Wkono

Hvordan bli en aktivist

Aktivister er folk som ser behovet for endring, forbedring og motivasjon i stor skala. De er mennesker drevet av lidenskap, opptatt av å dele fakta de ønsker forstått mer allment, og ledet av en visjon for en bedre fremtid. Aktivisme kommer naturlig for noen, mens for andre er det noe som er påtvunget dem som et resultat av spesielle opplevelser eller ved å lære om noe de lidenskapelig tror behov for å endre.

Uansett hvorfor du ønsker å bli en aktivist, har du muligheten til å gjøre det uansett alder, det betyr, eller din bakgrunn. Å ha troen på at du kan gjøre en forskjell, og at du har makt til å gjøre noe med et problem er i hjertet av å skape endring til det bedre.

Trinn

Hvordan bli en aktivist. Etablere hva du kan gjøre for din sak.
Hvordan bli en aktivist. Etablere hva du kan gjøre for din sak.
 1. 1
  Etablere hva du kan gjøre for din sak. Hvis du leser dette, er det antatt at du har funnet noe som inspirerer deg til handling. Enten det er moral, politikk,, utdanningssystemet, lokalsamfunnet hagen, eller det globale økonomiske systemet, er det viktig å avgrense elementer av aktivisme, slik at du har fokuspunkter og så at det du gjør er overkommelig. Selvfølgelig, hva du definerer som håndterbare er helt opp til deg, men sørg for at du har de nødvendige energi og tid tilgjengelige ressurser til å forfølge din aktivisme i den grad du ønsker.
  • Spør deg selv hvor mye tid du har, om du ønsker å gjøre litt eller mye, og hvordan du føler deg om å ta ulike tilnærminger, som rett og slett å snakke med andre folk du kjenner gjennom å ta opp hele publikum.
  • Mens det er flott å tenke stort, er det også viktig å tenke smått og gradvis. Inkrementell endring kan være like viktig, og ofte mer varig, enn massiv endring som skjer raskt og forstyrrer folk i større grad. Tenk gjennom alle muligheter for sakte slippe løs endring gjennom skolen din, arbeidsplassen, samfunnet, by, region, land, eller verden.
 2. 2
  Kilde din lidenskap. Passion kommer ofte fra en plutselig erkjennelse som forandrer livet ditt for alltid. Dr. Mildred Jefferson minnes da hun skjønte, "Ja, jeg er mine brødre keeper!" og hun gikk videre til et liv med Pro-Life aktivisme. Og når realisering treffer deg, er det hva som vil stoke glørne av aktivisme din, selv på de laveste punktene når du noen ganger lyst til å gi opp.
  • Passion stammer fra bevisstheten. Når du er klar over noe i verden som du mener må fikse, endre eller overhaling, vil at bevisstheten hund du hele tiden og få deg til å se behovet overalt, og gir en følelse av ansvar med det.
  • Alltid tro at du kan gjøre en forskjell. Det er sporadisk argumenter som starter "Hvor mye godt kan en person gjøre?" som deretter kollapse inn i en selv-Ynkelig retrett i det hele tatt å være for hardt og ty til å opprettholde status quo. Unngå denne typen fortvilet tenkning fordi en dedikert og vedvarende person kan gjøre en forskjell. Laurie David sier at "løsningen er at du" og det er et viktig mantra å huske på når det hele føles overveldende.
 3. 3
  Vær realistisk om dine egne behov. Aktivisme kan være om å endre tenkning sakte heller enn å oppnå den faktiske endringen du ønsker å se. I dette tilfellet, er det lurt å forstå muligheten for at i løpet av livet ditt, kan du være på forsiden av bare banet vei for eventuell endring enn å vise det faktisk oppstår. Forstå dette kan bidra til å lindre en følelse av frustrasjon, undergang, og misnøyen med din sak.
  Amanda Sussman sier at det aller første spørsmålet en aktivist må stille seg er: "Er du fornøyd med streve for en ideell, selv om du aldri nå det Trenger du å se umiddelbar fremgang, selv om den er liten, for å holde deg gående? "Hun foreslår at du må avgjøre om du er en radikal aktivist eller en reformator aktivist. Den radikale aktivisten er noen som trenger å fortsette å skyve for fundamental endring og vil bruke slike midler som, boikott, alternative topper, etc., og generelt har en tendens til å være skeptisk til dem som sitter i de institusjonene de ønsker endret. På den annen side, sier hun en reformistisk er glad for å jobbe med de i institusjonene de ønsker å se endret, bruker til verktøy for demokrati å arbeide innenfor den eksisterende strukturen for å tvinge sosial eller politisk framgang. Likevel, for å komplisere ting enda mer, posits Professor Anthony Weston da at radikal endring er ofte en innsidejobb! Han påpeker at ikke alle deler av systemet vil motstå deg og at det er flere måter å bruke systemet for endring, "akkurat nå, og rett i magen på dyret". Med disse teoriene om rollen til aktivister i tankene, gjøre opp din egen mening hvordan du kommer til å definere din tilnærming og om du endrer innenfra, eller endring utenfra, og hvordan det vil påvirke din tilnærminger.
