Wkono

Hvordan skrive en overbevisende tale


Det er mange ting å vurdere og forstå før du skriver en overbevisende tale. For å påvirke andre, må du forstå faget, og forstå publikums oppfatning av faget. Flytte rundt hjelper også fordi det gjør at alle i publikum å få en følelsesmessig reaksjon.

Trinn

Hvordan skrive en overbevisende tale. Forskning publikum, forstår deres oppfatning av faget, og prøve ditt beste for å lære hva hindringene er på plass for å blokkere dem fra å se motivet fra ditt synspunkt.
Hvordan skrive en overbevisende tale. Forskning publikum, forstår deres oppfatning av faget, og prøve ditt beste for å lære hva hindringene er på plass for å blokkere dem fra å se motivet fra ditt synspunkt.

Skrive din egen overbevisende tale

 1. 1
  Forstå faget godt. Denne siden vil ikke hjelpe deg i det hele tatt om det er for en tale på grunn morgen. Gå over hvorfor du føler slik du gjør om emnet og vurdere de ulike utfordringer som du måtte overvinne for å komme til det punktet hvor du begynte å føle på denne måten. Finn et emne som du er opptatt av. Lytteren ikke ønsker å høre en tale om noe som du ikke engang bryr seg om.
 2. 2
  Forskning publikum, forstår deres oppfatning av faget, og prøve ditt beste for å lære hva hindringene er på plass for å blokkere dem fra å se motivet fra ditt synspunkt. Skriv disse hindringene ned.
 3. 3
  Kvitter hindringer. Du skal ikke se bort hindringer, men heller forberede seg, og erobre dem. Søke etter svar rundt disse hindringene. Hvis du gjør det, vil folk som kommer over disse hindringene under talen din ignorere deg. Du må finne måter rundt eller gjennom disse hindringene for å hjelpe publikum gjøre det samme. For å være vellykket, må du føre ditt publikum, ikke anta eller kreve at de "forstår deg".
 4. 4
  Note dine strategier og ideer. Skriv ned hindringer og dine metoder for å komme rundt dem ned, og legg dem i en logisk rekkefølge format. Sving hver av hindringene i et avsnitt som forklarer fremgangsmåten ifølge forståelsen som får rundt hindringen.
 5. 5
  Lenke der det er nødvendig. Hvis det er nødvendig, skrive avsnitt knytter "hindring" avsnitt sammen i en logisk rekkefølge. Når dette er gjort, bør du ha en grov utkast av talen din.
 6. 6
  Praktisere tale privat, foran et speil. Gjøre notater om hva som høres vanskelig og hva som ikke flyt eller overgang godt. Logisk flyt er et sterkt verktøy for en overbevisende tale, og uten det, er en tale vanskelig å forstå, langt mindre være overbevisende. I løpet av denne prosessen justere din tale for tiden tillatt, og korrigere eventuelle feil.
 7. 7
  Oppdag dine svakheter. Har du tilfeldigvis å si "um" ofte i mellom setninger eller emner? Bruker du hendene for mye, eller ikke nok ved å holde dem i lommene? Unngå disse og andre dårlige vaner, slik at du kan arbeide mot å endre dem. Snakk med en klar stemme, unngå en monoton, og bruk hendene casually å understreke poeng.
 8. 8
  Polere din introduksjon. Når du har redigert din tale, legge en oppmerksomhet historien til begynnelsen. En oppmerksomhet historien er en novelle som ikke er relatert til faget som fremhever et problem som ligner på problemet som du prøver å overvinne i talen din. En perfekt introduksjon vil: (1) få oppmerksomhet [bruk noe sånt som en analogi eller historie] (2) etablere rapport [betyr goodwill, noe publikum kan forholde seg til] (3) Preview hva resten av talen din vil være om
 9. 9
  Fortsette å redigere. Etter å legge til oppmerksomhet story, redigere tale videre igjen, og prøver ikke å legge last minute ideer.
 10. 10
  Praktisere tale offentlig, i en liten gruppe. Utføre den foran folk som er enig med din oppfatning av faget. Velkommen deres tilbakemeldinger og eventuelle hindringer som de kanskje tror vil bli synlig. Redigere din tale igjen for eventuelle endringer, alltid justere størrelsen på talen din for tiden tillatt. Også, ikke stå på ett sted (med mindre på kamera), som å flytte litt rundt vil bidra til å holde publikum fokusert fordi det etablerer en følelse av interaktivitet. Engasjere publikum med dine bevegelser og øyekontakt. Se direkte på enkeltpersoner i publikum, endre blikket hver så ofte. Hvis noen bestemt publikum medlemmer smiler som svar, husker dem som et samlingspunkt. De kan gi visuell støtte og oppmuntring hvis du snuble litt under talen din.
 11. 11
  Praktisere tale igjen privat, foran speilet. Prøv å lære din tale så mye du kan for å hvor notatene er i hovedsak bare for å holde deg på sporet. Hva dine uttrykk og dine manerer, sørg for at du bruker intonasjon og at du har følelser i talen din. Hvis det er ingen følelser i stemmen din eller kroppen, mer enn sannsynlig, vil det ikke være noen i publikum heller.
 12. 12
  Kle deg riktig for innsamling der talen skal holdes. Vær trygg, omsorgsfull og ydmyk.
 13. 13
  Gi din tale. Forbered deg på forhånd med ditt eget positiv oppmuntring og ros. Hvis du synes det er nyttig, gi deg selv verbal oppmuntring foran et speil. Alternativt søke oppmuntring fra en venn eller kollega.
 14. 14
  Sørg for at din tale virkelig fokuserer på temaet, og at det er sammenhengende og forent (i den forstand at alle elementene er mer eller mindre relatert til temaet).

Tips

 • Se deg rundt på publikum, noe som gjør øyekontakt, spesielt under pauser i talen din. Når du snakker med folk, se på dem og gjøre dem føler at du snakker med dem.
 • Pass på at du ikke tar for lang tid som kan få alle andre lei.
 • Prøv å sitere kilder for statistikk og bruke troverdige ikke-partisk kilder.
 • Husk å ikke lese talen, fortelle det. Forskjellen mellom å lese og fortelle er at å fortelle vises mer interaktiv og personlig til publikum, er dette nøkkelen fordi det bidrar til å få dem på din side.
 • Slå dine uhell og fomler inn et kort komisk øyeblikk. Hvis du snuble under talen, ikke få panikk, bare gå videre. Lag en uformell vits (i god smak) om tepper, bena, eller noe relatert til meldingen, og deretter fortsette med talen din. Den verste tingen å gjøre er å vise at feilen gjorde deg nervøs.
 • Sørg for å bruke hendene til å fortelle din historie, men husk å være forsiktig med å bruke deg hendene til mye som dette kan fremmedgjøre publikum.
 • Mens undersøker publikum, lære hva som motiverer dem, og fortsette å motivere dem med de samme ideer og verdier som de allerede har kjært.
 • Merknader skal kun brukes til å holde deg på sporet, hvis du ikke vet talen at du har skrevet, bør du ikke være å gi talen.

Advarsler

 • Ikke vær pompøs eller arrogant hele talen din. Alltid være ydmyke og åpne for spørsmål, forslag og tilbakemeldinger.
 • Ikke overdriv for mye som det kan fremmedgjøre publikum.