Wkono

Hvordan takle arbeidsledighet

Arbeidsledigheten er en situasjon de aller fleste mennesker frykt. Å måtte fortelle folk som slektninger, venner og bekjente om din jobless status kan være skammelig og pinlig. Her er noen måter å fjerne stigma.

Trinn

Hvordan takle arbeidsledighet. Søke om dagpenger hvis du er kvalifisert.
Hvordan takle arbeidsledighet. Søke om dagpenger hvis du er kvalifisert.
 1. 1
  Søke om dagpenger hvis du er kvalifisert. Mesteparten av tiden, er du kvalifisert med mindre du (1) frivillig slutte eller (2) ble sparket for årsaken (ulydighet, tardiness, oppmøte problemer, kriminell aktivitet som tyveri og lignende). Det er vanligvis en 7-dagers ventetid, så det er best å sende den første dagen du er i stand til, for å begynne å motta disse fordelene så raskt som mulig. Ikke vent til du er helt tom for midler som det kan ta opptil seks uker før du mottar den første betalingen. Mange føler en stor skam ved å ty til ledighetstrygd eller velferd. Ikke. Du har betalt inn i systemet med alle de jobbene du har holdt tidligere, og du skal betale inn i det igjen når du lander din nye jobb.
 2. 2
  Begynne å lete etter en jobb på internett. Gjør dette så snart du er oppsagt, permittert eller du rett og slett slutte jobben for noen grunn. I dag er det beste på utkikk etter en jobb på nettet åpenbart for bekvemmelighet. Det er mange jobbsøking nettsteder på tilbudet som Monster (www.monster.com), Seek (www.seek.com.au) [Hvis du bor i Australia] og så videre. De fleste nettsteder gir deg muligheten til å lage en online CV. Gjør dette hvis du ikke allerede har en.
 3. 3
  Nummer én grunn til at folk ikke får intervjuer er at deres CV ikke samsvarer stillingsbeskrivelsen. Nøye titt på hvilke typer jobber som passer din kompetanse. Jeg pleide å ha et par ulike varianter av min CV å matche de forskjellige jobbene i mitt yrke.
 4. 4
  Ved å analysere de jobber åpninger på internett, skrive ned de 3-5 områdene som du er svak i. Gjør forskning eller kjøpe en bok og land opp disse svake områder.
 5. 5
  Hvis din CV matcher stillingsbeskrivelsen vil du få en telefon intervju. Hvis du passerer en telefon intervju, vil du få i-person intervjuer.
 6. 6
  Nummer én grunn til at folk ikke får jobbtilbud når de intervjuet er at de ikke har varmet opp til intervjuet. Det tar 3-5 intervju for å få varme opp. Etter 3-5 intervjuer vil du begynne å få tilbud. Det er veldig vanlig å bli deprimert hvis du har vært på tre intervjuer og du ikke har fått en jobb. Komme over det, kritt det opp som en del av læringskurven, vil du få et tilbud hvis du fortsetter.
 7. 7
  Redusere utgifter umiddelbart. Alternativer kan inkludere avlyser kabel-tjenesten, eller avlyser telefon service, spesielt hvis du har et land linje, samt en mobiltelefon.
 8. 8
  Gjør minst minimum betalinger på all kreditt for så lenge som mulig. En god kredittvurdering kan være viktig når de søker jobb. Gjenoppta høyere utbetalinger så snart du kan, slik at man unngår den minimum betaling felle som er utformet for å holde deg i gjeld for en veldig lang tid.
 9. 9
  Ta i en boarder. Andre er ute av arbeid også, og hvis du har en liten plass i ditt hjem, kan du skaffe boliger til noen som kan hjelpe deg i retur. Kanskje de kan betale deg noen leie eller tilberede måltider, eller hjelpe til med barnepass mens du ser for sysselsetting.
 10. 10
  Be om en motgang program hvis du ikke klarer å opprettholde minimum utbetalinger på kredittkort. Kredittkortselskaper vil noen ganger stanse rentebetalinger, eller senke dem før du er ansatt igjen. Noen vil gi deg en "utsettelse", eller lar du 30, 60 eller 90 dager uten betaling, og vil vanligvis suspendere renter påløpt i disse tider. Ring dem og snakke positivt med dem - de vil vanligvis være ganske nyttig og kan ha noen slags mekanisme på plass for å håndtere en plutselig økonomisk motgang. Finn ut om kortene dine er forsikret for dette.
 11. 11
  Åpne en hjemme-egenkapital linje med kreditt og lagre kontanter før du har en stabil inntekt igjen. Når du har penger som kommer inn, nedbetale kreditten du akkumulert mens arbeidsledige så raskt som mulig.
 12. 12
  Registrer deg hos temp rekrutteringsbyråer som Adecco, arbeidskraft, eller julia ross. Du må søke med din CV, fylle ut en søknad og ta egnethetsprøvinger å sikre dine kvalifikasjoner. Referanser er ekstremt viktig så sørg for at du har en god liste over tilgjengelige seg. Vikarbyråer er en fin måte å tjene penger i mellomtiden, slik at du kan prøve hva som er tilgjengelig i din fagfelt. Av og til vil en midlertidig stilling føre til en permanent plassering.