  • Naturligvis forutsetter Sussman tilnærming du lever i et demokrati. Hvis du lever med et autoritært eller totalitært regime, som arbeider med de verktøyene som regimet vil sannsynligvis ikke få deg overalt.
 4. 4
  Les bøker om aktivisme. En av de mest inspirerende og nyttig middel for å få mer dypt involvert i aktivisme er å lese bredt innen aktivisme. Spesielt oppsøke bøker skrevet av fremtredende aktivister som har tips for aktivisme stammer fra personlig erfaring. Bøkene som er nevnt i denne artikkelen er en god start. Deretter lese mye i årsaken selv, både forstå problemene klart, men også å lære om taktikk, ideer, erfaringer, seire og tap, og annen nyttig informasjon fra de som allerede har vært aktive i denne saken.
  • Les bøker om hvordan du kan bruke og jobbe med media. Denne typen bok er uvurderlig for å øke din forståelse for hvordan media fungerer og også for å unngå å være naiv om dagsorden for media representanter. Mest av alt, lære å arbeide med media. Aktivisme stammer kraft fra dens evne til å utdanne, øke bevisstheten, og gjøre folk lidenskapelig om et problem. Selv om du kan gjøre noe av dette på egen hånd, spesielt gjennom internett, er media et uvurderlig verktøy når det brukes godt. Komme i kontakt med folk som vet hvordan å lage pressemeldinger, skrive en lederartikkel, og ta kontakt med pressen.
  • Kjenner lover, lovgivende, administrative og rettslige prosesser i ditt land og / eller region. Å vite hvordan man skal gjennomføre endringer i lover og hvordan du får mest mulig ut av den lovgivende system er viktig for hver aktivist. Selvfølgelig, jo mer åpne politiske systemet, jo bedre sjanse har du for å gjøre bruk av disse prosessene, men det sømmer seg for hver aktivist å vite disse prosessene godt. Det betyr ikke nødvendigvis at du vil være forberedt på å bruke dem selv, men det tillater deg å informere andre om at disse prosessene finnes og kan brukes av de som er villige til å gjøre det.
 5. 5
  Velg din metode for aktivisme. Mens aktivisme kan ta hundrevis av former, nærme seg dette som å være på å benytte dine egne talenter og ressurser som best du kan. Du er i best posisjon til å bestemme hvordan du kan nå dine mål som aktivist, sammen med tidsramme, og hvorvidt du gjøre det alene. Tenk på følgende:
  • Ønsker du å jobbe solo? Med bruk av online kringkasting til verden, å være et individ aktivist er lettere nå enn noen gang, som du kan bruke fora, videoer, bilder, nettsider, blogger, sosiale nettverk, og til og med reklame å komme over messaging din. På nedsiden, kan være den eneste personen som arbeider på problemet være ensom, og mye arbeid. Noen ganger kan det føre til at du stiller spørsmål om du er på rett spor, eller om det er verdt å forfølge.
  • Ønsker du å jobbe med andre? Du kan delta i en eksisterende gruppe eller starte din egen og be for samarbeidspartnere. En av fordelene ved å være del av en gruppe er utvidet makt, ressurser, nettverk og lidenskap involvert. Det er også en utmerket anledning til å praktisere og å lære å samarbeide med andre, ferdigheter som ikke alltid er lett perfekt! Du kan også være lurt å samarbeide løst uten å sette sammen en permanent struktur, for eksempel ved å invitere samarbeidspartnere til å legge ut på en gruppe blogg eller få sammen en halvårlig zine.
  • Hvordan vil du sette over meldingen? Dette handler om å anerkjenne hva du er best på og hva du vet innerst inne at du vil være i stand til å holde bidra uten å ha på deg ned. Har du lyst til å bidra til formålet gjennom skriving, undervisning, snakke, planlegging av arrangementer, eller kunst? Eller kanskje du er god med nettstedet bygningen, blogging, eller podcaster? Vurder dine talenter realistisk, sammen med tid og ressurser du har tilgjengelig.
