Wkono

Hvordan fange noen stjeler på jobben

Vi kjenner alle noen som lurer i skyggene på baksiden av kontoret og trolig har en back-plass full av selskapets penner og useriøs, men når det gjelder å bevise at de stjeler fra jobb ting kan bli vanskelig, ikke minst frustrerende, spesielt hvis du er sjefen.

Trinn

Hvordan fange noen stjeler på jobben. Tenk på hva du gjør.
Hvordan fange noen stjeler på jobben. Tenk på hva du gjør.
 1. 1
  Tenk på hva du gjør. Dette høres kanskje opplagt, men la oss være realistiske: alle vil trolig ha stjålet noe en gang eller to ganger i sitt liv, ofte utilsiktet eller uten å tenke - det altfor ofte brukte mangler penn eksempel er en perfekt demonstrasjon av hvordan en person kan av og til plukke opp noe og glemmer å sette det tilbake igjen. Vær oppmerksom på at du er i ferd med å prøve å bevise at noen begår en straffbar handling. Prøv å være sikker på at de er faktisk en tyv.
 2. 2
  Plant et kamera å sikkerhetskopiere din teori. Kameraet vil bidra til å vise om de stjeler noe på en jevnlig basis. Det beste stedet er vanligvis der de tar ting fra, så skjult på en topp sokkel på slutten av forsyning skapet nærmest døren, eller (en gammel favoritt) inne i en plante potten ved sitt skrivebord. Kontroller at kameraet har en klar skutt og er godt nok skjult for ikke å bli oppdaget. Aldri satt navnet ditt på det, bare i tilfelle noen finner det - det ville være vanskelig. Hvis du er sjefen, plante den i helgen eller på en tid da andre folk ikke vil være rundt for å fange deg å gjøre det, hvis du er en ansatt med normal arbeidstid, kommer tidlig eller opphold på slutten, eller plukke en uvanlig tid (uten å være mistenksom) å gå videre og sette den opp slik at du ikke blir tatt.
 3. 3
  Gå på spaning! Jepp, akkurat som i filmene. Bare, selvfølgelig, må du være subtil. Hvis du er i en bil å ta bilder av dem setter stjålne varene i deres, ta bilder, men har mobilen praktisk - hvis de merker at du sitter der i stedet for å kjøre hjem, late som du snakker med noen. Hvis du tar bilder mens du er inne, hold kameraet på og skjult og se opp for andre mennesker og CCTV - nok en gang, vanskelig å forklare.
 4. 4
  Få andre til å gå god at de har lagt merke til. Disse bør være folk som har observert dem å ta ting og ikke folk som bare tror det kan ha skjedd fordi Joe har som upålitelig i blikket som tyver på TV. Finn ut om folk har sett det før du si at du har vært undersøkt, og være subtile - se "advarsler". Få det skriftlig, med en tid, dato og detaljer for tyveri, samt en signatur. Hvis du er sjefen du skal ha tilgang til data på kontorrekvisita bestilt - hvis etterspørselen har økt den siste tiden som kan foreslå noen har tatt ting.
 5. 5
  Hvis du ikke finner nok bevis selv, eller om dette går utover grunnleggende stjele (jeg. E. De kan stjele data fra datamaskiner, for eksempel, eller kjemikalier) kan du få en privat etterforsker involvert. Mest pleide å være politifolk, så få noen som kan tilby informasjon om sine kvalifikasjoner. (Merk:. Hvis det ikke er på kontoret har du sannsynligvis ikke har rett til å la en PI bli involvert i selskapet saker eller komme inn på nettstedet - være klar over dette)
 6. 6
  Når du tror du har nok bevis (du har bevis i fotografiske eller video form, og / eller skriftlig utsagn som bekrefter dine mistanker, eller PI har kommet gjennom), formidle informasjonen videre til sjefen din (hvis du er en ansatt) og / eller politiet. Går rett til politiet og ikke fortelle sjefen din kan gjøre dem misliker deg, men å fortelle sjefen din og ha dem til å le eller ignorere deg og gjøre ingenting kunne bety alle dine hardt arbeid har vært bortkastet. Hvis du er sjefen, være klar over at å varsle politiet før du fyrer den enkelte er trolig bedre - hvis dine krav ikke er validert, og du sparke dem de kan bestemme seg for å saksøke deg for usaklig oppsigelse.

Tips

 • Hvis de stjeler tilfeldige kontorrekvisita, plante noe for dem å ta. Slipping i et kamera eller en mikrofon eller en tracker kan være en god idé, men bare gjøre noe subtile, som å sette et lite klistremerke på innsiden av noe som en stiftemaskin, etc., som betyr at du kan identifisere den eksakte objektet kan vise seg utmerket bevis, spesielt hvis du kan gå til politiet og si "jeg allerede har disse bildene, men noen av de objektene de tok jeg kunne også identifisere - hvis du går til huset deres eller se i bilen deres vil du trolig finne x, y og z med blå stjerne klistremerker på innsiden '. Vær forsiktig, men - det kan høres ut som du plantet ting i huset deres i stedet for bare på kontoret på jobben, så bare nevner det tilfeldig.
 • Hvis det ikke er bevis i noen av dine bilder eller video, ikke holde dem - de fleste steder har lover om fotografering av mennesker uten deres kunnskap, og mange kaller det 'stalking'.
 • Ikke følg den personen tilbake til huset deres med mindre du virkelig må, og er sikker på at det er trygt.
 • Ikke ta bilder med barn i dem - du vil komme i trøbbel.

Advarsler

 • Hvis du mistenker at noen stjeler medikamenter (hvis du jobber på et sykehus, for eksempel), forteller veileder og sikre at de informere politiet så snart som mulig. Du trenger ikke å si hvem du tror det er på dette punktet, bare sier de har gått mangler og du er bekymret for det.
 • Ikke fortell noen hva du gjør. Telling kolleger (din egen eller deres) vil ofte få deg i trøbbel hvis de forteller enten den mistenkte eller sjefen din.
 • Ikke bryte noen lover. Bryte inn i din arbeidsplass, er deres bil eller deres hjem ALLTID uakseptabelt. Prøv å være subtil.
 • Paranoia er en dårlig ting. Hvis alle bevis sier de ikke stjele, så de ikke skulle være. Imidlertid er magefølelsen (sperring fordommer) vanligvis rett, så holde et åpent sinn.
 • Sprer rykter uten bevis kalles "bakvaskelse" - du kan være den med kriminelt rulleblad hvis du ikke er forsiktig. Alltid ha bevis før du gjør beskyldninger.
 • Aldri lage falske bevis - dette er verre enn bakvaskelse.