Wkono

Hvordan selge huset uten en agent

Selv om mange selgere velger å selge sine hjem gjennom en agent av noe slag, vanligvis en eiendomsmegler, er bruken av en tredje part ikke kreves av de fleste statlige lover (sjekk din tilstand). For en motivert og dedikert hus er det mulig å spare penger og provisjoner ved å selge ditt hjem uten en agent. Hvis du bestemmer deg for å self-listen, det som følger er noen enkle, men svært viktig skritt for å hjelpe deg på reisen.

Trinn

Hvordan selge huset uten en agent. Før det når en beslutning om å selge huset uten en agent, kan du ønsker å snakke med noen realtors før du tar beslutningen.
Hvordan selge huset uten en agent. Før det når en beslutning om å selge huset uten en agent, kan du ønsker å snakke med noen realtors før du tar beslutningen.

Før du blir en for salg av eieren

 1. 1
  Før det når en beslutning om å selge huset uten en agent, kan du ønsker å snakke med noen realtors før du tar beslutningen. Den gjennomsnittlige For-Sale-by-eier (FSBO) ikke bare får sin prisforlangende oftere, men også de ikke trenger å betale REALTOR 6%. En 2008 Consumer Reports undersøkelse fant at nesten alle huseiere i undersøkelsen deres som solgte på egen hånd fikk sitt prisforlangende, mens selgerne bruker agenter fikk et gjennomsnitt på 3740€ under sitt prisforlangende. Tilsvarende National Association of Realtors viser gjennomsnittlig salgspris for by-eier selgere var 97,5 prosent av de spør prisen - mens selgere med agenter fikk bare 95 prosent.
  • Ikke alle realtors er likeverdige og ikke hver agent har samme erfaring, kompetanse og engasjement til å sørge for at deres selgere netto mest penger fra deres salg. De alle snakke foredraget, men sørg for å snakke med referanser og be potensielle agenten de spørsmålene som er viktige for deg. Retten agent vil ikke bare sørge for at du får best mulig avtale pris og vilkår mulig i ditt marked, men vil bli med deg gjennom alle faser av transaksjonen for å sørge for at ditt hjem salg vil lukke. Uansett hva du velger å gjøre det, lykke til!

Forberedelser: Timing din salg

 1. 1
  Bestem et godt tidspunkt å liste hjemme. Det er visse tider av året hvor selger er trolig mer lønnsomme enn andre, selv om dette vil også være avhengig av hvor du befinner deg og aktuelle hendelser i ditt område.
  • Mange foreslår uken etter Super Bowl (i Europa) som den beste tiden å liste hjemme. Mens trender viser at denne gangen er ideell og har de fleste kjøpere, pleier det også å være den tiden på året med mest.
  • Det vil bli vanskeligere å selge en familie-sized hjem når skolen har startet, eller å selge den til en ideell pris. Dette er rett og slett fordi det er en tøff og traumatisk trekk for familier med barn skiftende skolen mid-semester.
 2. 2
  Vurdere været. Før er generelt bedre hvis du ønsker å "slå andre boliger på markedet", men ta hensyn til været. Avhengig av geografisk plassering kan du ha overdreven kulde og / eller snø å håndtere. Hvordan ser ditt verksted med to føtter? Vil ditt hjem være bedre å vise til våren, når hagen din og vakre landskap kan være på sitt mest attraktivt for kjøperne?

