Wkono

Hvordan skrive en beskrivende ledd

Beskrivende avsnitt inkludere detaljer som appellerer til de fem sanser: syn, smak, berøring, lukt og hørsel. I en beskrivende ledd, må forfatteren formidle informasjon som appellerer til alle, for å gi en best mulig beskrivelse for leseren. Dette kan enkelt gjøres ved å følge disse enkle tipsene.

Trinn

Hvordan skrive en beskrivende ledd. Starte med hva leseren kan se.
Hvordan skrive en beskrivende ledd. Starte med hva leseren kan se.

Skrive din egen paragraf

 1. 1
  Starte med hva leseren kan se. Siden synet er mest nyttig forstand, må noe godt beskrivende ledd første diskutere hva forfatteren ønsker leseren å visualisere. Ved hjelp av sterke adjektiver for å illustrere din scene, øyeblikk, erfaring eller et element til leseren vil bidra til å gi et visuelt bilde i leserens sinn.
 2. 2
  Beskrive og smak. Tenk på hvordan du kan beskrive emnet, scene, eller øyeblikk til leseren i forhold til hvordan det lukter og smaker. De beste beskrivende avsnitt bruke en hel haug med adjektiver som gjør at du føler leseren som om de var faktisk opplever ting du beskriver, og ikke bare lese om det. Ta med en setning eller to om hvordan emnet og bruke noen gripende adjektiver for å formidle lukten av det til leseren. "Det smaker godt" ikke kommer til å gi en bestemt opplevelse for leseren din. Men "Det smaker som bestemors eplepai når den er fersk og fortsatt bobler rundt kantene - crunchy, smakfull og søt" hjelper beskrive den distinkte smaken av varen din. Lukt og smak skal gi de mest nyttige beskrivelser om varen din, så prøv å gjøre disse mest effektive.
 3. 3
  Si hvordan øyeblikk eller elementet føles. Som du fortsetter å skrive avsnitt, skrive en setning eller to om hvordan opplevelsen føles. Hva minner det deg om som du forestille deg selv kjører din hånd langs overflaten, eller den kriblende følelsen du føler kjøre nedover ryggen? Hvordan har du reagerer på i øyeblikket? Igjen, bruke beskrivende adjektiver for å beskrive hvordan det øyeblikket føles. Unngå å bruke generelle uttalelser som "det føles fint", som ikke er beskrivende i det hele tatt. Velge spesifikke, definitive eksempler som stafett følelsen av noe til leseren.
 4. 4
  Nevn lyden av øyeblikket. Hva kan du høre? Er det en øredøvende stillhet? Hvis det er en summende lyd, unngå bare å si "Plutselig hørte jeg en høy summende lyd", heller "jeg rykket da alle plutselig hørte jeg en udefinerbar summende lyd, så høyt jeg legger hendene mine over mitt ansikt og ører. jeg antok det var øredøvende brannalarmen... " og leseren ville være i stand til å forholde seg med "brannalarm" beskrivelse, som de fleste mennesker har opplevd oppsiktsvekkende lyden av en brannalarm.
 5. 5
  Ta med noen andre litterære komponenter. Bruk av andre effektive skriveteknikker til toppen av avsnittet vil gjøre det hele som mer profesjonell. Hvis du inkluderer alle disse elementene i avsnittet ditt, vil leseren kunne oppleve og setter pris på dine bidrag.

Tips

 • Lyder kan være vanskelig å beskrive, samt smaker og lukter. Bruk lignelser eller metaforer som leseren kan forholde seg med å hjelpe dem fange på hva du opplever, ikke å forlate noe for dem å avgjøre.
 • Unngå å bruke ord som "fint", "god", "pen", eller "awesome", da disse ikke gir et visuelt bilde i leserens sinn.
 • Bruke beskrivende adjektiver som: senere
 • Husk å ikke overlate noe til leserens fantasi, spesielt når de beskriver lyd. Setninger som "The mild bris hvisket forbi ørene mine, og etterlater en fredelig rolig i engen" er en flott setning om hva som kan bli hørt.