Wkono

Hvordan oppdage sarkasme skriftlig

Det er svært vanskelig å oppdage sarkasme skriftlig på grunn av manglende intonasjon og ansiktsuttrykk, men noen forfattere har funnet måter å fortelle sine lesere at de blir sarkastisk.

Trinn

Hvordan oppdage sarkasme skriftlig. Se etter unormal bruk av fet, kapital, kursiv eller understreket at tjene til å understreke sarkasme eller skremme anførselstegn rundt ord og uttrykk som ikke er fra sitert materiale.
Hvordan oppdage sarkasme skriftlig. Se etter unormal bruk av fet, kapital, kursiv eller understreket at tjene til å understreke sarkasme eller skremme anførselstegn rundt ord og uttrykk som ikke er fra sitert materiale.
 1. 1
  Les nøye. Hvis du finner en setning som høres sarkastisk, lese det og prøve å fordøye det. Hvis du allerede vet at forfatteren har brukt subtil sarkasme i det siste, være på utkikk etter den mens du leser.
 2. 2
  Se etter unormal bruk av fet, kapital, kursiv eller understreket at tjene til å understreke sarkasme eller skremme anførselstegn rundt ord og uttrykk som ikke er fra sitert materiale. En forfatter kan velge å sette et ord i anførselstegn (skremme anførselstegn) for å indikere en uvanlig eller ironisk betydning. Hvis skriving er svært uformell, kan en forfatter sette stjerne (*) rundt et ord for å understreke ordet eller vise sarkasme: "Du vet at jeg ville bare * love * det." Forfattere kan også bruke "emoticons" som for eksempel et kyss;-), eller en grafisk øye rullende smiley, eller kanskje bare:: rullende øyne.:: (La du merke skremme sitater i siste setning?) Én også kan bruke / sarkasme.
 3. 3
  Vurdere sammenhengen. Er stilen formell eller uformell? Formelle forfattere er mye mindre tilbøyelige til å bruke sarkasme fordi den formelle stilen er vanligvis alvorlig. Regler for tegnsetting er også mer rigid. Formelle forfattere sjelden bruker tre utropstegn på slutten av en setning for å gjøre et poeng, hvis de bruker enda en. Er du leser en bok eller en blogg? Bloggere har en tendens til å bruke mer dristig tegnsetting, vel vitende om at deres online leserne er mer sannsynlig å bli kjent med den.
 4. 4
  Spør deg selv: Gjør setningen mening? Virker det rimelig eller opprørende? Hvis en setning virker grovt malplassert eller er i strid med sin tro, kan forfatteren være å prøve å være sarkastisk.

Tips

 • Husk at en forfatter vet hva han mener å si, men kan mislykkes i å gjøre det klart. Forfatteren tror kanskje at hans sarkasme er tydelig sarkasme, men leserne glipp av sarkasme fordi det er for subtil.
 • Vær hyggelig selv om du finner sarkasme uhøflig. Hvis du svarer, husk at forfatteren er sannsynligvis opprørt eller følelsesmessig.
 • Bestem hvor viktig saken er til forfatteren. Hvor lang tid bruker forfatteren om saken? Hadde han skrive en setning, et avsnitt eller en side? Var dette en side note som begynte med "Oh, forresten...." eller et viktig punkt i sammensetningen? Hvis kommentaren synes trivielle, ville du gjøre det bra å bare ignorere det.
 • Bestem hvilket punkt forfatteren håper å gjøre. Hvis du mener at forfatteren er sarkastisk, er hvilket punkt han gjør? Er forfatteren prøver å avsløre det absurde i noe? Er en sterk følelse som blir formidlet?
 • Sammenlign setningen med resten av teksten. Passer det med setningene rundt det? Har forfatterens stil plutselig endret seg dramatisk? Forfatteren har lastet det ned med skilletegn? Har forfatteren en tendens til å bruke en stor del av tegnsetting hele komposisjon?
 • Vær forsiktig med å anta for mye om saken er ikke entydige. Forfatteren kan rett og slett ha fet meninger eller en fet stil. Hvis forfatteren sier noe som står i motsetning til hva du vet han mener, husk at han kanskje har ombestemt seg.
 • Pass på at det du leser er faktisk sarkasme. Uttrykket "Aner jeg sarkasme?" brukes ofte når en leser mistenker sarkasme.

Advarsler

 • Se på hva som er bra i skriveprosessen. Ikke diskreditere det bare fordi noen få setninger høres sarkastisk. Prøv å overse trivielt sarkasme. Husk at å identifisere sarkasme skriftlig kan være vanskelig, og forfatteren kan være alvorlig om hva han sier.
 • Vær forsiktig så du ikke sinne sarkastiske folk. Du og den andre personen vil bare føle seg verre.