Wkono

Hvordan finne en leilighet i japan

Muligens den tøffeste hinderet du kan stå overfor i å leve i Japan er overnattingssteder. Du kan ikke bare plunk ned noen kontanter, logger deg på den stiplede linjen og bevege seg i. Likevel, hvis du planlegger en langvarig opphold i Japan og er lei av å leve i gjestehus, må du bite i kule og komme i gang. Her er hva du trenger for å komme i gang.

Trinn

Hvordan finne en leilighet i japan. Alt i alt, hvis husleien er 750€ vil du sannsynligvis trenger ca 3740€ til leie din egen leilighet.
Hvordan finne en leilighet i japan. Alt i alt, hvis husleien er 750€ vil du sannsynligvis trenger ca 3740€ til leie din egen leilighet.
 1. 1
  Få litt penger. Høres ut som en no brainer, men du vil trenge en haug av det for de ulike betalinger du har å gjøre i løpet av prosessen:
  • En eiendomsmegler honorar kalt "Chukai Tesuryo". Dette er ikke refunderes, og er vanligvis en måneds leie.
  • Et depositum kalt "shikikin" (敷 金). Dette er vanligvis to eller tre måneders leie.
  • Utleier får det neste kuttet. Det kalles "reikin" (礼金). Dette, som du kanskje har gjettet, kan ikke refunderes. Vanligvis er det to måneders leie. Hvis det er bare en, bør du vurdere deg selv heldig.
  • En reservasjon gebyr kalt "tetsukeikin" (手 付 金). Det er tilbakebetalt så snart du signere kontrakter. Det er agenter måte å sørge for at du er seriøs om avtale - en garanti hvis du vil.
  • Vær oppmerksom på at noen eldre steder (10 år eller eldre) vil frafalle nøkkelen penger (礼金), men vil belaste en kommisjon gebyr tilsvarende 1,05 av den månedlige leien. Selv eldre steder (15 år eller eldre) kan ikke kreve et depositum. Selvfølgelig vil dette avhenge av området og type sted du leier i.
 2. 2
  Alt i alt, hvis husleien er 750€ vil du sannsynligvis trenger ca 3740€ til leie din egen leilighet.
 3. 3
  Finn en garantist ("hoshonin"保证人på japansk). Dette er i utgangspunktet en co-signer til leieavtalen. Denne personen må være en japansk statsborger med en god kreditt historie. I noen tilfeller kan arbeidsgiver frivillig til å opptre som garantist. Det finnes også en rekke private selskaper (kjent som "hoshonin-gaisha" 保证人 会 社) som kan fungere som garantist for et gebyr. Utleiebyråer catering til utenlandske beboere kan også tilby denne tjenesten for en ekstra avgift.
 4. 4
  Vær tålmodig. Utleiere rett og slett ikke ønsker å håndtere utlendinger - særlig utlendinger som ikke snakker japansk. (Tross alt, hvis de ikke snakker engelsk, hvordan kan de fortelle deg at du kastet søppel ut på feil dag?) Dette betyr at du vil bli avvist mange ganger før du finner en utleier som vil leie ut til deg. I hovedsak er det en lek med tall. Du må slite oss til du finner en leilighet.
 5. 5
  Registrer din nye adresse med lokale myndigheter på den lokale rådhuset eller menighetens kontor. De vil skrive den nye adressen informasjonen på baksiden av Alien Registration Card.

Tips

 • De fleste japanske flytte hus nær slutten av finans-og skoleåret (i mars). Begynne å forberede flyttingen før dette tidspunktet, hvis mulig.
 • Ikke forvent leiekontrakten skal være på engelsk, så ta en japansk venn til å hjelpe deg med å forstå dens vilkår og betingelser.
 • En liten advarsel om å finne din leilighet. Ikke bli hissig i å velge din leilighet. Ta deg god tid og gjøre et godt utvalg. Betale nøkkelen penger en gang er ganske tøff, betaler er dobbelt en økonomisk katastrofe.
 • Hvis du gjør en høyere lønn, kan du spare skatt ved å arrangere for din arbeidsgiver til å betale husleien som en "bostøtte". Amerikanske borgere som arbeider i Japan har lov til å motta svært generøse bostøtte som ikke regnes som inntekt for amerikanske skatteformål. Sjekk IRS nettside eller snakke med din advokat eller revisor.
 • Hvis du får ubestemt tid for leieavtalen, har utleier nesten ingen måte å sparke deg så lenge du betaler husleien. Dette kan være en utmerket forhandle verktøy for å endre vilkårene i leieavtalen, som du kan irritere din utleier til døden uten mye represalier. Imidlertid har mange utleiere byttet til tidsbegrensede leieavtaler for å unngå dette problemet.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på at eiendomsmeglere kan vanligvis bare vise deg en leilighet når dagens leietaker har flyttet ut. Når du besøker leiligheten, vil verktøyene være frakoblet, og du kan ikke slå på lyset for å få et klarere syn på ting, (spesielt på badet). Hvis mulig, prøv å besøke leiligheten i løpet av dagen for å få en god titt på den. Alternativt, ta med en lommelykt for å kikke inn mørklagte rom og kott.
 • Når du finner en leilighet, sørg for at du ser på dine omgivelser om natten. Hvis du er ved siden av en travel restaurant, spesielt en som serverer alkohol, kan du være i for en grov tid.
 • Sørg for å spørre hvis leiligheten har aircondition og oppvarming. Noen gjør det ikke.
 • Gjøre oppmerksom på eventuelle feil. Se på tatami matter nøye. Disse tingene er dyrt hvis de må byttes ut.
 • Pass på å sjekke om leiligheten har en dusj. Noen eldre leilighetene har bare et badekar med en gass ovn. Disse kan ta en betydelig mengde tid å varme opp, spesielt om vinteren.
 • Forlate leiligheten i perfekt stand garanterer ikke at "shikikin" eller depositum vil komme tilbake.
 • Prøv å finne en med en vestlig toalett. De blir stadig mer populære, men gamle bygninger vil ha en tradisjonell type. "Husokkupanter", som de kalles, er en hemsko.