Forbereder huset kjøpere

 1. 1
  De-rot huset helt fra starten. I pakking ting for din eventuelle trekk, sørg for å forlate essensielle. Husk at du kan fortsatt trenger å sove, spise og leve i dette huset på kort sikt, men nå er tiden for å fjerne noe som ikke er avgjørende. Hvis du ikke tar med deg noe, gi den bort, donere den, eller kaste det. Ekstra møbler og gjenstander av rot gjør ser hjemmene mindre og gi inntrykk av at det er mindre rom enn det er. Barn bør velge et begrenset antall leker, deretter pakke resten. Om nødvendig, kan lekene bli rotert.
  • det! Tonnevis av selskapene er spesialister på lagring, fra off-site lagring enheter til selskaper som fanger opp og slippe av lagringsenheter på døren din bli kvitt alle ikke-essensielle møbler, sølvtøy, etc.
  • Selge og donere! Selv om noen av tingene dine ikke kan komme med deg, kan det være vanskelig å skille seg av med elementer du mener er verdifullt. Gi deg selv et budsjett og en tidslinje, og prøver å selge disse elementene til enten budsjett eller tidslinjen er utløpt. Til slutt, ditt liv og din forestående flytting er viktigere.
 2. 2
  De tilpasse huset. Prøv å gjøre ditt hjem "nøytral". Ideen er å la kjøperne forestille seg i hjemmet ditt, uten overlegg av dine egne preferanser, holdninger, stiler, osv.
  • Fjern religiøse elementer og de fleste, om ikke alle, familiebilder.
  • Fjern unike dekorasjoner og maling i nøytrale farger. Farger som har universell appell er vanligvis tan, beige og grått.
  • Rengjør og organisere huset, inkludert gulv, tepper, skap og vinduer.
  • Legge til rette for, barn og andre familiemedlemmer til å være ute av huset når det er mulig når hjemmet blir vist. Distraksjoner tillater ikke kjøperne å virkelig se hjemmet. De fleste rommene får en to ekstra titt - du ønsker ikke at to sekunder for å bli stirret på dine familiebilder eller beundrer din fantastiske kjæledyr.
 3. 3
  Tenk førsteinntrykk eller dempe klage. Forbered utsiden av eiendommen:
  • : Sørg for turer og trapper er måket og trygt å gå. Tenk om tilgang til bakgården og frittliggende garasjer også.
  • Vår og sommer: Vurdere å oppdatere hjem med maling, hvis nødvendig, og plante blomster i bed og spesielt i potter for en del av iscenesettelsen for å gjøre hjemmet mer innbydende.
 4. 4
  Sette sikkerheten først. Hvis du bor alene, være smart. Du burde kanskje ikke være den eneste som hjemme når hjemmet er åpen for inspeksjon. Dessverre kan ikke alle komme bare for å kjøpe eller se.
 5. 5
  Sett bort verdisaker - trygt og sikkert låst opp. Siden du ikke ønsker å føle at du trenger å hale kjøpere, kontanter og smykker bør være i et trygt og ute av syne.

Informere kjøperne: papirarbeid og brosjyrer

 1. 1
  Gjør aksept av tilbudet og lukking betinget av godkjennelse av kontrakten og papirarbeid ved advokat. Har kontrakten og avsluttende papirene sjekket av advokat umiddelbart. Pass på at boliglån papirene og gjerning er forberedt på riktig måte for din, selgers, beskyttelse. Du vil bli signering over dine rettigheter, inkludert tittel og skjøtet til de andre partiene, så det må gjøres på riktig måte.
 2. 2
  Krev din kjøperen å kjøpe en kjøpers tittel forsikring, slik at hvis det var noe problem med tittelen eller noen sky på tittelen funnet etter stengetid, så tittelen forsikring vil være ansvarlig for å gjøre det riktig, ikke deg.
 3. 3
  Utarbeide en liste over alle forbedringer og oppgraderinger for kjøpere. Du kan også inkludere en liste over alle unntakene eller elementer som kan være gjenstand for forhandling.
  • Har informasjon om hånd om pendling, skoler, og din by eller samfunnet. Kjøperne kan være fra ut av området og ikke være kjent med veier, skoler eller lokal transport. Vær forberedt på å svare på spørsmål om hvorfor du er i bevegelse.
 4. 4
  Sortere ut eventuelle avsløringer du trenger å gjøre. Noen avsløringer er ikke obligatorisk på en FSBO, men å ha en tilgjengelig kan svare på mange kjøperen spørsmål om hjemmet ditt.
  • Bly maling avsløring er obligatorisk selv med en FSBO, så sørg for at du har en for hjemmet ditt, spesielt hvis det ble bygget før 1978.
  • Avsløring former er allment tilgjengelig på nettet eller på ditt lokale kontor supply butikken.

