Wkono

Hvordan skrive en effektiv brev

Personer som mottar brevene ønsker nyheter, ikke bare noen få setninger og en signatur. Her er fem enkle trinn om hvordan å skrive en effektiv brev.

Trinn

Hvordan skrive en effektiv brev. Begynn brev med en engasjerende begynnelsen.
Hvordan skrive en effektiv brev. Begynn brev med en engasjerende begynnelsen.
 1. 1
  Begynn brev med en engasjerende begynnelsen. For eksempel kan du begynne med hva slags vær det er, eller hva som fikk deg til å skrive brevet i første omgang. Du kan begynne-"Dear John, Etter en lang dag på jobb, jeg ville bare skrive et notat til å fortelle deg at jeg tenkte på deg."
 2. 2
  Legg noen "meaty" informasjon om hva du gjør i disse dager. Fortell personen hva som skjer i livet ditt, eller fortelle dem den viktigste grunnen for brevet ditt. For eksempel kan du si: ". John, i noen tid har jeg tenkt på hvor mye moro vi hadde på vår siste samling Var det ikke morsomt når vi......"
 3. 3
  Ta med en "highlight" eller et "problem". For eksempel kan du legge til: "Den største ting om vår tid sammen var..." eller "Den verst tenkelige situasjonen oppstod da det regnet og vi kunne ikke..."
 4. 4
  Gå i detalj om generelle ting i livet ditt. Du kan snakke om hunder, katter, barn eller familiemedlemmer i livet ditt. Du kan skrive om din arbeidssituasjon. Bare noen få setninger vil gjøre!
 5. 5
  Lukk brev med en oppsummering av dine første tanker. Se igjen på din første og annet ledd og gjenfortelle noe fra det å lukke din skriftlig. For eksempel kan du ende brevet med å si... "Vel, det har vært en lang dag, men jeg gjorde det slutt godt skriftlig til deg. Veien er alltid kort til en venns postkasse!
 6. 6
  Ha det gøy å skrive brev. Pass på å sette hver del av å skrive i avsnitt. Et godt brev har fem avsnitt:
  • engasjerende begynnelsen
  • forklaring av formålet brevet
  • Høydepunktet eller problem
  • beskrivelse av høydepunktet eller problem, med livets detaljer
  • en nedleggelse som inkluderer tanker fra de første avsnittene


Tips

 • Ha det gøy med din innsats og tenke på den personen du skriver. Han eller hun vil elske alt av info!

Advarsler

 • Unngå "negative" ting i et brev. Husk... et skriftlig dokument av noe slag kan holdes i årevis. Dessuten kan dokumenter som brev brukes i en domstol. Hvis du har negative tanker, verbalisere dem bare.