Wkono

Hvordan stille et spørsmål intelligent

Hvordan spør du et spørsmål som ikke bare ser, men også resulterer i et svar som tilfredsstiller du søker? Det er to elementer som du trenger å være bekymret i å stille spørsmål. Disse elementene er prosess og utfall. De to side av prosessen element er perspektiv spørsmål og evaluerende spørsmål. Utfallet elementer innebære kunnskap spørsmål og action spørsmål. De beste spørsmålene involvere både prosessen og utfallet elementer i spørsmålet.

Her er noen tips for å spørre mer åpent sinn og informerte spørsmål som vil hjelpe ikke bare deg, men andre til å forstå informasjon plassert foran deg, samt trekke ut mer informasjon som er nyttig for deg.

Trinn

Hvordan stille et spørsmål intelligent. Begynn med noe enkelt.
Hvordan stille et spørsmål intelligent. Begynn med noe enkelt.
 1. 1
  Begynn med noe enkelt. Spør noe enkelt først lar den informasjonen leverandøren vet at du er i ferd med å oppgi ditt, men at du fullt klar over at du ikke forstår hele historien, og at du håper de kan fylle noen hull. For eksempel "Har du hørt om de siste endringene til Farm Bill?" Hvis dette ikke fungerer stiller et spørsmål du ikke vet og holde det bred. For eksempel: "Hvordan er det prosjektet går?" Hvis dette fortsatt ikke fungerer gå for smale spørsmål. "Hvordan har XYZ påvirket arbeidet ditt?" Etter det vil du sannsynligvis være i stand til å bringe avhør bred igjen.
 2. 2
  Hvis du bruker spørsmål for å samle kunnskap, definere nøyaktig hva det er du ønsker å vite. Før du stiller et spørsmål, er det viktig å ha et begrep om hva som er uklart om informasjonen i hodet ditt, ellers risikerer du å skape forvirring og ikke får et svar som tilfredsstiller hva du ønsker å vite. På den annen side hvis du spør spørsmål i en lederrolle er det viktig at du ikke spesifikt henvise spørsmålet som du har et svar. Gjør du det vil bare frustrere de du jobber med, og de vil begynne å se deg som et spill spiller. Spørsmålene er ikke bare om kunnskap, de er også om handling.
  • Ikke spør: "Kan du fortelle meg mer om tørke i Southwest?"
  • Spør: "Jeg har hørt folk si at de siste tørke i Southwest er på grunn av global oppvarming, men andre sier det er bare en del av en naturlig syklus som tror du gjør det."
 3. 3
  Aldri stille et spørsmål på en aggressiv måte. Dette indikerer at du bare stille spørsmålet for å bevise for den andre personen at du har rett, og de er, noe som betyr at du er argumentative og ikke. Spør fordi du er genuint interessert. Ellers vil du motta en defensiv og mindre enn nyttig respons.
  • Ikke spør: "Er det ikke sant at flere ville være godt matet hvis vi spiste korn direkte i stedet for å spise det til dyr og spise deres kjøtt? "
  • Spør: "Mange vegetarianere hevder at det ville være mer mat tilgjengelig hvis ikke investere i kjøttproduksjon Argumentet synes å være fornuftig, men vet du om noen argumenter på baksiden.?"
 4. 4
  Legg dine konsepter eller ideer og forutsetninger på bordet. Vær nøye med å sørge for at den andre personen er fullt klar over nøyaktig hva din nåværende tenkning er og hvorfor du tror det. Du kan gjøre dette ved å si hvem du er og hvilket felt du arbeider i, eller undersøker. Du trenger ikke å studere et kurs - noe om hvor du er lidenskapelig og tilbringer mye tid på å lære om er "studie" eller "forskning".
 5. 5
  Ask og andre gjette nøye. Du søker informasjon for å fylle et tomrom i din kunnskap, og her er den personen som kan ha svaret, så vær! Dersom det er hensiktsmessig, hvis du ikke føler deg komfortabel med svaret eller føler at det ikke reagerer på hva du har spurt, fortsetter forsiktig med å spørre hvordan de kjenner til denne informasjonen. Spør hva den generelle trenden er at ville kort kuttet en bane til at kunnskap, noe som betyr at du søker verktøy for å svare på spørsmålene selv fra dette punktet og utover.
 6. 6
  Være nådig. Hvis du finner den informasjonen leverandøren begynner å føle ubehag og kanskje ut av sin dybde, ikke trykk problemene. Med mindre du er avhør i en profesjonell kapasitet som journalist, senator eller en advokat, er det sjelden at en offentlig grilling utgjør noe bra under de fleste situasjoner. Som medlem av det offentlige eller i klassen, er du søker informasjon, ikke en roasting. Ned igjen og takke dem. Ofte vil det være tid etterpå for å jage dem opp og diskutere ting privat. Selv om du prøver å trekke ut informasjon av allmenn interesse, vil intelligent avhør samle mye informasjon mot en god kampanje.
 7. 7
  Aldri stille et spørsmål som du ikke er villig til å svare.

Tips

 • Overdoing selv er ikke veldig utdannet. Ikke prøv å høres utdannet ved å bruke ord som du ikke forstår eller gjør det under-/over-done, for eksempel:
  • "Visste du gå til" apotek "i går for å få en fysisk?" (Feil ord).
  • "Visste du gå til legen for å få den greia der de observerer og dytte på deg, gjør mye testing og greier å få legen din til å fortelle deg om du er skipet-skarpeste person?" (Som høres for tilfeldig).
  • "Visste du gå videre til lege for å få et fysisk for din extracurricular aktivitet for å kontrollere at utøveren finner du være i den mest perfekte eksemplarisk tilstand i motsetning til alle sine andre pasienter?" (Som høres over-gjort).
 • Ikke bruk store ord. De vil gjøre deg høres pretensiøs. Bare trykk inn, men siden og ikke bekymre deg for mye om å komme ut som strålende.
 • Prøv å lese mer å legge stoffet til hva du faktisk sier.
 • Innlemme publikum inn i spørsmålet. Invitere dem inn med setninger som-"synes du om.." eller "Har du vurdert dette spørsmålet..."
 • For enkelte spørsmål, kan du prøve å gjøre noen undersøkelser på forhånd. Prøv å søke på Internett for svarene. er et fantastisk verktøy for å finne gode ressurser.
 • Eksempel: "Frem til nå har jeg alltid trodd at klassisk musikk ikke var verdt å lytte til Kanskje det er fordi all min hatet det, men hvis.. musikere og utdannede menn og kvinner liker det, må det være noe for det jeg vet du liker. det, så kan du fortelle meg hva det er å sette pris på? "

Advarsler

 • Aldri stille et spørsmål bare for moro skyld, enten det er å bringe oppmerksomhet til deg selv eller for å vises smart. Det er det verste mulige motivasjon for å stille et spørsmål.
 • Se opp for å få aggressive på svaret du får hvis du ikke liker svarene du får. Hvis du ikke er villig til å motta og alle svarene, ikke stille spørsmålet. Noen ganger kan en person kan svare aggressivt til din uskyldig søket. Ikke slite.