Wkono

Hvordan lære et barn å bære tall

Barn er ofte forvirret og forvirrende av behovet for å bære tall i addisjon og multiplikasjon. Bildet til høyre viser det første skrittet for å multiplisere sifrene i enhetene i to sifret (1 av 2) multiplikasjon. Her er hvordan å avsløre hemmelighetene og gjøre det enkelt!

Trinn

Hvordan lære et barn å bære tall. Har barnet lærer (og) de grunnleggende tillegg fakta.
Hvordan lære et barn å bære tall. Har barnet lærer (og) de grunnleggende tillegg fakta.

Tillegg

 1. 1
  Har barnet lærer (og) de grunnleggende tillegg fakta.
 2. 2
  Skriv ut et matematisk problem med to sifre på topp og bunn. Trekke en linje mellom "enheter" og "titalls" kolonnen til å justere og bruke "place verdier" i kolonner. Det er ikke viktig for at barnet skal allerede vet hvordan å gjøre to kolonner tillegg.
 3. 3
  Be barnet å svare på enhetene kolonne først, plassere begge tallene i riktig (lavere) posisjoner. Har dem ikke sette en "1" over tallene, men likevel.
 4. 4
  Be barnet å svare på flere titalls kolonnen ved siden av. Vær sikker på at barnet plasserer i riktig posisjon (ingen sifret bør være i enheter kolonne.) Hvis de er forvirret, dekke opp enheter kolonnen. Har barnet skrive nummeret (e) under det tallet som er skrevet i "titalls"-kolonnen fra "enheter" kolonnen tillegg.
 5. 5
  Fortell barnet at problemet ikke er ferdig. Vurdere hva du har fullført så langt.
  • Hvis du brukte eksempelet ovenfor, kan du si, "Vi er nesten ferdig. Dere gjorde syv pluss fem er lik tolv. Bra. Fire pluss tre er lik sju. Riktig God.>. Legg merke til at de fire og tre er i titalls posisjon, slik at du virkelig legger førti og tretti. "
 6. 6
  Forklar at noen tillegg gjenstår. Har barnet få beløpet i enheter kolonne ned til bunnen. Pek på tallene i "titalls"-kolonnen og be barnet å legge dem opp.
 7. 7
  Vær sikker på at barnet er komfortabel med dette før du fortsetter. Nå bør barnet allerede være kjent med den kommutative lov tillegg eller (minst) vet at rekkefølgen på tillegg er uviktig.
 8. 8
  Fortell barnet at i stedet for å skrive "1" under titalls siffer, de er å plassere "1" over "titalls"-kolonnen.
 9. 9
  Be barnet å legge til "1" til toppen nummeret til "titalls"-kolonnen, og deretter legge den nederste tallet til den summen. Fortell barnet at dette er en snarvei vi kaller "bærer", og oftere kalt "omgruppering» i klasserommene i dag.

Multiplikasjon

Dette er en mer komplisert versjon av den metoden som brukes i tillegg. En frynsegode med denne metoden er at den avslører hvorfor estimering fungerer. Før du begynner,

 1. 1
  Sørg for at barnet allerede kjenner de grunnleggende gangetabellen.
 2. 2
  Lære barnet hvordan å håndtere multipler av ti, vi ser dette som nuller på slutten av et nummer.
  • Enkelt sagt: Når som helst du multiplisere med et tall med nuller på slutten (som 120 x 160), legger du til antall nuller på slutten av produktet.
   12 * 16 = 192
   = 19,2 00

Start med ett siffer ganger tosifret multiplikasjon problem

 1. 1
  Plasser kolonnen linjer på papir og kontrollerer sifrene er riktig plassert.
 2. 2
  Multipliser enheter kolonne og plasserer svaret i riktige kolonner.
 3. 3
  Før multiplisere enheter kolonnen ved titalls kolonnen, diskutere implikasjoner.
  • Minn barnet på at enhetene kolonnen har allerede blitt multiplisert. Fortell barnet at når du multiplisere enheter kolonnen ved titalls kolonnen det er som å multiplisere noe med en null på slutten.
 4. 4
  unde rneath unde>.
 5. 5
  Multipliser enheter kolonne av titalls kolonne og plasserer svaret på venstre side av null (det vil være under det første svaret).
 6. 6
  Har barnet legge tallene sammen.
  • Ikke fortsett før barnet kan håndtere ethvert problem av denne typen (1 x 2)!

Fortsett med et tosifret ganger to siffer (2 av 2) multiplikasjon problem. Fleste barn har ingen anelse om hvorfor læreren hopper en plass på den andre linjen på "vanlige" lang multiplikasjon.

 1. 1
  Har barnet fullføre problem med de nederste ti siffer skjult (ved første).
 2. 2
  Minn barnet at han / hun plassert en null i kolonnen til høyre før multiplisere en enhet kolonne ved et titalls kolonne.
 3. 3
  Avsløre det skjulte tall og vise barnet at han / hun skal multiplisere en enhet ved et titalls siffer igjen. Marker de to multiplikasjon (som ser ut som en stor X).
 4. 4
  Igjen må barnet sted en null (0) i den høyre kolonne og svarer enhetene x tiere multiplikasjon til venstre for null.
 5. 5
  Diskuter multiplisere titalls av titalls kolonnen. Vis barnet at dette er som å multiplisere med 100. Har barnet plass nuller i de to spaltene til høyre og plasser produktet til venstre.
 6. 6
  Har barnet gjør tillegg til å fullføre problemet.

Sette det sammen med enheten ganger to siffer (1 av 2) multiplikasjon

 1. 1
  Denne gangen, i stedet for å skrive de ti siffer (fra enheten x enhet produkt) under linjen, skriver den over ti siffer kolonnen.
  • Har barnet sammenligne dette til å bære i tillegg.
 2. 2
  Har barnet gjør enhetene ganger titalls multiplikasjon, har barnet legge gjennomført nummeret til produktet og skriv inn nummeret til venstre for enhetene siffer allerede finnes.
  • Barnet bør bli dyktigere på dette før du fortsetter.

Fullføre prosessen med (2 av 2) multiplikasjon.

 1. 1
  Plasser et titalls siffer i nedre faktor og ha barnet krysse ut noen bæring som allerede har funnet sted.
 2. 2
  Har barnet behandle titalls siffer som den andre ganger to sifret arbeid. Minn barnet på null i kolonnen til høyre.
  • Dette ville være et godt tidspunkt å fortelle barnet at null i høyre kolonne er ikke nødvendig, men det vil ikke skade hvis de forlater den.
 3. 3
  Har barnet mål av å gjøre tillegg.

Ting du trenger

 • Papir og penn
 • Blyant (i tilfelle barnet ditt gjør en feil)