Wkono

Hvordan kritikk en artikkel

En kritikk av en artikkel er objektiv analyse av et litterært eller vitenskapelig artikkel med vekt på hvorvidt forfatteren støttet hans viktigste poeng med rimelige og gjeldende argumenter basert på fakta. Nøye vurdering og noen undersøkelser er nødvendig for å effektivt lage utkast til en kritikk som viser ditt inntrykk av artikkelen. Nedenfor følger noen tips som vil lede deg gjennom prosessen med å fullføre en grundig, godt analysert artikkel kritikk.

Trinn

Hvordan kritikk en artikkel. Les gjennom artikkelen nøye.
Hvordan kritikk en artikkel. Les gjennom artikkelen nøye.

Critiquing en artikkel

 1. 1
  Les gjennom artikkelen nøye. Etter å ha fått en generell forståelse av premissene i artikkelen, leste gjennom det igjen være sikker på å forstå alle detaljene. Sørg for å gjøre oppmerksom på eventuelle spørsmål du har eller motsetninger du legger merke til mens du leser gjennom stykket slik at du kan undersøke dem senere.
 2. 2
  Start kritikk ved å inkludere informasjon som er spesifikk til kilden av artikkelen. Denne informasjonen inkluderer navnet på forfatteren, artikkel tittel, tidsskrift eller publisering artikkelen dukket opp i, publiseringsdato og en omarbeiding av fokus og / eller avhandlingen av artikkelen. Du kan bare liste denne informasjonen, eller du kan velge å skrive det slik at det renner ut i innledningen. Ofte er en kort oppsummering av artikkelen også nyttig.
 3. 3
  Analyser forfatterens støtter argumenter for hans viktige poeng og generelle posisjon. Spør deg selv om bevisene er gjennomførbart, levedyktig og korrekt. Finn ut om forfatterens metoder og tankeprosesser bringer en til avslutningen av artikkelen. Ta hensyn til hvorvidt de støtter argumentene er relevant i denne saken studien. Ikke bare bør du ta hensyn til om hans argumenter støtter sin avhandling, men du bør også undersøke hans innledning og avslutning for å sikre at de samsvarer opp som støtte elementer.
 4. 4
  Søk i artikkelen for eventuelle skjevheter demonstrert på vegne av forfatteren. Hvis forfatteren har noe å tjene på konklusjonene demonstrert i artikkelen, er det sannsynlig at noen skjevhet er påvist.
 5. 5
  Spørsmålet om forfatterens overordnede budskapet er logisk. Teste hypotesen og sammenligne den med andre lignende eksempler. Selv om han har gjort forskning og siterte eksperter, analysere meldingen for virkelige verden søknad.
 6. 6
  Bruk din kunnskap, meninger og forskning for å enten støtte eller uenig med forfatterens artikkelen. Gi empiriske argumenter for å støtte din holdning.
 7. 7
  Skriv din kritikk basert på konklusjonene du har trukket etter de foregående trinnene. Din brikke skal inneholde en innledning om din generelle inntrykk og om du støtter eller uenig med artikkelen. Neste, gi støtte for uttalelsen din i kroppen av kritikken din. Være konkret og gi informasjon til alle kilder sitert. Avslutt kritikken med en oppsummering av det samlede tanker av artikkelen.

Tips

 • Skriv din kritikk i tredje person og presens, med mindre stilen tilsier en annen preferanse. Alltid vurdere stil retningslinjer før du begynner å skrive.
 • Skriv med selvtillit.