Wkono

Hvordan være en god kasserer

Så du har en jobb (kanskje din første jobb) i detaljhandel, og du har blitt bedt om å arbeide kassaapparat. Du vil sannsynligvis bli gitt noen grunnleggende opplæring, men hvordan får du fra første dag på jobben til pro kassereren som kan rette opp en lang utvalg i minutter og gjøre alles dag litt lysere? Her er noen tips for å bli bedre på den nye jobben!

Trinn

Hvordan være en god kasserer. Smile og være hyggelig!
Hvordan være en god kasserer. Smile og være hyggelig!
 1. 1
  Smile og være hyggelig! Hvis du har hatt en dårlig dag, la det hjemme og være høflig når du er på skift, selv til den slemmeste av kunder. Du trenger ikke å være en pushover, men du er mer sannsynlig å forlate kunden glad og fornøyd hvis du er tregere, men i godt humør enn om du er den raskeste kasserer noensinne, men irritabel og uhøflig. Hvis du ikke kan oppriktig være glad, i det minste prøve og fake det.
 2. 2
  Bli kjent med det grunnleggende om cash system. Enten det er en gammel manuell kassaapparat eller et state-of-the-art datasystem, bør du vite hvordan du gjør alle de grunnleggende tingene som vil komme opp minst en gang hver tredje eller fire kunder. Hvis kassaapparat har raske knapper for noen kontantbeløp som 5€ 10€ 15€ komme i vane med å bruke dem. For de første dagene, gjennomgå grunnleggende konstant mens det ikke er opptatt, og be en mer erfaren kasserer å sikre at du gjør alt rett.
 3. 3
  Lær hvordan du gjør ting som kommer opp rimelig ofte, men ikke hver dag. For eksempel, hvis du bare selge et gavekort gang hver uke eller to, er det fortsatt en god idé å vite rutine utenat. Det er også en god idé å vite hva du skal gjøre hvis du gjør en feil eller et lite problem kommer opp - hva er rutine hvis du gir feil endringen, men har allerede stengt kontanter, hvis noen ønsker en refusjon, eller hvis debet-maskin går på Fritz? Hvis dette ikke var en del av grunnopplæringen, spør din leder eller en mer erfaren kasserer.
 4. 4
  Vit hvor du skal gå for mer info om noe mer sjelden kommer opp. Du sannsynligvis ikke kan huske hver rutine i boken, spesielt de som kanskje aldri kommer opp mens du jobber der, men du trenger å vite hvor din guidebok bruksanvisning er hvis de once-in-a-blue-moon anledninger kommet opp. Det er en god idé å i det minste skumme hele guidebok, slik at du vet omtrent hva det betyr og hvor du skal gå om, sier de strømbrudd, og du må bruke den støvete gamle manuelle debetkort trykk i ryggen.
 5. 5
  Holde oppmerksom på hvordan kunden skal betale. Noen betale i kontanter må søke for endring, mens noen betale med debet behov for å skrive inn pin og vente på at maskinen skal gå gjennom. Dette er en flott tid til å gjøre noe annet de trenger gjort, som bagging sine innkjøp.
 6. 6
  Vet butikkens produkter godt nok til å komme med forslag og komplimenter. Selv om du er bare en kasserer og aldri forventet å arbeide gulvet, er du fortsatt en ansatt og kan bli stilt spørsmål. Hvis du vet noe er et spesielt godt kjøp, la kjøperen vet at de bare fikk den første av et helt nytt produkt, eller at du tror at man er den fineste i butikken, og de gjorde et godt valg. Vær oppriktig om dette og ikke overdriv, men litt kompliment kan skape økt oppfattet verdi og gjøre en kunde enda mer fornøyd med kjøpet.
 7. 7
  Telle tilbake endre seg når det ikke er en lang kø, komme inn i vanen med å telle tilbake endringen til kunden i stedet for å bare overlate dem en haug med regninger. Dette kutter også ned på feil og holder til balansert.
 8. 8
  Ring for backup hvis butikken har en protokoll for deg å ringe for backup når linjen blir for lang, kan du prøve å ringe for backup når det passer og ikke prøve å rase gjennom hele linjen selv.