Wkono

Hvordan lese Shakespeare for nybegynnere

Reading Shakespeare kan i utgangspunktet være en forvirrende og frustrerende opplevelse, spesielt siden de fleste av oss finner lite følelsesmessig forbindelse med poesi skrevet for 400 år siden. Men med litt sunn fornuft og noen generelle retningslinjer, vil du være rustet til fagmessig kommunisere de politiske bakgrunner og emosjonelle motivasjoner av "Hamlet" på kort tid. Med de riktige verktøyene, kan prosessen være utrolig givende, og du kan alltid stolthet selv i visshet om at du nå har en forståelse av noen av de mest vellykkede teatralske opplevelser noensinne som har blitt skrevet. Du kan også imponere dine datoer ved å slippe noen passende sitater her og der.

Trinn

Hvordan lese Shakespeare for nybegynnere. Bestem deg for et skuespill.
Hvordan lese Shakespeare for nybegynnere. Bestem deg for et skuespill.
 1. 1
  Bestem deg for et skuespill. Det er generelt nyttig å velge en spiller som er svært populære. Reading "King Lear", for eksempel, kan gi deg større motivasjon til å forstå teksten enn å lese "The Merry Wives of Windsor». Det er også nyttig å velge en lek med temaer der du er interessert. Har en fortelling om "star-krysset elskere" appellerer til deg? Deretter "Romeo og Julie" er rett opp smug. Husk at forståelsen Shakespeare kan være en slitsom opplevelse for nybegynnere og lett kan ta motet fra lesere. De fleste utgavene vil ha et kort sammendrag trykt på baksiden. Hvis stykket høres spennende, det kan være for et godt utvalg.
 2. 2
  Velg en god utgave. Det er flere å velge mellom. Den tekstlige forskjellene er som regel knøttsmå, men de vil variere drastisk i sin forklaring av teksten. Arden er høyt ansett som den mest detaljorienterte utgave og gir den mest historisk informasjon knyttet til stykket. The New Folger Library utgave, hvis den er tilgjengelig er et godt valg, som er Spark notater behandlinger.. Hver side av teksten gir enkle notater og forklaringer på motsatt side for å gi deg en mer tilgjengelig forståelse av språket.
 3. 3
  Finn et synopsis. Dette kan høres ut som juks, men er svært verdifullt å forstå stykket. Dersom du besitter New Folger Library utgave, er en synopsis gitt før hver scene. De er skrevet for å gi akkurat nok informasjon. Lese den. Du vil da kunne matche hver karakters linjer med din forståelse av tomten. I tillegg, fordi du ikke er beheftet med arbeidet med "å finne det ut," vil du være mer mottakelig for nyansene i språket og karakter. Husk, det er vanskelig å sette pris på noe når du har et forvirret blikk på ansiktet ditt.
 4. 4
  Les stykket høyt. Shakespeares skuespill var ment å bli utført. Ikke falle i fellen med intellectualizing materialet før du har hatt en sjanse til å oppleve det. Grunnen Shakespeares verker har overlevd så lenge som de har og med en slik popularitet er fordi vi som publikum, har forstått forbindelse med den menneskelige erfaring. Opplest. Ha det gøy og handle det ut hvis du kan. Gjør det til en levende opplevelse. Du vil da komme frem til en forståelse som er langt større enn hva noen lærde kan si om emnet. Du vil også ha mer moro.
 5. 5
  Delta på stykket. Eller se filmen. Etter at du er ferdig med å lese det, selvfølgelig! Det kan være en skikkelig godbit å se en forestilling av stykket når du allerede har forestilt meg det i hodet ditt. Hvordan sammenligne resultatene med dine oppfatninger av stykket? Var det noe skuespilleren forutsatt at du ikke vurdere? Var det noe du ville gjort annerledes? Generelt sett, å ha lest stykket gjør deg til en mye bedre publikummer som du ikke sliter med å forstå ordene. Hvis du har lest en av Shakespeares mest populære skuespill som foreskrevet ovenfor, er det en veldig god sjanse det er for øyeblikket i levende produksjon eller har blitt produsert i en film, ofte flere ganger.

Advarsler

 • "Shakespeare Made Easy." Er en bok der Shakespeares skuespill er oversatt til moderne dialekt. Hver side av teksten er omskrevet i lett forståelige setninger på motstående side. Selv om en fin idé å bidra til å gjøre Shakespeare mer tilgjengelig for massene, er denne utgaven anbefales ikke. De fleste mennesker som plukker opp denne utgaven ende opp bare lese den "moderne" tekst og fullstendig ignorerer den opprinnelige skriftlig.