Wkono

Hvordan bli en geisha

Har den økende interessen geisha fått interesse senest på grunn av den nylige fitional romanen og vestlige film Memoirs of a Geisha, Det er mange misforståelser of a Geisha, den viktigste er at de er eller var prostituerte. Dette er langt fra sannheten.

Trinn

Hvordan bli en geisha. Du kan velge å starte treningen på om en ungdomsskole alder.
Hvordan bli en geisha. Du kan velge å starte treningen på om en ungdomsskole alder.
 1. 1
  Du kan velge å starte treningen på om en ungdomsskole alder. De fleste nye maiko har sin misedashi, eller debut, rundt 15 år. Men først må du bli introdusert til en Okasan av en Okiya slik at hun kan bestemme om hun vil akseptere deg. Noen av de ferdighetene maiko er opplært i er dans, tradisjonelle instrumenter, vokal kunst og te seremoni.
 2. 2
  Begynn arbeidet ditt som en shikomi-san, en jente på trening, for Okasan. Du er nødt til å delta på klasser og også gjøre daglige gjøremål, samt hjelpe den andre geisha i denne tiden. Den shikomi løper rundt fire år hvis du går inn i Okiya på riktig tidspunkt.
 3. 3
  Fullfør shikomi trening og forberede for misedashi, eller debut. I denne tiden, for om en måned, vil du være en minarai, eller "se og lære" perioden. I denne tiden vil du observere andre geisha på ozakashi, eller te parter / seremonier. I denne tiden vil du må venne deg til seg en kimono ensemble lignende (men ikke helt) til en maiko tallet. Håret ditt vil bli stylet i tradisjonell stil, og du vil ha den tykk hvit sminke.
 4. 4
  Har din formelle debut som junior maiko. Du vil fortsatt daglig delta i samme klasse for å holde tritt med dine ferdigheter. Rundt denne tiden din Okiya vil begynne å lete etter en onesan, eller "storesøster" for deg som fungerer som din mentor eller lærer.
 5. 5
  Delta i Hanamachi-wide danser og festivaler, som for eksempel miyako odori, setsubun, og haasaku slik at du kan bygge et godt omdømme for deg og din Okiya slik at du kan være vellykket.
 6. 6
  Rundt en alder av 19-21, forberede erikae din, eller "slå av kragen", til å bli en geiko, eller fullverdig geisha. Ditt utseende vil endres ganske mye, så vil du bære kimono med korte ermer mindre prangende mønstre, ingen hår ornamenter, og parykker. I løpet av denne tiden vil det være feiringer bare for erikae din, så pass på å nyte det! Også vurdere å akseptere en "yngre søster" på dette tidspunktet.
 7. 7
  Mensen som en "junior geiko" vil vare i kanskje 3-10 år, mens du fremdeles bruke sminke og fancy kimono, og da vil du begynne din tid som senior geiko, og vil ikke året på sminke, stil ditt eget hår, og slites mer dempet kimono. Dine tjenester på dette punktet vil bli mer sjeldne og dyrere.
 8. 8
  Gratulerer! Du har klatret opp stigen til å bli en geisha!

Tips

 • Det gjenstår en del forvirring, spesielt utenfor Japan, om innholdet i Geisha yrke. Dette problemet har blitt komplisert av japanske prostituerte, som ønsker å markedsføre seg som Geisha til turister.
  • Geisha underholdning, aldri gjorde innebære seksuell aktivitet, og heller ikke er geisha betalt for sex... selv om det var en tradisjon som kalles "Mizuage" der Maiko var rikt deflowered for å nedbetale noe av gjelden sin... men dette er ingen lenger praktiseres på grunn av strenge Prostitusjon lover i Japan.
  • De aldri var prostituerte, som er noen ganger tenkt. De underholdt sine gjester med sine mange talenter, lært i løpet av sine vokse opp.
 • De to første trinnene var den tradisjonelle måten å lære hvordan å bli en Geisha. Dette går tilbake til 1800-tallet.
 • Mangel på interesse for de tradisjonelle kunst og bekostning av å bli underholdt av Geisha har vært grunnen til at tradisjonen er avtagende.

Ting du trenger

 • Okiya
 • Kenban
 • Oneesan
 • Okaasan
 • Ochaya
 • Klienter
 • Masse engasjement
 • Den Okiya vil gi resten!