 6. 6
  Forskning eksisterende innsats. De fleste årsaker allerede har noen handling skjer på lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Finn ut hva som finnes nå, og hvor du passer inn i. En ting som du ikke ønsker å gjøre er å gjenoppfinne hjulet og gjøre mer arbeid for deg selv eller verre, å forvirre ting med dine innspill. Prøver hardt å samarbeide med eksisterende innsats og vurdere om du vil danne en del av den eller annen måte styrke det på konstruktive måter, men uavhengig av hverandre. Still deg selv disse spørsmålene:
  • Vil du jobbe frivillig med eller bli med i styret i en eksisterende gruppe?
  • Ønsker du å finne en betalt jobb med en aktivistisk organisasjon?
  • Hvis du jobber på lokalt nivå, ikke en nasjonal organisasjon har ressurser du kan bruke? Ofte kan du bruke ressurser fra en større organisasjon for ting som informasjon, juridisk forskning,, strategi forslag, og mentoring.
  • Hvordan vil du opprette eller forbindelser med eksisterende aktivist organisasjoner som vil være til nytte begge veier, og som til slutt vil støtte saken i solidaritet?
  • Hvor du finner ingen eksisterende innsats, unngå å se dette som en mammut oppgave uoverstigelige proporsjoner. I stedet, bryte det ned i små biter, og definitivt mål å få andre likesinnede mennesker om bord. Dette er lettere nå som vi kan stole på internett for enkel tilkobling - bruk Twitter, Facebook, forumer, blogger, nettsteder og lignende, for å få ballen til å rulle.
 7. 7
  Få organisert! Hvis du ønsker å starte din egen aktivist gruppe, må du få noen engasjerte folk sammen og skape et solid handlingsplan. Samle en gruppe eller kjerne komité av folk som er villige til å jobbe på permanent eller ad hoc basis. Bestem fra begynnelsen hva målet ditt er: Ønsker du å iscenesette en rekke tiltak for å oppnå et bestemt oppnåelig mål, og deretter oppløse når det er oppnådd? Ønsker du å danne en permanent gruppe som arbeider på ulike prosjekter rundt et bestemt emne? Eller har du bare ønsker å arbeide sammen for en enkelt handling, for eksempel å koordinere en protest eller pengeinnsamling innsats?
  • Skriv opp gruppens mål. Sett dine mål skriftlig og skissere en grunnleggende plan som fremhever det du trenger, hva du ønsker å oppnå, og noen av de store skritt som åpenbart kommer til å være nødvendig for å oppnå målene dine.
  • Planlegg. Regelmessige møter i din kjernevirksomhet komiteen og underutvalg, om noen, vil sikre at du kan spore dine mål og koordinere alles innsats mot felles prosjekt. Set møte dateres godt på forhånd og publisere møter mye. Kontroller at du har et sted reserveres på forhånd, enten det er et fysisk sted eller et virtuelt møte teknologi som konferansesamtaler eller et chatterom. Noen mulige møtet steder inkluderer skole / klasserom, folkebiblioteket, noen hus, parken, kommunale / samfunnsbyggende, ungdoms senter, samfunnshus, kaffebar / kafé,, kirkesal, etc.
 8. 8
  Lær hvordan du budskapet effektivt. En ting som trengsler tid fattige, økonomisk-tight, og allerede overarbeidede folk blir fortalt at det de gjør er galt og forferdelige. Denne typen meldinger er bundet til å gjøre folk bite messenger og ta til høyre bort fra meldingen. Som sådan, og samtidig opprettholde din lidenskap, også opprettholde en følelse av høflighet, og en grunnleggende forståelse av motiverende psykologi. I et nøtteskall, ingen liker å bli fortalt at måten de lever er galt og sikkert du ikke heller. I stedet fokuserer på opplysende folk om samfunnsmessige og individuelle praksis som har overlevd deres nytte og gi alternativer som er realistiske og oppnåelig. Husk at når du deltar i aktivisme, du er en visjonær og som sådan, du har en forpliktelse til å bygge et bilde av hvordan ting kan bli bedre. Professor Anthony Weston har flere gode forslag i sin bok hvordan re-forestille seg verden, når det gjelder å dele ditt syn med andre:
  • Har du en bekreftende visjon, en som viser hva du er for, ikke bare hva du er imot;
  • Tenk over hvordan du kan vise folk hva bekymringer er, og hva som kan bedre situasjonen. Viser er alltid kraftigere enn å snakke om det;