Åpne hus tid

 1. 1
  Få god eksponering. Selge en bolig er om eksponering, så noe som vil eksponere ditt hjem til flere mennesker er gunstig. Du må balansere kostnadene for lokale avisannonser,, postet eiendom informasjon ark, og ord-av-munnen til dine naboer og venner. Kostnadene kan legge opp raskt så beregne hva du er villig til å bruke og bruke klokt. Uansett hva du gjør, må du sette et skilt i hagen din med den beste metoden for å kontakte deg og for åpent hus, sette noen retningsbestemt opp også. Travlere din gate, jo mer verdifull "Til salgs" skilt.
  • Du kan også bruke penger for å sette ditt hjem på Internett-områder. Velg nettstedene nøye, mange av disse severdighetene er utformet for å fremme organisasjonen hosting dem. Sjekke området ut først. Hvis flertallet av boliger ikke har nylig blitt oppdatert, er kjøperen kommer til å bli frustrert, og kanskje aldri finne ditt hjem i oppføringer. Altfor ofte disse områdene ikke er godt vedlikeholdt, og mange av husene ble oppført med en agent og allerede solgt måneder siden. Kjøperne raskt miste tålmodigheten når deres søk er ikke produktivt.

Selges! hva du kan forvente neste

 1. 1
  Forhandle kontrakten. Etter å ha hjemme på markedet og la kjøperne ser det, du endelig har funnet noen som ønsker å gi deg et tilbud. Gratulerer, nå for den harde delen.
 2. 2
  Vet hvordan å akseptere et tilbud. Bare akseptere skriftlige tilbud! Hvis kjøperen er alvorlig, vil de skrive opp et tilbud. Du trenger en kontrakt for kjøperen å bruke, slik at du kan finne en på nettet, eller spør din eiendomsmegler advokat for en. Vær oppmerksom på at kjøperen er å kjøpe direkte fra deg til å lagre Kommisjonen, også, så ikke bli overrasket hvis de tilbyr komme lavere enn du planla. Vær forberedt på å forhandle og forsvare din pris med andre nylige hjem salg i ditt område. Hvis du er i stand til å bli enige om en pris, lese tilbudet, signere kontrakten og sende den til din eiendomsmegler advokat betinget av godkjennelse fra advokat. Kontrakten bør ledsages med en boliglån forhåndsgodkjenning fra en kvalifisert utlåner samt en første innskudd sjekk.
  • Hvis kjøperen har en kjøpers agent, som selger vil du være å betale denne agenten ved stengetid. Vær oppmerksom på at denne personen ikke representerer deg, og arbeider aktivt mot at du får den beste prisen tilgjengelig. Så ikke bli overrasket når agenten er mer opptatt av kjøperen enn med dine behov under kontraktsforhandlinger, inspeksjon problemer og bank vurdering. Hvis noe de sier høres ut, ville det være verdt det å snakke med en advokat eller diskutere med realty agenter for å se om å få deg selv en selger agent; samtidig spare penger med en FSBO er stor, er det ikke verdt det, hvis kjøperens agent mister deg tusenvis av dollar.
  • Hvis du godtar en beredskap tilbudet, må du være oppmerksom på at kjøperens kjøpe din eiendom er ikke en ferdig avtale. Du kan bli avhengig av kjøperen å sette en rimelig salgspris på hjemmesiden deres, og godta et rimelig tilbud (betinget av deres selge huset sitt før de kjøper din). Hvis noe går galt på sin ende, mister du din kontrakt og er tilbake til utgangspunktet uten noen midler tilgjengelig for deg.
 3. 3
  Forholde seg til. Dersom kjøperen agent er deltid, kan de ikke har kunnskap til å forklare sanne verdien til sine kjøpere eller å vite hvordan du får de kjøpere til å betale en høyere pris. Under inspeksjon, noe de inspektør poeng er ute av drift (spesielt til en første gang kjøperen).
