Wkono

Hvordan gi retninger

Det er to grunnleggende måter å gi retninger, den "rute perspektiv" preget av landemerker, og "undersøkelse perspektiv" preget av referanser til kardinal retninger (nord, sør, vest, øst). Det systemet du bruker, avhenger av hvor du er og hvem du skal gi veibeskrivelse til. Mesteparten av tiden er det best å bruke en kombinasjon. Det viktigste er å være kortfattet og tydelig!

Trinn

Hvordan gi retninger. Tenk på den enkleste ruten.
Hvordan gi retninger. Tenk på den enkleste ruten.
 1. 1
  Tenk på den enkleste ruten. Snarveier kan være raskere, men de kan også være mer komplisert! Hvis personen er tapt eller har dårlig navigasjon ferdigheter til å begynne med, gi dem retninger med minimale svinger. For eksempel: Ta av til venstre på Baker street, så en til høyre i lyskrysset, og gå rett hele veien ned den veien til du får til motorveien.
 2. 2
  Angi avstand. Hvor langt langs en bestemt vei trenger personen til å gå? Det finnes flere forskjellige måter å fortelle dem:
  • Hvor mange blokker eller gater de vil passere. Dette fungerer bedre i en by enn på landet, fordi i byen er det flere kryss-gatene for å telle, mens det i landet mellomrommet mellom dem gjør det lettere å miste teller, og noen innkjørsler ser ut som veier av sine egne. For eksempel: "Fortsett ned den gaten, passerer 4 sideveier på veien."
  • Hvor mange trafikklys de vil passere Dette er bra, men du må være rett om nummer For eksempel:. "Du kommer til å passere tre trafikklys før svingen."
  • Avstand i miles eller kilometer. Eksempel: "Go 3 miles på Holypoke Road"
  • Hvor mye tid det vil ta Dette er bedre for når de skal tilbringe en kort tid på den veien, lenger enn det, og dine retninger vil bli unøyaktig avhengig av hvor fort person stasjoner For eksempel:. «Det burde. være om fem minutter på motorveien. "
  • Gi dem en drop dead punkt A drop dead punktet er et landemerke som forteller dem at de har gått for langt og har savnet deres tur For eksempel:.. "Hvis du ser på biblioteket, har du gått for langt."
 3. 3
  Indikere svinger. Hvis det ikke er en enkel, fire-veis kryss, gi noen ekstra detaljer. Ellers fortelle dem å gjøre en venstre eller høyre. Gi dem et gatenavn og et landemerke (et lyskryss, en bestemt butikk). Hvis personen du gir veibeskrivelse til er bra med hovedretninger (nord, sør, vest, øst) og / eller byen du er i er lagt ut som et rutenett (med alle gater vinkelrett, kjører øst-vest eller nord-sør) angir retningen, også. For eksempel: "Sving til venstre i lyskrysset på Foster, på vei østover."
 4. 4
  Forenkle retninger. Eksempel: "Sving til venstre inn Baker Street" istedenfor "På Baker Street, sving til venstre."
 5. 5
  Si hvilken side av gaten sin destinasjon er på For eksempel:. "Mitt hus er på venstre side."
 6. 6
  Advare dem om eventuelle forvirrende deler av ruten. For eksempel er hvis en kjørefelt slutter eller høyresving bare, eller en vei de trenger for å svinge inn er liten eller skjult, kan det være lurt å nevne det. Hvis det er en tur som du vet folk har en tendens til å gå glipp av, fortelle dem hvordan de skal vite at de har gått for langt. For eksempel:. "Lane kommer til å fusjonere før svingen, og Baker street vil bli Forest Street Men du vil ønske å holde reise ned den når den blir Forest Street. "
 7. 7
  Skissere hele ruten. Husk å være kortfattet. Detaljert veibeskrivelse er ubrukelig hvis du gir så mange detaljer at personen kjøring blir forvirret. Eksempel: "Ta av til venstre på Baker street, deretter til høyre ved det andre lyset, og gå rett hele veien ned denne veien til du kommer til motorveien, bør det være omtrent tre miles. Hold deg på motorveien i tre minutter og så gå av på avkjørsel 7. Vi er det tredje huset på venstre side. Hvis du ser på biblioteket, har du gått for langt. "
 8. 8
  Har dem gjenta instruksjonene til deg. Hvorvidt de har skrevet dem ned, sørg for at de du hørte riktig, og forstår den ruten du lagt ut for dem. For eksempel: "Så du sier igjen på Baker street, deretter til høyre ved det andre lyset, og gå rett alle helt ned denne veien til du kommer til motorveien. Gå av på avkjørsel 7. Og det er det tredje huset på venstre side. Hvis jeg passerer biblioteket, gikk jeg for langt. "

Tips

 • Start med å gi mottakeradressen og sørge for at de registrerer at først. En Postadressen er et mer universelt gjenkjennelig standard for plassering, og bør personen gå tapt underveis, kan de bruke andre ressurser til å finne veien.
 • Ikke rop! Gi retninger i en klar, rolig stemme, tidlig nok til å gi føreren god tid til å forstå, planlegge og trygt utføre hans eller hennes neste trekk. Roper retninger kan føre til at sjåføren til å reagere raskt, uten å ta seg tid til å gjøre det trygt.
 • Bruk ordet rett bare i referanse til å snu retning, ikke en distanse indikator - Prøv å gi retninger som "Sving til venstre umiddelbart etter lyset", ikke "Ta til venstre rett etter lyset." Dette språket kan være forvirrende for en person som prøver å huske hvilken retning du skal svinge.
 • Hvis personen er til stede med deg, har han eller hennes tur i retning han / hun er på vei, og bruke håndsignaler å forsterke retninger. Jo flere sanser du bruker, jo mer sannsynlig at personen er å huske.
 • Ikke gi for mye informasjon. Det skaper bare forvirring. Bare fokusere på det som er viktig.
 • Hvis du er veiledende noen mens de kjører, ta hensyn til hvilket kjørefelt de er i. Hvis den neste trekk de trenger å gjøre er en høyresving, og de kjører i venstre kjørefelt, foreslår endring inn i høyre kjørefelt i god tid før svingen, slik at de kan gjøre som slår trygt når de får til det.
 • Hvis du er veiledende noen mens de kjører, ikke peke og si ting som "det er det" eller "gå den veien." De kan ikke ta hensyn til deres kjøring og se på hvilken vei du peker samtidig. I stedet sier ting som "det er på venstre side, omtrent halvparten en blokk videre," eller "ta til venstre i neste kryss."
 • Ved hjelp av bygninger eller store navn som referanse er ikke alltid en god idé, siden butikken kunne lukke eller bygninger revet.
 • Tegn en forenklet kart hvis papir og blyant er tilgjengelig.
 • Pleier kvinner å bruke landemerker, menn har en tendens til å bruke retning og avstand.