Wkono

Hvordan unschool deg selv og dine barn

Det er en kulturell myte at barn hater læring og vil unngå det når det er mulig. Sannheten er imidlertid at de fleste barn er ivrige elever i det minste til puberteten, men formell skolegang er ofte avvist, ikke utdanning per se. Det som trengs er en mer naturlig form for utdanning, slik som praktiseres i familier hjemme i tusenvis av år, som lærer barn å overleve og sameksistere i daglig-livet.
Offentlig utdanning, på den annen side kan lære barna ting de vil muligens aldri trenger å vite, og la mange viktige ferdigheter ut. I tillegg, selv om viktige ting er lært, er deres søknad til den virkelige verden neglisjert (for eksempel matematiske og vitenskapelige ferdigheter / forståelsesmåter blir knapt brukt og ikke eksperimentert på), men alle fortjener en sjanse med en mer helhetlig utdanning.

Trinn

Hvordan unschool deg selv og dine barn. Les noen bok av nåde llewellyn eller john holt.
Hvordan unschool deg selv og dine barn. Les noen bok av nåde llewellyn eller john holt.
 1. 1
  Les noen bok av nåde llewellyn eller john holt. De er ledere av unschooling bevegelse, og deres bøker vil åpne sinnet til mange muligheter for unschooling (som du kan tilby).
 2. 2
  Ikke kjøp en unschooling pensum (dette er ikke akkurat hjemmeundervisning). Lag dine egne utenfor (extracurricular) aktiviteter basert på hva du og dine barn ønsker å lære, forutsatt at du er en alvorlig tenkende ukonvensjonelle-lærer (unteacher).
  Ikke kast bort barnets sjanse til å lære mens de er smidig og mer åpen.
  Lære nyttige ting: ikke bare slippe ut til å ha en evigvarende ferie.
 3. 3
  Se etter interessante, "verdt" bøker, filmer og programmer på ditt lokale bibliotek.
 4. 4
  Lære gjennom hands-on erfaringer. Dette trinnet kan tolkes på mange forskjellige måter, avhengig av familien din. For noen betyr det frivillig ved et vitensenter for å få gratis innleggelser for dine barn.
 5. 5
  Sjekk inn handel læreplasser og akademiske mentorships med kunnskapsrike slektninger eller venner som gir ferdigheter og erfaringer som er svært verdifull.
 6. 6
  Gi grunnleggende verktøy for din egen og dine barns utdanning. En mikroskop, teleskop, datamaskin, boksamling, symaskin, bonde verktøy, og et oscilloskop er muligheter, og du kan få de fleste av disse tingene billig på verftet salg, sparsommelighet butikker, og nettauksjoner. Disse vil selvfølgelig variere, basert på hva du er interessert i.
 7. 7
  Være der, når det er mulig, å svare på spørsmål eller hjelpe med et prosjekt, og kanskje enda viktigere, når dine barn, overrasket av noe de nettopp har lært, vil lære deg om det.
 8. 8
  La barna følge deg å jobbe, og så mye som mulig tillate fri kjøre av sted
 9. 9
  Gi utflukter til parken for å samle skitt, til sjøen for å samle inn vannprøver for studier under mikroskopet, og overalt hvor barnet kan lære.
 10. 10
  Ikke angi et for rigid portforbud, hvis du vet hvorfor, hvordan og hvor unstudent er, noen ganger vil de trenger for å være ute sent, eller hele natten camping eller slikt. Ikke alt kan læres i løpet av dagen. Har noen form for ordning for tilsyn med bor ute, skjønt.

Tips

 • Hvis dette virker for ekstrem, i det minste forsøke hjemmeundervisning.
 • Hjemmeundervisning lover i Texas og diverse andre stater er svært skånsom som for eksempel hvordan, når, det er gjort, og hva som kreves for å bli undervist.
 • Finne andre mennesker som tenker på samme måte, og samarbeide med dem, på den måten, trenger ingen å kjøpe alle materialer som er nevnt ovenfor, og du kan være i stand, hvis det er nok av deg, til å utøve innflytelse over de lokale myndighetene å la pedagogisk eksperiment.
 • Read My Ishmael, særlig sidene 159 gjennom 167, og artikkelen knyttet nedenfor. Det kan åpne sinnet for andre muligheter.