Wkono

Hvordan snakke mindre

Snakker du for mye? Finner du deg selv gabbing på selv når det er åpenbart for deg at alle i rommet vil at du skal holde kjeft? Du er ikke alene. Her er noen tips for å hjelpe deg snakke mindre og lytte mer i sosiale situasjoner eller på jobben.

Trinn

Hvordan snakke mindre. Lytt til hva andre folk sier.
Hvordan snakke mindre. Lytt til hva andre folk sier.
 1. 1
  Lytt til hva andre folk sier. Det betyr ikke bare snakker, betyr det aktivt lytter og vurderer sine ideer på alvor. Svært ofte folk som snakker for mye tilbringe tid når andre snakker tenke på hva de kommer til å si neste. Ikke bry deg om det, bare lytte.
 2. 2
  I stedet for å avbryte, gi ikke-verbal tilbakemelding til personen du lytter til. Nikk, smil, vippe hodet over så litt til siden og se på dem. Du kan også vise deg aktivt lytter ved å gjøre passende lyder som "uh-huh" - men ikke over gjør det!
 3. 3
  Når pauser oppstå i den naturlige flyten i samtalen, føler ikke at du må umiddelbart fylle tomrommet. Stillhet er ok. Vanligvis er det fordi folk fordøye det som har blitt sagt før, eller fordi temaet er oppbrukt.
 4. 4
  Still spørsmål til å starte et nytt emne i stedet for å fremholde selv. Ved å gjøre dette, er at du viser interesse for de rundt deg. Det gjør at folk føler seg bra når de blir spurt et spørsmål som viser at noen har lyttet til dem, eller er interessert i dem.
 5. 5
  Når noen spør deg et spørsmål, svare på dem og gi litt av deg selv til samtalen. Trikset er å stoppe før folks øyne glasur over. Hvis du føler at du begynner å skje da be noen andre om deres mening, eller trekke dem inn i samtalen ved å invitere dem til å dele noe som du vet er relevant.
 6. 6
  Tenk før du snakker. Alltid gi deg selv tre sekunder før du begynner å snakke spørre deg selv om ditt bidrag til samtalen er relevant. Hvis det ikke er det, holde seg i ro.
 7. 7
  Ord er makt, vibrerer de så snakker for mye utvider makten innen så vel som påvirker vår evne til å fokusere, jo mer vi snakker jo mer våre sinn vandrer som et resultat det blir stadig vanskeligere å kontrollere våre tanker.
 8. 8
  Alltid merke til folk som snakker mindre utrette mer, det er en universell observasjon, svært vellykkede mennesker er gode lyttere først og kanskje moderate høyttalere.

Tips

 • Fortell deg selv at du har to ører og en munn, og at du bør lytte og snakke deretter.
 • Husk at det er bedre å holde ro og har verdens tenke deg en tosk, enn å åpne munnen og fjerne all tvil.
 • De fleste som snakker for mye gjør det fordi de er engstelige. Finne ut hva du er engstelig om, og ta opp spørsmålet kan være en god vei fremover. Ikke drikk for mye på sosiale funksjoner. Alkohol løsner tungen, fjerner hemninger og dulls vettet.