Wkono

Hvordan bli en gullsmed

I tillegg tiltrekker seg noen av de mest kreative mennesker i verden, gir smykker industrien et bredt spekter av jobbmuligheter. Gullsmeder utføre en rekke oppgaver, som å designe og lage håndlagede stykker, vurderende smykker, reparere klokker, eller rengjøring og polering smykker. Andre gullsmeder velger å jobbe kun med konkrete materialer, som edle metaller eller edelstener, eller utføre behind-the-scenes oppgaver som å lage støpeformer eller gravering smykker. Med litt trening og noen on-the-job erfaring, kan du bli den neste smykker industrien ekspert.

Trinn

Hvordan bli en gullsmed. Skaff deg en entry-level jobb i smykker industrien.
Hvordan bli en gullsmed. Skaff deg en entry-level jobb i smykker industrien.
 1. 1
  Skaff deg en entry-level jobb i smykker industrien. Hvis du ikke har noen erfaring med en gullsmed, vil du høyst sannsynlig nødt til å starte i første etasje.
  • Holde kreditt score så høyt som mulig, uten bruk av narkotika, eller juridiske problemer. Smykker industrien er svært sikkerhet orientert. Noen dårlige karakterer på en kreditt score, juridiske spørsmål eller narkotikaproblemer vil utestenge deg fra et innledende intervju. Liggende på en søknad vil være grunn til oppsigelse. De er pålagt å sjekke gjenopptar nøye.
  • Hvis du er usikker på hvilke konkrete smykker jobber for å forfølge, prøve å arbeide i en rekke miljøer, slik at du kan få en bedre følelse av hva du liker å gjøre.
  • Mange nybegynnere starter som poleringsmaskiner og få verdifull on-the-job erfaring gjennom uformelle læreplasser i fabrikker, butikker, og bilverksteder.
 2. 2
  Forskning spesialiteter du kan forfølge. Smykker industri stillinger og lønn varierer mye. Du kan velge å forfølge en karriere i detaljhandelen eller ledelse, eller hvis du foretrekker å jobbe i en mer kreativ kapasitet, kan du velge en jobb i design eller produksjon.
 3. 3
  Finn ut om du ønsker å jobbe for deg selv eller noen andre. Mer enn halvparten av alle smykker fagfolk og edelt stein og metall arbeiderne var selvstendig næringsdrivende i 2008, og prognoser tyder på at tallet vil trolig vokse.
 4. 4
  Melde deg på et treningsprogram. Historisk sett har lært en lærling hvordan å bli en gullsmed helt gjennom on-the-job experience. I dag, derimot, er mer formell opplæring og utdanning oppmuntret.
  • Basert på dine spesifikke interesser, kan det hende du trenger å lære matematikk, design, eller kunde-service management ferdigheter. Forskning smykker utdanningsprogram på lokale handelen skoler, høyskoler og universiteter. Programmene kan inkludere Smykker reparasjon, Smykker Arts, smykker Appraising, Metall og medier teknikker og Smykker Salg og Markedsføring.
  • Se online på organisasjoner som Gullsmeder av Europa og Stewart International School for Gullsmeder for en rekke fjernundervisning programmer.
 5. 5
  Forfølge faglige utviklingsmuligheter.
  • Bli involvert med organisasjoner som Verdensbanken Smykker Confederation, som har som mål å fremme og smykker industrien over hele verden og beskytte forbrukernes interesser.
  • Profesjonell og mestre gullsmed sertifiseringer tilbys gjennom nasjonale eller internasjonale smykker foreninger som Gemological Institute of Europe og Det internasjonale Colored Gemstone Association.
 6. 6
  Hold deg oppdatert. Delta i videreutdanning muligheter som kan hjelpe smykker eksperter holde deg oppdatert på lovgivningsmessige, økonomiske, og andre saker som berører bransjen. De fleste profesjonelle foreninger sponser konferanser, online workshops, seminarer og nettverksbygging muligheter for medlemmer.
 7. 7
  Unngå online smykker / gemology kurs som ikke er tilknyttet høyere lærende organisasjoner. De fleste av disse anses diplom kvernhus bedende på folk desperate for en karriere. Vis http://www.ftc.gov/bcp/edu/pubs/consumer/alerts/alt149.shtm for mer informasjon.

Tips

 • For å være en gullsmed, egenskaper som kunstnerisk evne, utmerket hånd-øye-koordinasjon, finger og hånd fingerferdighet, mote bevissthet og konsentrasjon er nyttig.