  • Husk at frykt er kjernen i mye motstand. Frykt for tap av arbeidsplass og livsstil nedgradering er to spesielle frykt som driver mye motstand mot aktivist meldinger. Hvis du ikke tilbyr alternativer som er levedyktig, gjennomførbart, og respektere de menneskene som kan bli berørt, ikke bli overrasket om de samtalen for endring;
  • Lag en hel visjon snarere enn en stykkevis en. Hvordan ser du for deg en fremtid der endringene dine talsmann for har skjedd? Male den visjonen for alle og la dem forestille seg i det;
  • Lær hvordan du tenker utenfor boksen. Vend dine vanlige forståelser på hodet og se hvordan du kan arbeide med nye forståelser.
  • Se problemet som løsning. Dette kan være den mest utfordrende, men det er også den mest spennende, kreativ og innovativ tilnærming til problemene. Dybden av kompleksiteten i problemet og trekke ut trådene som lover løsninger med litt nytt å fokusere og tenke nytt.
 9. 9
  Få budskapet ut. Når du har lært det grunnleggende om bekreftende, motiverende meldinger teknikker, være klar til å spre ordet. Det er så mange mulige publisitet metoder tilgjengelig for deg at det er best å konsentrere seg om hva du er god til å gjøre og hva som passer inn med din tid og andre ressurser. Noen forslag for å få publisitet for din sak er:
  • : Opprett en flyger som viser navnet på organisasjonen, tid / dato du møter, hvor og hva organisasjonen gjør. Heng løpesedler rundt skolen, i nabolaget (men sjekk først for å se om det er bykoder om hvor offentlig informasjon er tillatt, du ønsker ikke å risikere en bot), samfunnet oppslagstavler, inne kaffebarer og kafeer, etc.
  • Tabell-sit: Se om du kan leie et bord, enten i skole, universitet, eller et sted lokalt, som utenfor supermarkedet eller i parken. Ha en sign-up liste, info om din organisasjon og fargerike plakater for å tiltrekke seg folk (og ha gratis ting er ikke en dårlig idé heller).
  • Bruk nettet: Det er mange gode nettsteder dedikert til å finne frivillige. Publisere akkurat det du trenger på nettet og vurdere å kontakte skoler, kirker, student foreninger, venner, familie og grupper i samfunnet nettet for ekstra støtte.
  • : Den absolutt beste måten å få folk interessert i din sak er gjennom ansikt-til-ansikt kontakt. En person er mer sannsynlig til å svare hvis de føler at de er ønsket og nødvendig i en gruppe. Personen kan stille spørsmål og få mer informasjon. Så ikke nøl med å gå opp til jenta å lese et magasin i kaffebaren, hun kan være ute for gruppen du starter.
  • Bruk underutvalg hvis du har opprettet din egen gruppe. Hvis mange mennesker er involvert i gruppen eller har signert på som midlertidige frivillige, kan det være nyttig å danne underkomiteer. Disse kan være nyttig for store grupper som driver med flere prosjekter eller flere handlinger mot det samme målet. Her er noen eksempler på underkomiteer som du kanskje trenger for en eneste stor aksjon som en veldedighetskonsert, veldedighet rase eller protestmarsj:
   • PR: Denne underutvalg gjør alt valgagitasjon, spesielt rett før arrangementet. De har også håndtere eventuelle annonser som vises i campus eller lokale aviser eller på radio eller TV. De bestille bord for bord sitter og bidra til å skape bannere og plakater til å henge rundt i området. De kan også tjene som en pressekontakt å tromme opp medieoppmerksomhet rundt arrangementet.
   • Utlegg: Denne underkomité liaises med andre organisasjoner, lokalt næringsliv, og alle som kan være i stand til å støtte arrangementet gjennom reklame, finansiering, i-slag donasjoner av plass eller mat, etc.
   • Logistikk: Denne underutvalg tar seg av alle praktiske saker som for eksempel planlegging, booking utøvere, finne nødvendig utstyr og tjenester, få nødvendige tillatelser, legge til rette for parkering, ta vare på mat, etc.
   • Financial: Denne underutvalg holder styr på arrangementet budsjett og gjør ting alt går greit der penger er bekymret. Oppgaver er å lage et budsjett, betale artister og tjenesteleverandører, sette noen hendelse priser, ordne for donasjoner, og identifisere pre-event pengeinnsamling behov.
 10. 10
  Forvente. Endre bekymrer folk flest og kan føre dem til å reagere på måter som ikke alltid er hensynsfull eller konstruktiv. Det er varierende grad av negativitet som du må være forberedt på, og få respons utarbeidet på forhånd:
