Wkono

Hvordan planlegge en øko-vennlig ferie

Tar en miljøvennlig ferie kan hjelpe deg å gjøre din del for å redusere mengden karbondioksid som vanligvis slippes ut i luften når ferie, og dermed redusere forurensning og global oppvarming påvirke. Andre hensyn inkluderer spare ressurser, støtte lokale folks livsgrunnlag og sikre at ditt fotavtrykk er mindre enn det ellers ville være hvis du tok en ferie uten å vurdere disse tingene.

Når du planlegger en miljøvennlig ferie, er det viktig å begynne med dine metoder for transport og stedene du bor, for eksempel hoteller eller feriesteder som praksis grønn hverdag metoder, for eksempel resirkulering og kanskje til og med bruke fornybare energikilder. Destinasjonen er også nøkkelen til øko-vennlig ferie opplevelse - ved å velge et sted der du kan delta i utendørs aktiviteter og andre arrangementer som bidrar til grønn hverdag, støtter du arbeidet til de land og organisasjoner som prøver å øke øko- vennlighet av deres praksis.

Trinn

Hvordan planlegge en øko-vennlig ferie. Tilnærming planlegger en øko-ferie som en morsom øvelse.
Hvordan planlegge en øko-vennlig ferie. Tilnærming planlegger en øko-ferie som en morsom øvelse.
 1. 1
  Hold det enkelt. Reisende som ønsker å bli øko-aware mens du reiser kan noen ganger føler at å legge enda et lag av "to-do 's" er overveldende. Likevel er ansvarlig øko-reiser ikke vanskelig og er generelt om å være hensynsfull:
  • Reise så lett som du kan
  • Velg transport som minimerer innvirkningen
  • Bo i boligen som mål å minimere påvirkningen på miljøet
  • Velg ferie aktiviteter som er miljøvennlige
  • Vær bevisst på at små handlinger legger opp, for eksempel trekke ut laderen når den er ferdig
  • Ta hensyn til de sosiale konsekvensene og støtte den lokale økonomien, samspille godt med lokalbefolkningen og om mulig bidra til lokale miljøprosjekter i noen måte.
 2. 2
  Tilnærming planlegger en øko-ferie som en morsom øvelse. Det er ikke nødvendig å ha et hår skjorte mentalitet om øko-ferier. Miljøvennlig overnatting og aktiviteter er nå vanlig og ofte har svært høye standarder. Det er lett å finne øko-reiser muligheter ved hjelp av internett, slik at du ikke trenger å forske på den harde måten lenger. Og det er også en rekke priser fra budsjett til toppen slutten priser, slik at du kan velge prisen i henhold til tilgjengelige midler og har fortsatt en stor opplevelse.
 3. 3
  Be om garanti for kvalitet før du går. E-post og internett gjør det lett å spørre på forhånd for kvalifikasjoner eller akkreditering av stedene du ønsker å besøke og bo på. Foretrekker steder som bruker akkreditering av uavhengige revisorer i stedet for bare sier "eco" foran sine tjenester. Alltid sjekke etikettene for å unngå grønn vask.
  • Sjekk ut The International Ecotourism Society på for mer informasjon om kvalitetssikring av dine øko-ferie valg. Dette nettstedet gir en interaktiv online katalog for å hjelpe deg.

Plan å reise lys

 1. 1
  Pakke lett. Lighter bagasjen fra passasjerene reduserer drivstoff-utslipp, og det vil gjøre deg i stand til å unngå ekstra bagasje kostnader, vogn kostnader og du har mindre ting å bekymre seg vokter og gjennomføring. Noen ideer for å hjelpe deg er:

Plan miljøvennlig transport metoder

 1. 1
  Søke å reise så mye så ofte som gjennomsnittet lokale gjør - med offentlig transport. Det er enda bedre hvis du kan komme til bestemmelsesstedet ved hjelp av offentlig transport, tog og busser er en foretrukket metode for å komme rundt på mange steder i verden - reiser på denne måten bidrar til å redusere mengden av karbon som slippes ut i atmosfæren.
 2. 2
  Ta direktefly eller one-stop flyvninger til destinasjonen din hvis du er pålagt å reise med fly. Fly slipper ut mer karbon i luften enn noen annen transportmetode, og er ofte mer skadelig for miljøet på grunn av forurensning blir utgitt i store høyder. alternativer.
  • Alltid foretrekker å bo lenger på reisemålet ditt i stedet for å lage mange air turer til forskjellige steder. Hvis det er mulig, unngå å reise med fly en gang til din destinasjon - bruke andre mindre drivstoff-intensive middel når du er på destinasjonen.
 3. 3
  Bruk av miljøvennlige transport metoder ved ankomst til bestemmelsesstedet. Turgåing, rir sykler, og bruke offentlig transport ideelle måter å reise grønt i motsetning til å kjøre en leiebil eller ta taxi cabs mens du er på ferie.
  • Forhøre seg med et hotell eller resort for å avgjøre om sykkelutleie, trikker eller skyttelbussene er tilgjengelige for bruk under hele oppholdet.

