Wkono

Hvordan snakke godt og tillitsfullt

Er du veldig sjenert når det kommer til nye omgivelser, som å starte en ny klasse eller flytte til et nytt område? Noen ganger er det nødvendig å overvinne dine skyhet og snakke tillitsfullt. Ved å gjøre dette, kan det hjelpe deg ikke bare å dele dine ideer riktig for andre, men også for å lære å kommunisere med andre. Her er noen skritt for å vurdere når du snakker med tillit.

Trinn

Hvordan snakke godt og tillitsfullt. Lære å ha samtaler med folk.
Hvordan snakke godt og tillitsfullt. Lære å ha samtaler med folk.
 1. 1
  Lære å ha samtaler med folk. Dine ideer eller meninger kan ikke alltid bli akseptert av andre, men dette er ikke noe uvanlig. Åpne munnen, uttrykke din tro! Dette vil forbedre ditt mot.
 2. 2
  Ikke vær redd for og snakke høyt. Hvis du snakker med lav stemme, vil ikke bare andre ikke kunne høre hva du sier, men du vil også skildre en underdanig oppførsel, noe som antyder det motsatte av en trygg en.
 3. 3
  Lag øyekontakt når du snakker. For det første er det høflig for andre. Dessuten vil øyekontakt hjelpe andre til å lytte til dine tanker nøye.
 4. 4
  Ros deg selv hver dag! Dette vil fremme din egen tillit, noe som er viktig når du snakker. Med mer selvtillit, vil folk ta din tenkning mer alvorlig.

Tips

 • De beste høyttalerne leverer med bare riktig vekt og bøyning i stemmen sin. Etter hvert vil du internalisere dette og unlearn en levetid på hemninger du har lært. Ha tro på deg selv.
 • Når du er sikker på at du har rett ikke vær redd for å si fra uten å være påtrengende. Folk vil vite at du har god kunnskap om hva du snakker om, og du vil være mer trygg på å snakke med dem.
 • Prøv og prøv igjen! Dette kan være vanskelig for en sjenert person i starten, men du må tvinge deg selv til å snakke sterkt med en jevn strøm av ordene fra sinnet ditt. Hvis du har noen ideer, og deretter prøve å snakke ut! Ikke bare holde dem i hodet ditt.
 • Ikke vær nervøs når du gjør feil. Menneskelige feil er langt fra å være et nytt konsept - ingen er perfekt! Det er normalt for alle å gjøre feil. Bare roe ned og holde tale tappert.

Advarsler

 • I tillegg til å snakke med dine egne ideer, ikke glem å lytte til andres ideer også! Ellers kan andre finne deg å være selvsentrert, og du vil miste fordelen av sine verdifulle meninger.
 • Husk at det er en fin linje mellom selvtillit og arroganse. Ikke portrettere en overdrevet mengde tillit, eller du vil gå av som arrogant. Det er ingenting verre enn å komme over som å tro at ideene dine er bedre enn ideene til alle andre.