  • Vær forberedt på å svare på kjøpernes bekymringer. Inspeksjon problemer er den største grunnen til kontrakter som faller fra hverandre. Uten en agent for å gi deg råd om hva som er en rimelig sak og hva som er vanlig, vil du trenger å diskutere disse tingene med en advokat eller gjøre noen seriøs forskning på nettet. Til syvende og sist kommer det alltid ned til hvor mye du ønsker å selge, og hvor mye de liker ditt hjem.
  • "Certificate of Kapasitet" eller "Fire and Safety Inspection". Sjekk med din by og finne ut hvilke reguleringer du må overholde. Hvis du trenger et sertifikat av belegg, finne ut hva inspektøren vil være på jakt etter. Hvis du trenger bare Brann og sikkerhet, finne ut kravene til, brannslukningsapparat og karbonmonoksid detektoren slik at når inspektøren kommer det ikke blir noen problemer, og du vil få sertifikatet du trenger for lukking.
 4. 4
  Forvent bank vurdering. Den banken som gir lån til kjøperen må vurdere din eiendom. Bankene er ikke å være raus med medarbeidersamtaler. Uten en agent for å underbygge en pris, må du stole på takstmann til å plukke de riktige comps. Vær oppmerksom på at hvis du kjøper gjør et vanlig lån og sette ned 20 prosent eller mindre, kan de ikke få et lån, hvis hjemmet ikke taksere for minst like mye som du du ble tilbudt. Hvis de kommer FHA, vil du bli sittende fast med avgrensningsbrønnen gitt i seks måneder, selv om det er en annen kjøper.
  • Hvis hjemmet ikke vurdere, diskutere alternativer med advokat og be ham om å snakke med kjøpernes advokat. Du må kanskje senke prisen til banken vurdering beløpet, selv om det er under kontrakt pris, hvis du virkelig ønsker å selge.
 5. 5
  Forvent andre grunner for ikke å gå gjennom med avtalen. Alternativt, kan kjøperen ikke kunne få sine lån. Bank regelverk holde endring og det blir mer og mer vanskelig å kvalifisere seg. Kjøpere som bruker en ikke-bank eller store velkjent hederlig utlåner kan holdes opp for dager uker eller måneder, selv når det ikke er noen reelle problemer med sin kvalifisering for lånet. Selvfølgelig, noen ganger omstendigheter endres og kjøperne ikke lenger kvalifisere og kan ikke få lån, og kan derfor ikke kjøpe huset.
  • Inspeksjon problemer og bank avgrensningsbrønner er kontrakt eventualiteter. Hvis du og kjøperen ikke kan komme til en enighet, er kontrakten kansellert og kjøperen vil trolig få sine penger tilbake. Dette kan bli kostbart for deg, som ikke bare er hjemme nå "eldre inventar", men de nye kjøperne kan være bekymret for at det er inspeksjon problemer at de ikke kan se. I et fallende marked, kan prisen du må stille når du går ut på markedet igjen være lavere enn det opprinnelige tilbudet.

Forlater solgt huset

 1. 1
  Ikke glem at du må legge til rette for en endelig vann å lese noen dager før stengetid. Denne informasjonen må sendes direkte til advokater som forbereder den avsluttende slik at betaling er gjort for fremragende vann regningen ut av inntektene av salget.
 2. 2
  Pakke og gjør deg klar til. Hvis alt går bra og alle eventualiteter er oppfylt - gjør deg klar til å flytte. Du er ansvarlig for å holde huset i samme stand som da kjøperne inspisert det unntak for reparasjoner eller utskiftninger du avtalt å gjøre. Kjøpere vil gå gjennom huset igjen før stengetid så sørg for at du har tenkt å være ute minst kvelden før, og sørg for å forlate hjemmet i kosten ren tilstand.

Ting du trenger

 • Egnede former