Finn miljøvennlige hoteller og feriesteder

 1. 1
  Velg hoteller som praktiserer grønne levende teknikker. Mange hoteller har blitt miljøvennlige der de oppgir giftfri sengetøy, bruke fornybar energi, bruke ikke-giftige rengjøringsmidler, og inneholder gjenvinningsstasjoner. Noen hoteller også insistere på å betjene økologiske måltider og bruke resirkulerbare produkter. Online søk har gjort det mye enklere å finne disse stedene, og det er ofte bøker i biblioteket som gir en oppsummering av grønne hoteller og feriesteder rundt om i verden.
  • Hvis det ikke er klart fra nettstedet eller brosjyren informasjon, kontakt hotellene direkte for å spørre hvorvidt de gir grønne og miljøvennlige overnattingssteder. Vanligvis er dette en stor selger funksjonen nå, så de fleste vil gjøre det klart i sin markedsføring.
 2. 2
  Finn og feriestedene på internett. For eksempel, er en liste over miljøvennlige feriestedet alternativer tilgjengelig på "Boston Dagens Mama" nettside som er gitt til deg i Kilder i denne artikkelen. Mange blogger skrevet av øko-bevisste reisende vil gi deg god innsikt i steder å bo, og kan inneholde anbefalinger.
 3. 3
  Forsikre deg om at hotellet du skal bo på offentlig annonserer være miljøvennlig og har en liste over funksjoner og tjenester som rettferdiggjør sin å være miljøvennlig.

Planlegg å leve grønt på ditt sted for opphold

 1. 1
  Øv grønn hverdag mens på hotellet, feriested eller andre stedet. I tillegg til å bo på en øko-vennlig sted, kan du gjøre din del for å minimere miljøbelastningen av din reise. Ting du kan gjøre for å hjelpe er:
  • Gjenbruk sengetøy og håndklær. Hvis hotellet tilbyr dette som en funksjon, må du gjøre som forklart, slik at elementene ikke er tatt bort av rengjøringsmidler hver dag.
  • Resirkulere alle produkter som er resirkulerbare. Hvis stedet du bor i ikke synes å ha gjenvinningsstasjoner, spør i resepsjonen om hvor du kan finne dem. De fleste grønne hoteller og feriesteder vil bruke på rommet eller i nærheten resirkulering vinduer for å hjelpe deg.
  • Bare betalt så mye som trengs og deretter fjerne laderen fra kontakten. Når laderen indikerer at batteriene er ladet, og etterlater dem i lenger er bortkastet energi.
  • Vaske klærne for hånd i rommet eller bruke en effektiv lokale denne i stedet for å ty til renseri.
  • Slå av lys og apparater før du forlater rommet. Når du er i rommet ditt, bare bruke de lysene og apparater som du virkelig trenger å bruke. Kanskje du kan åpne et vindu i stedet for å slå på air condition, eller bare bruke en seng lys i stedet for indirekte lys.
  • Behandle vann som den dyrebare ressurs som det er. Bruk bare så mye du trenger å dusje / bade og å rengjøre tennene og skyll. Hvis hotellet eller resort opplever vannmangel, følg instruksjonene for lagring av vann som indikert av etableringen. Gjøre litt for å sikre at andre folk kan nyte det du koser deg.
  • Del bøker i stedet for å kjøpe nye. Når du har lest boken din, la den i stedet for den neste reisende å nyte. Mange steder nå sørge for denne utvekslingen av bøker, slik at du kan plukke opp en ny gratis å lese også.

Planlegg miljøvennlig ferie aktiviteter

 1. 1
  Utføre en rekke utendørs aktiviteter som lar deg se målet og holde deg i form også. Å være utendørs og ta turer og turer rundt parker, byer og i andre naturlige elementer vil hindre deg fra å måtte bruke energi og andre ressurser ofte nødvendig for innendørs aktiviteter. Det vil også sikre at du får se målet førstehånds og føler en del av hva lokalbefolkningen opplever også.
  • Snakke med en representant på et hotell eller resort for veiledning og anbefalinger om lokale aktiviteter du kan oppleve som forekommer utendørs og som er miljøvennlig.
  • Besøk "Uavhengig Traveler" nettsted oppført i Kilder i denne artikkelen, rull deretter ned til avsnittet "Miljøvennlig turoperatører." Alle ledd innenfor denne kategorien vil ta deg til et selskap som spesialiserer seg på miljøvennlige turer rundt om i verden i flere fylker.

