kjøretøyets dashbord mens den er på stedet for identifikasjon. I tildelte tomter, er parkeringsområder inkludert i kontrakter. Andre leietakere har rett til å rapportere parkering brudd på eiendomsforvaltning, noe som kan føre til forespørsler eller mulig tauing. Bare fordi en person aldri bruker sin stall (s), (for eksempel han / hun ikke kjøre), er det aldri greit å anta at du kan bruke den.
  • Først kommer, er først servert grunnlag parkering en utfordring for alle hvis det er mindre mellomrom enn leietakere. Hvis du kommer hjem sent på kvelden, oddsen for å få en "gratis" parkering stall er slankere i motsetning til å komme tilbake tidlig på ettermiddagen. Ta hensyn til andre og ikke behandler bodene som en bil verksted bare for å reservere plasser. Hvis du sitter fast i en by parkometer området og ha neste dag, vent på at noen skal forlate i morgen og ta sin plass.
 6. 6
  Gi noen positive assistanse eller tjeneste til eldre naboer. Hvis du ser dem på parkeringsplassen med dagligvarer, spør dem om de trenger hjelp frakte dem inne i bygningen eller holde alle dører åpne. Hvis du se deres mail hopet seg opp eller du ikke legge merke til sine lysene på om natten for noen tid, banke på døren deres og se om de gjør bra.
 7. 7
  Spør noen spørsmål angående med eiendomsforvaltning. Selv om det er tillatt inne i leiligheten, sørg for at området er helt ventilert med vinduer og ventiler åpne. Skikkelig kast sigarettsneiper i ditt eget søppel, ikke slenge dem ut av vinduet. Du må fremdeles adlyde regler med en røykfri leilighet, så lyse opp utenfor bygningen eller på gata.
 8. 8
  Velg små kjæledyr for en pet-vennlig leilighet. Katter og små hunder neppe gjøre støy mens du går på gulvene og de er mindre tilbøyelige til å true andre naboer. Alltid holde noen firbente dyr i bånd mens du går utenfor leiligheten din og ta med en plastpose med deg hele tiden. Informer naboene om et nytt kjæledyr hvis du er usikker på sine følelser.
 9. 9
  Har leilighet etikette. Containere kan være plassert rundt komplekser for den enkle leietakere. Noter hvilken dag i uken søppelbiler komme rundt området. Hvis du flytter inn med en masse bokser, ikke bare avhengig av ett sted for søppel din. Sjekk andre byen steder, for eksempel en by dump, gjenvinningsstasjoner, eller spredt ut elementene gjennom et par uker. En tom søppelcontainer betyr ikke nødvendig at det er "gratis spill"; tillate andre beboere å kaste sitt søppel ut. Alltid kaste opp eller knuse bokser og andre kompakte elementer. Som ting begynner å hope seg opp i løpet av uken, fungerer søppelcontainer bin som et spill.
  • Sørg for å feste søppelsekker før haling i spann. Åpne søppelsekker ikke bare sprer søppel på bakken når en lastebil hiver den tilbake, men også tiltrekker seg ville dyr, for eksempel possums og ekorn.
  • La bin sidene stengt til alle tider. Det er praktisk å bruke dem i løpet av vinteren når et par inches av snø er stablet på toppen, men du må være forsiktig og observant på hvor mye søppel i søppelkassen. Åpne sider kan føre til søppel faller ut på fortauet eller bakken.
 10. 10
  Vær veldig forsiktig når du har gjester over. De fleste kontrakter forby gjester eller personer som ikke er i henhold til leieavtalen å være alene i leiligheten. Hensynsløs atferd eller eventuelle tvister mellom gjest (er) og en annen leietaker kan bli forpakter ansvar. Men noen leilighet egenskaper ikke tankene gjesteværelse. I slike tilfeller er det en god idé å gi naboene en heads-up om noen potensielle støy, etc.
  • Hvis du holder en fest, la de naboene som trolig vil være til bry vet om anledningen. Hvis du tror naboene vil kose seg også, bør du vurdere å invitere dem.
  • Unngå å ha store fester eller høyt sammenkomster på weeknights.
  • Skru ned party musikk etter 22:00.

Tips

 • Vær oppmerksom på at noen med en krykke eller noen overvektig kan fortsatt knirke etasjer og trapper eller synes å trampe med hvert trinn selv om de er barfot eller iført myke huset tøfler og flytte så stille som mulig. Hvis du klager over gjentatte stampe, snakke om det. Når de har gjort alt de kan, bare godta det - funksjonshemmede kan ikke alltid etterkomme dette. Alle som bruker en stokk inne kommer til å gjøre at støy om de vil eller ikke. Du kan ikke forvente dem til ikke å dra tidlig på jobb, bruke badet om natten, fikse en matbit eller ikke kommer sent fra lang arbeidstid. Er noen støy klager omsettelig, andre ikke. Hvis du ser en stokk, kan det ikke alltid være omsettelige.
 • Lev ut. Behandle andre som du ønsker å bli behandlet. Sett deg selv i deres sko om støynivå, parkering i ens stall etter en hard dag på jobben, og andre livsstil. Disse er ikke dine familiemedlemmer, venner eller romkamerater - bare vanlige mennesker, noen som ønsker å leve i fred og ro.
 • Sørg for å lese alle retningslinjene i leiligheten kontrakten, da dette er forskjellig mellom ledelsen. Noen steder er strengere enn andre, så det er bedre å være safe than sorry. Plasser kopien et trygt sted hvis noen problemer oppstår.
 • Det er vanskelig å holde seg til dette hvis du eller partneren din er hissig, men lære å stenge innenlandske argumenter på 22:00. Slippe temaet. Bruk tid til å lage fred, enten gi partneren din plass eller om de er villige, bare slippe temaet argumentet før dagen. Det kan føles påtrengende, er det ikke. Innenriks argumenter er en av de største årsakene til etter-timer støy klager, rett opp der med musikk og stampe i trapper.
 • Hvis noen kjøkken aromaer er merkbar, åpne noen vinduer i nærheten. Noen mennesker liker kommer tilbake til lukten av fersk pizza eller en pent bakt kylling fatet i gangene, men hvis du har et uhell brent mat, ikke la lukt reise mot andre.
 • Hjelpe en syk nabo: gå sin hund for dem, samle sin post og dagligvarer, hjelpe dem å få medisinsk hjelp, etc. De vil sette pris på det og sannsynlig se ut for deg også når du ikke er godt.
 • Bruk et feiebrett å feie av din veranda. Ikke feie inn dine naboer nedenfor.

Advarsler

 • Etikette rådgiver Kate Spade anbefaler at du velger dine kamper med naboer klokt fordi fortsatt sparring mellom naboer er en tap-tap situasjon.

Ting du trenger

 • Kopi av bygslet / leieforholdet