Wkono

Hvordan lese en bok hvis du ikke liker å lese

Du liker ikke å lese, men du må for en eller annen grunn. Hvorfor ikke prøve å nyte det?

Trinn

Hvordan lese en bok hvis du ikke liker å lese. Ikke tvinge deg selv inn i det (som kan være vanskelig hvis du har en bok for skolen).
Hvordan lese en bok hvis du ikke liker å lese. Ikke tvinge deg selv inn i det (som kan være vanskelig hvis du har en bok for skolen).
 1. 1
  Ikke tvinge deg selv inn i det (som kan være vanskelig hvis du har en bok for skolen). Dette er nummer én viktigste trinnet. Nyter lesing betyr ikke tvinge deg selv til å lese. Les boken fordi du vil, ikke fordi du må.
 2. 2
  Velg riktig bok. Mange mennesker liker mange forskjellige typer bøker. Bare fordi du ikke liker en sjanger, ikke avskrive lese alle sammen. Bare prøv en annen type. Spør dine lærere, foreldre eller venner for anbefalinger.
  • Se inn spillet bøker hvis du ikke liker å lese en bok fra start til slutt.
  • Se inn lydbøker hvis du ikke finner tid eller ønsker å lytte etter mørkets frembrudd i sengen.
 3. 3
  Se etter formålet. Det kan ikke være noe arbeid som ikke betyr noe. På samme måte kan det ikke være en setning, et avsnitt, en side eller en bok der du ikke finner et formål av å skrive. Eneste er at, ikke din perspektiv ikke samsvarer med forfatterens. Beste måten er å se det gjennom forfatterens øyne og gripe den kunnskapen gitt der.
 4. 4
  Tempoet selv. Ikke rush for å komme gjennom boka. Ta den tiden du trenger. Les sakte og forsiktig. Hvis du blir lei, ikke tving deg selv til å holde det gående. Stå opp og gjøre noe annet i ca 30 minutter, og deretter gå tilbake til boken.
 5. 5
  Ikke vær redd for å markere den opp. Dog øret sidene du ønsker å gå tilbake til. Skriv i margen (med blyant) dine tanker, følelser eller notater om boken. Merk: bare gjøre dette hvis du eier boken.
 6. 6
  Lat som du ikke kan vente med å åpne den. Ofte det første vi gjør når vi kommer hjem etter jobb eller skole er hva som er "mest moro." Hvis du psych selv hele dagen, fortelle deg selv "Jeg kan ikke vente med å komme hjem og kaste åpne den boken så snart jeg går inn døren!" vil du ofte bli overrasket over at det viser seg å være sant!
 7. 7
  Husk at lesing er ment å være morsomt. Det trenger ikke å være kjedelig, eller et ork. En bok er der ute for deg. Gå og finn det!

Tips

 • Gå til et bibliotek eller bokhandlere og bla titlene. Se hva som fanger din interesse.
 • Hvis det er en uinteressant bok så gå til en annen del av boken eller gi deg selv en pause.
 • Be om anbefalinger. Lærere, venner, foreldre, folk som kjenner deg godt nok til å vite hva du liker og ikke liker.
 • Les grunnskole eller foreløpige bøker for å vekke interesse.

Advarsler

 • Noen bøker er riktignok kjedelig. Ikke la dette påvirke dine tanker om lesing generelt.