Støtte lokalbefolkningen

 1. 1
  Være klar over de sosiale konsekvensene av din reise. Sosiale og miljømessige konsekvenser henger sammen og det er viktig å ta hensyn til begge deler. Følg de lokale måter og ha respekt for dem. Lytt mer enn du snakker og lev deg inn i opplevelsen. Det er gunstig å lære litt bakgrunnsinformasjon om kultur, historie, geografi og tro på destinasjonen du har reist til. Dette vil gjøre deg i stand til bedre å sette pris på hva du observerer, og vil også sørge for at du ikke utilsiktet fornærme noen. Dette er bare et tilfelle av å være en "god gjest".
  • Spør alltid før du tar nærbilder av mennesker. Det er høflig og i en verden der kameraene er overalt nå, det setter deg ut som en som erkjenner verdighet dine mennesker.
 2. 2
  Støtte den lokale økonomien så mye du kan. Spise på lokalt eide restauranter, nedlatende lokale aktiviteter som bønder kjører ridning aktiviteter og urfolk tar deg med på guidede ekspedisjoner å se på landet som de gjør og se etter autentiske lokalt gjort suvenirer laget av fornybare ressurser.
  • Visiting bondens marked og lokale dagligvarebutikker kan bidra til å støtte lokalbefolkningen samtidig redusere miljøpåvirkningen.
  • Ansette lokale guider der det er mulig.
 3. 3
  Delta i et miljøprogram som fordeler ferien locale. I noen tilfeller, avhengig av hvor du reiser, kan du frivillig for aktiviteter for å bedre miljøet eller som støtter lokale bedrifter.
  • Besøk "Earth Times" nettsted levert til deg i Kilder i denne artikkelen, og klikk på linken som leser "Miljøvennlig ferier" i kroppen av artikkelen. Du vil bli videresendt til et nettsted som har ulike feriedestinasjoner og lokaler som gir grønne aktiviteter.

Gjør innvirkningen vanligvis når du reiser

 1. 1
  Vurdere de mange andre måter som du kan være i stand til å minimere virkningen når du reiser og planlegge deretter. Noen av disse måtene vil ikke være klart for deg før du faktisk reiser, så vær klar til å justere din tilnærming som du går. Noen av de tingene du kanskje vil like å vurdere på forhånd inkluderer:
  • Unngå å bruke engangs beholdere og elementer der det er mulig. Spise på steder som enten har miljøvennlige alternativer, eller hvor du kan bruke din egen gjenbrukbare container.
  • Ta en flaske for vann og unngå å kjøpe flaskevann hvor det er trygt å gjøre dette. Der det ikke er trygt å gjøre det, i det minste se om det er mulig å fylle en gjenbrukbar flaske på trygge vann steder. Bare ty til flaskevann hvor din helse ellers ville bli svekket.
  • Hold deg på turstier, ikke røre kulturelle gjenstander og lignende når fortalte ikke til og bruke sunn fornuft om å bevare menneskelige og naturarv.
  • Pakk den inn og pakk den ut. Forlat aldri søppel overalt enn de aktuelle avhending steder.
  • Aldri kjøpe planter eller animalske produkter som er truet.
  • Tenk utligne din uunngåelig karbonutslipp. Velg et hederlig klimakvoter program for å gjøre dette.

Tips

 • Hvis du ønsker å ta en miljøvennlig ferie ligner på en "road trip", bør du ta en naturskjønn togtur langrenn eller gjennom en bestemt region. For eksempel, hvis du bor i Europa, kan du ta en naturskjønn togtur ferie langs lengden av Stillehavet kysten eller gjennom Rocky Mountains.
 • Abonner på miljøvennlige reisemagasiner, oversikt servs og nettsteder for å få flere tips om øko-reiser og miljøvennlige ferier. Eksempler på øko-reiser magasiner og nettsteder er "Green Earth Travel" og "Eco Tourismlogue." Du kan også gå til Internett-søkemotor og skriv inn søkeord som "miljøvennlig ferie magasiner" for å finne flere publikasjoner.
 • Pakke øko-vennlige elementer å ta med deg til din ferie destinasjon for å bidra til grønn erfaring, som for eksempel gjenbrukbare vannflasker, oppladbare batterier, biologisk nedbrytbare toalettpapir, og din egen forsyning av sjampo og såpe. Bringe disse elementene vil bidra til å kutte ned på deponi eller kloakk avfall på ditt reisemål.