Wkono

Hvordan du kan øke din CV

Styrke ens faglige rettigheter er en viktig oppgave for alle i dagens konkurransepregede jobbmarkedet. Følgende er noen forslag for å hjelpe deg å øke din karriere og forbli en ledende kandidat.

Trinn

Hvordan du kan øke din CV. Gjennomgå eksisterende CV.
Hvordan du kan øke din CV. Gjennomgå eksisterende CV.
 1. 1
  Gjennomgå eksisterende CV. Se etter eventuelle hull eller svake områder som du ser med en gang. Sjekk om du har minst ett element er oppført i alle følgende hovedområder: Erfaring, utdanning, kompetanse, frivillig arbeid. Hvis du mangler i noen av disse områdene så målrette dette området og forplikte seg til å gjøre godt arbeid for å forbedre den. Hvis du er usikker på hva området må forbedres så spør noen du stoler på om råd. Alternativt kan du bare velge en av de ovennevnte viktige områder og gå med det. Du trenger ikke å gjøre alt på samme tid. Faktisk er det bedre hvis du ikke gjør det.
 2. 2
  Vurdere alle dine tidligere erfaringer. Vær sikker på at din CV gjenspeiler alle relevante ting som du har gjort i løpet av din karriere. Hvis du har vært frivillig, har spesielle ferdigheter eller har vært kaptein på ditt lokale voksen idrettslag så ikke glem å liste det. Hobbyer som sport kan forbedre din CV hvis du kan vise at du var en lagspiller under din erfaring. Det er enda bedre hvis du har noen form for lederrolle på laget.
 3. 3
  Finn en mentor. En mentor kan enten være uformell eller formell. Formelle mentorer er folk som du oppsøke for råd som allerede har vært vellykket i feltet du arbeider. Uformelle mentorer er folk som du møter eller er i ditt liv kun en kort stund, men kan fortsatt gi deg verdifulle råd og perspektiver. Husk at jo flere mennesker som du har i ditt personlige nettverk, jo flere muligheter som vil komme din vei. Så aldri rabatt noen som en potensiell alliert.
 4. 4
  Bli lærling. Spør en av dine formelle mentorer om du kan skygge dem i sin linje av arbeid for å lære av dem. Dette vil kreve en alvorlig forpliktelse over tid, så du bør bare gjøre dette hvis du har tid ressurser.
 5. 5
  Bli en frivillig. Frivillig arbeid alltid ser bra ut på din CV. Ikke bekymre deg hvis arbeidet ikke er direkte relatert til ditt felt. Det vil se bra ut på enhver CV fordi det viser at du bryr deg om samfunnet og posisjoner deg som en godt avrundet individ.
 6. 6
  Lære nye ferdigheter. Jo flere ferdigheter som du har, jo mer generelt arbeidsføre du vil bli. Du kan delta i en selv-studiet ved hjelp av bibliotekbøker eller kjøpe bøker fra din lokale bokhandel. Du kan også vurdere å kjøpe kursmateriell over internett på ulike e-læring institusjoner. Mestring av fremmedspråk som spansk, kinesisk, tysk, fransk, italiensk og japansk virkelig kan forbedre salgbarhet.
 7. 7
  Forbedre utdanning. Vurdere å få deg mastergrad eller PhD. Hvis du ikke har en bachelorgrad, så bør du vurdere om det er den rette veien for deg å ta. Alternativt kan du få en teknisk utdanning i et yrkesfelt fra din lokale community college. Hvis det ikke er noen studieprogrammene i nærmiljøet ditt så kan du vurdere å få en nettbasert utdanning fra et universitet program.
 8. 8
  Delta i utenomfaglige aktiviteter. Arbeidsgivere liker å se om en person har en evne til lederskap. Du kan vurdere å bli kaptein på et idrettslag, en trener for et juniorlag, organisere et nabolag ur program eller bli leder av PTA.
 9. 9
  Etter at du har gjort en aktivitet som vil se bra ut på din CV, sørg for å legge den under den aktuelle delen på den. Du kan få en karriere coach for å hjelpe deg med dette. Med mindre du vet hvordan du skal skrive en CV, så det ville være en god idé å ansette en trener eller en karriere tjenester rådgiver til å hjelpe deg. Jo mer profesjonell din CV ser ut, jo mer sannsynlig vil det bli en potensiell arbeidsgivers oppmerksomhet.

Tips

 • Vær trygg. En ekte smil og god holdning vil gå langt i å overbevise andre mennesker til å ta deg på alvor. Presenter deg selv profesjonelt til andre og behandle alle rundt deg med respekt.
 • Har god karakter. God karakter er en av de mest ønskelige egenskaper for en fremtidig ansatt. Så alltid være ærlig med alle du håndtere. Følger den gylne regelen ved å behandle andre slik du selv ønsker å bli behandlet.
 • For hver organisasjon eller aktivitet som du liste på CVen prøve å liste minst én eller to prestasjoner i denne aktiviteten. Bare liste en lang liste over organisasjoner du tilhører kan ikke være nyttig. For eksempel:
 • Definer din visjon for livet ditt. Ta litt tid akkurat nå til å sette seg ned med deg selv og finne ut hva du vil gjøre med livet ditt. Husk at dette er ditt liv og du har all rett i verden til å forfølge dine drømmer. Vær sikker på at du samkjøre din karriere mål med din overordnede visjon av livet ditt. Du vil finne ekte lykke og karriere tilfredshet ved å gjøre dette.
 • Ha det gøy. Vær sikker på at noen aktiviteter som du deltar i vil utfylle din naturlige talenter og evner. Du ønsker ikke å forfølge en karriere feltet som vil gi deg grunnleggende ulykkelig.
 • Se på nettet for profesjonelle forbindelser. Du finner dem på LinkedIn.com

Advarsler

 • Ikke glem din helse. Vær sikker på at du får nok hvile og er godt ernært mens du er engasjert i noen av disse aktivitetene.
 • Ikke prøv for mye på en gang. Du ønsker ikke å press deg selv. I stedet begynner langsomt og bygge din erfaring fra et solid grunnlag.
 • Ikke glem å holde ytelsen på din nåværende jobb høy. Får sparken mens du prøver å forbedre din CV er en veldig dårlig idé.
 • Hvis du føler for stresset mens du prøver å forbedre deg selv, og deretter klippe tilbake. Ikke miste søvn over ikke å være i stand til å lære kinesisk.
 • Ikke sett deg opp for svikt. Husk å prøve for mye og for hardt gjør ingen noe godt. Ikke slå deg opp for ikke å være i stand til å gjøre ting som er urealistisk.