Wkono

Hvordan løse parallelle kretser

Løse parallelle kretser er en enkel prosess når du kjenner de grunnleggende formler og prinsipper. Når to eller flere motstander er koblet side ved side den nåværende kan "velge" det er sti (på samme måte som biler har en tendens til å endre baner og kjøre sammen med hverandre når en ett-felts veien deler seg i to parallelle baner). Etter å ha lest disse trinnene bør du være i stand til å finne den spenning, strøm og motstand mellom to eller flere motstander i parallell.

Trinn

Hvordan løse parallelle kretser. Ohms lov (v = i * r).
Hvordan løse parallelle kretser. Ohms lov (v = i * r).
 1. 1
  Ohms lov (v = i * r). Denne formelen blir brukt til å løse med hensyn på en hvilken som helst ukjent verdi av (V) Strøm (I), eller motstand (R), gitt to kjente verdier.
 2. 2
  For å beregne spenning. Gitt Total Nåværende og Total Resistance, bare erstatte verdiene av strøm og motstand for det og Rt. I en parallell krets, er den spenning, V, de samme i alle motstander. Formelen er V = Det * Rt
 3. 3
  For å beregne den totale motstanden (rt). Dette gjøres ved hjelp av én av følgende formler:
  1. Produkt over sum metoden Rt = R1 * R2 / (R1 + R2)
  2. Som motstander metode Rt = R / n
  3. Gjensidig metode Rt = 1 / (1/R1 1 / R2 + 1/R3)
 4. 4
  For å beregne strøm. Gitt Spenning og Total Resistance, bare erstatte verdiene av spenning og motstand for V og R; Det = V / Rt. Alternativt kan du løse strøm av en enkelt motstand i en parallell krets om nødvendig. Når du finner deg selv uten en kalkulator hendig, noen ganger er det lettere å bestemme Current av hver motstand, oppsummere dem for å få det, og deretter bruke denne til å bestemme Rt.
 5. 5
  For å beregne den enkelte aktuelle for en motstand. Du kan bruke Kirchoff nåværende skillet regel I1 = IT * R2 / (R1 + R2), men det er mer matematikk enn nødvendig. Det er mye enklere å bruke spenningen som påtrykkes motstanden og den verdi av motstanden i spørsmålet, slik som I1 = V/R1.
 6. 6
  Finne makt. For å bestemme den effekt som forbrukes av en krets (eller en enkelt motstand innen den krets), bestemmer I og V fra de ovennevnte formler, da strømmen er uttrykt som P = I * V

Tips

 • Summen av de enkelte Powers vil tilsvare den totale kraften Pt = P1 + P2...
 • På hvert trinn, skrive ned de gitte verdier som spenning, strøm, motstand.
 • Hvis løse Series-parallell kretser, løse parallelle delene først, så du sitter igjen med bare en mye enklere Seriekobles.
 • Summen av de enkelte strømmene vil tilsvare den totale strømmen Det = I1 + I2 + I3...
 • I parallelle kretser og serie-parallell, vil du ofte finne "t" lagt til noen av disse symbolene, i hvilket tilfelle den representerer Total, som betyr spenning, strøm, eller motstanden i kretsen når det anses som en helhet.
 • I en parallell krets samme spenning påføres på tvers av alle motstandene.