Wkono

Hvordan bli en smed

Jobben til en smed innebærer oppvarming metall med ild å smi, foreta reparasjoner og skape sveiser. Omtrent to tredjedeler av smeder jobber i industrien, men hvis du er mer kunstnerisk anlagt, kan du bruke dine ferdigheter til å lage dekorative rekkverk og porter, møbler og skulpturer av metall. For å bli en smed krever fysisk styrke, men også skaffe følgende opplæring og utvikle de nødvendige ferdigheter.

Trinn

Hvordan bli en smed. Les bøker om yrket og kunst smed.
Hvordan bli en smed. Les bøker om yrket og kunst smed.

Trening for å bli en smed

 1. 1
  Les bøker om yrket og kunst smed.
 2. 2
  Delta i et fellesskap høyskole eller fagskole som spesialiserer seg på smed å lære grunnleggende smed ferdigheter.
  • Begynn med en klasse som lærer oksygen-acetylen (gass) sveising for å lære hvordan å tenne fakkelen, trygt håndtere varmt metall, håndtere tankene og hva sikkerhetsutstyr til bruk ved sveising.
  • Lær å kontrollere varmen i smia, enten det er kull-eller gassfyrt.
  • Bli kjent med smed verktøy, for eksempel en ambolt, hammer, tang og punch. Eksperimenter med å bruke disse verktøyene.
  • Tilegne seg ferdigheter som å trekke ut, lodding, skjæring, medrivende og opprørende.
 3. 3
  Lær mer moderne metall-arbeider ferdigheter som trengs for å bli en godt avrundet smed.
  • Lær om plasmaskjæring, slik som avstanden til elektroden må være fra metallet, vinkelen ved hvilken elektroden skal holdes og hvilken strømstyrke bør brukes for å skjære forskjellige tykkelser av metall.
  • Bli dyktig som en MIG (metall inert gass) og TIG (Tungsten inert gass) sveiser. MIG-sveising krever en spole som tilføres kontinuerlig og er nyttig for lange stykker av metall. TIG-sveising krever en stang og er effektiv for sveising av aluminium.
 4. 4
  Bli en læretid program hvor du vil være i stand til å finpusse de nødvendige ferdigheter til å bli en smed.
  • Se etter læretid programmer gjennom ulike smed organisasjoner.
  • Kvalifisere seg for programmet ved å demonstrere et kompetansenivå i smed ferdigheter.
  • Bli med smed kapitler i ditt land og hele verden.
 5. 5
  Videre fremme dine ferdigheter ved å bli en svenn program. Ved å bli en svenn, vil du arbeide i butikken av en profesjonell smed. Her kan du lære en rekke ulike stiler og muligens jobbe med arkitekter til å utforme detaljene for nye og gamle bygg.

Blacksmith yrker

 1. 1
  Finne en jobb som en kommersiell smed. Produsenter av mange typer maskiner, transport og rekkverk krever ferdigheter av smeder.
 2. 2
  Etabler din egen smed butikk.
  • Kjøpe smed verktøy, for eksempel ulike vektede hammer, en ambolt, smie og tang. Disse verktøy og rekvisita er tilgjengelig i spesialiserte smed leverandører og på nettet.
  • Bestem hva slags arbeid du ønsker å spesialisere deg i. Du kan arbeide med arkitekter og byggherrer til å lage detaljer til hus, lage og selge skulpturen, eller jobbe sammen med museer for å lage kopier av historiske gjenstander.
 3. 3
  Bli en demonstrator av smed teknikker på levende historie museer eller messer. Søke på disse stillingene direkte eller gjennom smed klaner eller kapitler.