 13. 13
  Opprettholde disiplin. Dette krever å ha en daglig rutine svært lik når du jobbet. For de som aldri har jobbet før, betyr dette å våkne tidlig om morgenen (05:30-07:30) og tar aa rask dusj og frokost til faste tider. Ikke å måtte stå opp og gå på jobb i morgen på en angitt tid er en av fordelene med arbeidsledighet, men hvis du ikke er organisert, vil du bli motløs og slurvet i jobben din-søkende.
 14. 14
  Være svært sparsommelig med pengene dine. IKKE bruke penger på unødvendige kjøp som dataspill, DVD-er, dyr mat, alkohol eller noe annet som ikke er essensiell. Verve familiemedlemmer til å hjelpe deg i å spare penger.
 15. 15
  Unngå å falle i depresjon over dette. Det kan være deprimerende og frustrerende som du søke etter en ny jobb eller vente på en Permittering til slutt. Du vil bli plassert best for re-ansettelse hvis du kan unngå kjedsomhet og fortvilelse. De neste trinnene løser noen muligheter. Det er veldig vanlig å intervjue 3 til 5 ganger og ikke få en jobb hvis intervju ferdigheter er rustne. Komme over det og gå på noen flere intervjuer.
 16. 16
  Finne underholdning en gang i blant ellers komplett kjedsomhet vil sette inn. Når hjemme, se på TV eller spille dataspill bare etter at du har fullført din fast rutine for å søke jobb. Utenfor hjemmet, være klar over de frie / billig alternativer tilgjengelig for deg. Disse kan omfatte å gå på kino eller bibliotek, vandre rundt en park og går tur med hunden (hvis du har det).
 17. 17
  Gjøre noe fysisk trening. Sit-ups, push-ups, vil barbell curls, strekke seg og kjører / jogging gjøre deg mer motivert, samt å holde deg i god form.
 18. 18
  Opprettholde kontakt med venner og familiemedlemmer. Nettverk er viktig for din jobbsøking og du må bruke alle tilgjengelige avenue. Du vil også trenge støtte fra sine kjære for å hjelpe deg å komme gjennom denne vanskelige tiden.
 19. 19
  Vurdere å bli industriarbeiderne i verden (Wobblies). Igjen, er nettverk viktig - og å ha kontakt med andre kan inspirere, motivere, og generelt løfte humøret.
 20. 20
  Gå tilbake til skolen. Jobb tap kan være en perfekt mulighet til å oppgradere dine ferdigheter eller foreta en total karriere endring. Finn ut om statlige midler i form eller lån eller tilskudd. Sjekk inn yrkesrettet attføring, også. Det er mange økonomisk støtte programmer for å hjelpe deg.
 21. 21
  Frivillig. Selv om arbeidsledigheten kan neppe betraktes som en fin ting, gjør det frigjør tid til å bruke på måter som du ikke kunne mens ansatt. Frivillige posisjoner kan øke kunnskap, erfaring, utvide en svak CV og gi deg verdifulle muligheter for nettverksbygging. Ikke bare det, men det er ganske vanskelig å sitte rundt og synes synd på deg selv når du gir eller være i tjeneste for andre som kan ha det enda tøffere enn du gjør. Gaven av din tid og energi vil være en dobbel-velsignelse: en gang til dem som mottar hjelp, og en gang til deg, som du gir den.
 22. 22
  Selg ting du ikke trenger. Hold et garasjesalg, eller liste elementer på Craigslist eller Ebay eller Amazon. Dette vil bringe inn noen penger, og vil bidra til å holde deg opptatt produktivt i løpet av de gangene du ikke aktivt søker arbeid.
 23. 23
  Forbli energi. Faller inn slapphet og apati er en farlig tidsfordriv. Det er lett å finne deg selv skli inn lange dager med kjedelig inaktivitet. Tving deg selv til å stå opp og fullføre rutinen hver dag noensinne. Å være aktiv vil hjelpe din sinnstilstand. La oss innse det - mellom et livlig, energisk person og en kjedelig, beseiret person, vil som en arbeidsgiver velge? Være at selvsikker, energisk person.

Tips

 • Ikke gi opp! Det er noe for deg der ute, og du vil finne noe!
 • Ikke synes synd på deg selv hele tiden. Dette vil gjøre folk du kjenner oppfatte deg som usikre og har lav selvfølelse.
 • Vær deg selv og holde hodet høyt. Dessuten er det mange der ute som er arbeidsledige og har en lignende situasjon som deg.
 • Hvis du har barn i privat skole eller høyskole, ta kontakt med økonomisk støtte kontoret slik at de kan beregne dine hjelpemiddel-valgbarhet nivåer. Være forberedt på å dokumentere tap.

Advarsler

 • Ikke drikk alkohol eller gjøre illegale rusmidler. Hvis en potensiell arbeidsgiver krever et stoff skanning, vil du mislykkes og dermed mister jobben.