Wkono

Hvordan kontrollere stamming

Det er din første jobbintervju, eller den første dagen av skolen, og du er engstelig for å få det overstått. Dette er en vanlig følelse, men for de millioner av mennesker verden over som stammer, den første dagen av skolen eller et jobbintervju er spesielt kronglete. Det er ingen kjent kur for stamming, men det er mange måter å redusere sine effekter. Følg disse trinnene for å kontrollere stamming.

Trinn

Hvordan kontrollere stamming. Forstå hva stamming er.
Hvordan kontrollere stamming. Forstå hva stamming er.
 1. 1
  Forstå hva stamming er. Stamming er en ganske vanlig talevansker. Det rammer omtrent 1% av befolkningen. Når en person hoster, kan de fullstendig blokkere, eller gjentar stavelser. Når en person blokker, stemmebåndene presse sammen med stor kraft, og personen ikke er i stand til å snakke før spenningen blir frigjort.
 2. 2
  Ikke føl deg skamfull. Stamming kan påvirke alle deler av en persons liv, fra arbeid til relasjoner. Det er viktig å prøve å ha en positiv holdning om stamming din og prøv å ikke bekymre deg for mye om hva andre synes. Når du la stamming kontrollen du, din stamming bare bli verre. Det er veldig viktig å ikke unngå situasjoner der du kan stamme, selv om du kan bli fristet til å gjøre det.
 3. 3
  Praksis å snakke foran folk du kjenner. Mest sannsynlig dine venner og familie vet du stammer, så praksis lese noe høyt. Så snart du stammer, starte på nytt, denne gang med lavere hastighet.
 4. 4
  Hold pusten flyter. Når du får hengt opp på et ord, vil din første reaksjon være å holde pusten og prøve å tvinge ordet ut. Dette bare forverrer stamming. Du må fokusere på pusten din når du snakker. Når fast i en blokk, pause, ta en pust, og prøv på nytt å si ordet mens forsiktig puste ut. Når du puster, stemmebåndene slappe av og åpne opp, slik at du kan snakke. Dette kan være tøffere enn det høres ut, så jeg er sikker på at du allerede vet.
 5. 5
  Finn en lokal logoped, noen som kan hjelpe deg på reisen for å kontrollere stamming, men det er viktig å vite at dette ikke er en kur. Det tar mye praksis å bruke terapi teknikker i den virkelige verden. Hvis du går i forventer å bli helbredet, vil du bli skuffet. Vær realistisk med dine mål. Du kan gjøre stor forbedring, men vil alltid stamme.
 6. 6
  Hvis mulig, kjøp en speechaid, en spesiell enhet som lar deg høre deg selv på en annen måte og med en forsinkelse, så derfor er du i stand til å snakke mer flytende. Men, SpeechAids er svært dyre, alt fra 750€ til 3740€. De kan også være vanskelig å håndtere i støyende miljøer som for eksempel sosiale sammenkomster eller restauranter. Igjen er det viktig å huske på at dette er bare et hjelpemiddel, ikke en kur, og det vil ikke fungere perfekt. Du kan fortsatt stammer, men det likevel sannsynlig bli redusert. Jeg har en SpeechEasy enhet meg selv som jeg av og til bruker, og det forbedrer min flyt.

Tips

 • Øve snakker hver dag!
 • Ta dype åndedrag før du snakker.
 • Telefonen kan være spesielt vanskelig for stutterers. Det er viktig å øve på å bruke telefonen. Åpne telefonboken og gå ned en liste over tallene ringe dem og praktisere taler. Du kan også bruke dette til å være åpen om stamming din. Prøv å lage ti praksis kaller en dag, og i begynnelsen av samtalen, fortelle dem noe sånt som "Hei, mitt navn er John Smith og jeg stammer, så henge der." Fortsett deretter å spørre hva spørsmålet du har kommet opp med. Dette kan bidra til å redusere telefon angst i stor grad, og det gir deg øve på å være åpen om stamming din. Jeg vet at du kan føle deg dum eller flau å gjøre dette, men husk at du mest sannsynlig aldri se eller snakke med disse menneskene igjen. Bare tenk på det som praksis.
 • Vær åpen om stammingen din. Når du prøver å skjule det, fører det mye mer stress enn å akseptere at du stammer, og snakker ditt sinn.
 • Prøver virkelig hardt å ikke bruke unngåelse. Dette bare forverrer problemet.
 • Snakk med dem i øynene og sørge for at de lytter som alltid fungerer for meg etter min mening:>.

Advarsler

 • Hvis du blir deprimert av stamming, se en lege ASAP.