  • Dissens i årsaken: Det er godt å self-spørsmålet og istedenfor å bli opprørt av de innenfor årsaken dissenterende, prøv å undersøke sine grunner nærmere. Alltid lurer først på om de faktisk har et poeng og søke å revurdere din tilnærming i lys av dissens deres. Dette betyr ikke at du trenger å endre din tilnærming med mindre du synes det er lyst, men det betyr at det å holde en til slutt vil gjøre din sak sterkere og mer vanntett. Alltid spørre: «Hva kan jeg lære her?". Forbli egalitære, ikke-voldelig, og fokusert på årsaken, ikke på folk som dissentere.
  • Dissens fra utenfor årsaken: Dette er å forvente. Du utfordre status quo. Du vil gå gjennom mange opplevelser, herunder å ha folk stiller spørsmål din kunnskap / myndighet / fakta / respekt og selv sunn fornuft på anledningen. Behold roen og holde et nivå hodet. Noen av dissens vil være opplagt steiling, og dekker opp taktikk. Andre ganger vil det være mer subtil, ondsinnet og skadelig. Vit når du skal svare og når man skal holde seg i ro, og vite når du skal ta med advokat i.
  • Uttrykt hat, uansett om årsaken er riktig forstått: Det er alltid noen som liker den maktkampen og være hatsk er en måte å bli hørt for de små-minded person. Pure hat og hevnlyst må behandles med ro og omsorg. Hvis du føler deg truet på noen måte, få politiet involvert. Hvis det er bare ren trass, gjør ditt beste for å ignorere det med mindre du er ekstremt verbalt vittig, i så fall, kan du sannsynligvis rulle med verbale slag, med forsiktighet. Men husk at de fleste vil se rent hat for hva det er og ofte, og lar det tale for seg selv og ikke forstyrrer vil gjøre mer enn å prøve å svare.
 11. 11
  Ikke jobbe deg ned i bakken. Når du er sliten, utslitt, og i ditt arme råd, det er da aktivisme kan slå negativt. Det er når de ekle tanker kan krype inn om å bebreide alle andre for måten verden er ikke å snu seg riktig, og da vil du ha mistet både perspektiv over motivasjonen bak folks atferd og du har falt for generalisere om alt være dårlig og føler snarere enn kraftig.
  • Få nok hvile. Ta pauser fra aktivisme din og oppdatere dine tanker om hvor den er på vei.
  • Hvis du føler besatt, så kanskje du er. Lær hvordan du kan fortelle forskjellen mellom besettelse og lidenskap; lidenskap er en drivkraft som du forfølge med full bevissthet mens besettelse er en driving-into-the-ground force ofte forfulgt uten å engasjere seg i hvorfor og hvordan av hvor du er på vei.
  • Hvis du finner deg selv å hate mennesker, knipser på dem, og tenker mørke, illevarslende tanker om hva du ønsker å gjøre til en generalisert del av befolkningen, ta dette som en advarsel tegn til å trekke seg tilbake og revurdere din retning og formål.
  • Forvent ned ganger. Noen ganger vil det føles som om alle dine anstrengelser har kommet til intet, eller at ting stagnerer. Noe å gjøre med møter slike platåer, vet å forvente dem og lære å ri dem ut er viktig. Bryte gjennom stillestående ganger ved å lage nye assosiasjoner og kombinerer eksisterende tilnærminger med nye.
 12. 12
  Reflekter over hvordan du kan opprettholde endring. Selv om dette ville kreve en hel artikkel i seg selv, gjør det ikke vondt å forstå fra begynnelsen at en god aktivist skal tenke utover endringen og inn i fremtiden hvor visjonen har skjedd, men hva så? Er det en endring som vil trenge konstant tending å støtte den opp? Eller er endringen du søker selvstendig bærekraftig og ansvarlig for å vokse hardfør, sterk, og en gang på plass? Tenker dette på forhånd kan godt endre taktikk hvis du er bekymret for at bare å få forandring er ikke nok, men at denne endringen må være i stand til å overleve på egen hånd. Professor Anthony Weston refererer til et konsept for "slankere endring". Som med svært fleksible ugress, anbefaler han at endring må være i stand til å dukke opp hvor som helst og opprettholde seg selv uavhengig av andre forhold.
  • Stole på, som Weston sier, "nettet er slankere også", og gitt sin evne til å holde på spretter opp overalt, hva bedre sted å tillate endring til manifest og leve på? Han antyder også noe i stand til å bukte seg på tvers av landegrensene, som sport, sofa surfing, filosofer, ungdom nettverk, og visjonære samfunn av eldste. Tenk på måter du kan sikre din aktivisme vil bre og slå rot, uansett hva gift av fortvilelse og frykt blir kastet på den.

