Wkono

Hvordan håndtere brev av kreditt og unngå avvik

Redusere risikoen for eksport ved vellykket sende dokumenter under en remburs.

Trinn

Hvordan håndtere brev av kreditt og unngå avvik. Brev av kreditt (LC) er nyttig for både importøren (kjøperen) og eksportør (selger).
Hvordan håndtere brev av kreditt og unngå avvik. Brev av kreditt (LC) er nyttig for både importøren (kjøperen) og eksportør (selger).
 1. 1
  Brev av kreditt (LC) er nyttig for både importøren (kjøperen) og eksportør (selger). De grunnleggende bytteforholdet mellom de to partene vil være en integrert del av vilkårene og betingelsene i LC og derfor er det viktig for selgeren å gi så mange detaljer (beskrivelse av varer, tilgjengelighet for forsendelse, pris, Incoterms bankens navn og adresse etc) i enten en proforma faktura eller kontrakt for salg.
 2. 2
  Hvis selgeren har noen bekymringer om den finansielle stabiliteten i kjøpere landet så det ville være klokt å insistere på at LC er bekreftet (dvs. garantert av en bank i selgerens land).
 3. 3
  Når kjøperen har instruert sin bank (åpningen banken) til å utstede en LC det tar cirka to eller tre dager for banken å opprette dokumentet og sende det til rådgivning bank. De fleste LCS overføres by wire og derfor vil være med å gi råd bank innen 24 timer etter overføring. NB Rådgivning Bank ikke nødvendigvis være kjøpers bank.
 4. 4
  Så snart selgeren mottar LC råd er det viktig at dette dokumentet er undersøkt for å både sikre at vilkårene er fastsatt i proforma faktura eller kontrakt for salg, og også at eventuelle ytterligere betingelser (for eksempel fristen for presentasjon av dokumenter ) kan overholdes. Selgeren bør be om avklaring fra Rådgivning Bank om det er noen ord innenfor det LC at selgeren ikke forstår. Hvis selgeren ikke kan overholde vilkårene så er det viktig å gi råd til kjøper og be om en endring i LC.
 5. 5
  Når varen er sendt selger må sørge for at alle dokumenter er sammenstilt og ikke bare matche vilkårene og betingelsene i LC, men også er i samsvar med hverandre. Det anbefales at minst en annen person som foretar en annen enveis som kjennskap til dokumentene kan godt føre til et lite avvik blir oversett.
 6. 6
  Hvis det er noen åpenbare avvik (for eksempel sent forsendelse) så det ville være best for selgeren å kontakte kjøper og be om en endring i LC. Det er ikke anbefalt å be kjøperen å instruere Åpning Bank til å akseptere et avvik som det er ingen garanti for at den vil gjøre det.
 7. 7
  Før du sender dokumentene til rådgivning bank må du kontrollere at dokumentene ikke bør bli presentert for en tredjepart bank (a forhandle bank) som eventuelle feil i utsendelse av dokumenter kan føre til en forsinkelse i posten.
 8. 8
  Hvis mulig få dokumentene presentert for forhandling via din egen bank som skal kunne gjennomføre en sjekk mot LC før avsendelse og kan selv være i stand til å opptre som forhandlingsbordet banken og muligens fremskynde prosessen.