Tips

 • Vær kreativ! Aktivisme trenger ikke å innebære store arrangementer. Bloggere kan være aktivister gjennom sin skriving, kan lærerne være aktivister ved å oppmuntre elevene til å utfordre sin tro, kan kunstnere la gerilja aktivist kunst rundt i byen, kan computer-savvy folk arrangere en e-zine, etc.
 • Vurder å bruke merchandise for ytterligere pengeinnsamling hvis aktivisme tar form av en stor begivenhet. Du kan ha t-skjorter laget, gjør en bake salg, eller selge relaterte bøker om problemet du adressering.
 • Lær hvordan å skaffe penger. Men selvfølgelig kan du gjøre aktivisme på din egen krone, er det få typer aktivisme som ikke krever noen penger overhodet. Trenger kunstnere forsyninger, bloggere trenger hosting planer, ensomme demonstranter trenger tegn. Noen former for aktivisme kan også tiltrekke bevilge penger, hvis du vet hvordan du skal skrive et forslag.
 • Sterk organisasjon fra toppen og ned (eller nedenfra og opp) vil sørge for at alt går som smurt. Ikke glem å dokumentere dine skritt, justere planene som tiden går, og kommunisere ofte.
 • Når du arbeider med andre, vurdere behovene til gruppen. Være villig til å inngå kompromisser på detaljene, om ikke på dine kjerneverdier.

Advarsler

 • Vær klar over konsekvensene hvis du planlegger å engasjere seg i aktiviteter av sivil ulydighet. Carry en advokat visittkort hvis du tror at du kan bli arrestert. I Europa, gjør aclu pocketkort for dette formål.
 • Se opp for diskriminering innenfor aktivistsirkler. Dessverre er det alt for vanlig at individer kjemper for en sak vil handle fra en posisjon av privilegium på en annen. Eksempler på dette er sexisme i en homofil rettigheter gruppe og rasisme blant hvite feminists.Never tillate rasisme, sexisme, kvinnehat, homofobi, diskriminering av funksjonshemmede, osv. for å utvikle ukontrollert i en gruppe. Hold andres behov i tankene, og lytte med et åpent sinn til bekymringene du ikke hadde vurdert. Lag dine arrangementer tilgjengelig og les deg opp på hvordan å skape en trygg plass hvis du ikke er kjent med dette konseptet.

Ting du trenger

 • Bakgrunnsinformasjon om årsaken
 • Aktivisme bøker
 • Ressurser (tid, penger, varer)
 • Internettilgang